2012-10-12 20:18:02
Φωτογραφία για Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών – Νίκος Μαρκάτος: Αντιστεκόμαστε στην επιχειρούμενη εξαθλίωση του ελληνικού επιστημονικού, παραγωγικού δυναμικού
από το Γραφείο Τύπου

Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος, έκανε την ακόλουθη δήλωση Η πολιτική ύφεσης και των οριζόντιων περικοπών που εφαρμόζει η εσωτερική τρόικα, οδηγεί στη διαρκή εξαθλίωση του ελληνικού επιστημονικού παραγωγικού δυναμικού και στην κατάλυση του Κράτους Δικαίου.

Μετά τη μεγάλη κλοπή των Ταμείων, από τη Τράπεζα της Ελλάδος , μετά τη δεύτερη κλοπή του ταμείου των μηχανικών που ετοιμάζεται τώρα μέσω ΕΟΠΥΥ, το πλιάτσικο στους κόπους, τον ιδρώτα και το υστέρημα των επιστημονικών κλάδων συνεχίζεται, μαζί με την πολιτική των αυξήσεων. 

Προφανώς, ούτε οι Μηχανικοί, ούτε οι Δικηγόροι, ούτε οι Γιατροί και οι Φαρμακοποιοί προβλέπεται να έχουν κατ´ οίκον φροντίδα ως συνταξιούχοι.

Η κυβέρνηση των τριών υπαλλήλων των τραπεζών νομοθετεί την εξαφάνιση του επιστημονικού δυναμικού και την τρομοκρατία των φορέων.


Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε αγωνιστικά όλους τους επιστημονικούς κλάδους και απαιτούμε κατ' ελάχιστον:

1. Ταυτόχρονα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, των οποίων τα αποθεματικά είχαν δημιουργηθεί από τις εισφορές των ασφαλισμένων.

2. Να υπάρξει η δυνατότητα επιλογής των οργανώσεων των ασφαλισμένων, για την τύχη των Τομέων Υγείας τους, μετά την σύνταξη των απαραίτητων αναλογιστικών μελετών.

3. Την ύπαρξη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους.

4. Την ακύρωση των ανάλγητων διατάξεων κατάργησης του εργασιακού πλαισίου και της οριζόντιας άδικης και συνεχούς φορολόγησης.

5. Τη ματαίωση του άδικου ενιαίου φορολογικού ποσοστού 35% για όλα τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στις Πανεπιστημονικές Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, στις 12:00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας ( Σταδίου 29) και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 στις 13:00 στο Υπουργείο Οικονομικών ( με προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού συλλόγου , Ακαδημίας 60).

Κύριοι της εσωτερικής τρόικας, δε θα μας τρομοκρατήσετε. Θα επιτύχουμε στο τέλος την ανατροπή της επιχειρούμενης πολιτικής διάλυσης των φορέων των Ελλήνων επιστημόνων και θα προασπίσουμε τον απολύτως κατοχυρωμένο θεσμικό, παρεμβατικό ρόλο τους, ως επιστημονικών συμβούλων της Πολιτείας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ