2012-10-15 22:37:42
Φωτογραφία για Αλεξανδρής: «Κρατάω τα τρία δεκάλεπτα»
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τόνισε ότι κρατάει τα τρία δεκάλεπτα από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ μίλησε για την προσθήκη του Δημήτρη Βεργίνη και για τη μη δυνατότητα χρησιμοποίησης των τριών Αμερικανών.

«Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία γι' αυτό το ματς από τη στιγμή που το ρόστερ μας ήταν αυτό. Είχαμε πολύ καλό πρώτο μέρος, ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι στο αμυντικό κομμάτι. Μπορέσαμε και μπλοκάραμε την επιθετική λειτουργία του ΠΑΟ και κρατήσαμε το σκορ χαμηλά, αλλά δεν είχαμε μεγάλη παραγωγικότητα. Ξέροντας ότι εμείς έχουμε πολύ καλό περιφερειακό σουτ, δεν μπορέσαμε να σουτάρουμε καν και γι' αυτό ο ΠΑΟ μας κράτησε τόσο χαμηλά στο σκορ. Έχουμε από τους καλύτερους σουτέρ και δεν μπορέσαμε να κάνουμε πάνω από 15 τρίποντα. Ενώ είπαμε ότι τα πέντε πρώτα λεπτά του β' μέρους ήταν όλο το ματς και να κρατηθούμε κοντά στο σκορ με βοήθεια του κόσμου (τον οποίο ευχαριστώ), δεν τα καταφέραμε γιατί μπήκαμε χωρίς ενέργεια και δεχτήκαμε καλάθια που δεν έπρεπε
. Μπορούσαμε να τα έχουμε αποφύγει χρησιμοποιώντας τα 4 φάουλ. Ξεφεύγοντας ο ΠΑΟ δεν είχαμε την απαιτούμενη εμπειρία για να γυρίσουμε το ματς. Σε γενικές γραμμές κρατάω τα τρία δεκάλεπτα και εξαιρώ το τρίτο που δεν παίξαμε καλά. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψε ο Βεργίνης γιατί όπως είδατε δεν μπορούσαμε να οργανωθούμε στο βαθμό που θα θέλαμε. Θα τσεκάρουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας», είπε ο Αλεξανδρής.

Όσο για τη μη δυνατότητα χρησιμοποίησης των Αμερικανών; «Δε μ' αρέσει να κάνω κριτική στην ομάδα μου, είμαι στρατιώτης του Άρη και ακολουθώ τις εντολές που παίρνω από τη διοίκηση. Ο φετινός σχεδιασμός ήταν απόλυτα επιτυχημένος και κάναμε πολύ καλή ομάδα με τους 3 ξένους και πολύ λίγα λεφτά. Δεν κάναμε επιλογές των 100-150.000. Διαλέξαμε τρία παιδιά με 110.000 δολάρια. Αποδείχτηκε από τα φιλικά ότι έκαναν τη διαφορά. Δεν έπαιξαν σε κανένα επίσημο ματς και μπήκαμε στη λειτουργία να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Βάλτε οποιαδήποτε ομάδα χωρίς 3 Αμερικανούς απέναντί μας. Εγώ ζήτησα στη θέση των 3 παικτών, αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες, να πάρουμε 2 παίκτες. Είναι περιορισμένη η αγορά. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Βεργίνη από τα αγαπημένα μου παιδιά κολλάει στην ομάδα τον προτιμήσαμε από τον Κις. Προτίμηση μου ήταν ο Νάτζφεϊ για τη δεύτερη προσθήκη. Ρωτήσετε τη διοίκηση για το επόμενο βήμα».

Και ο Αλεξανδρής συνέχισε: «Υπήρξε διαβεβαίωση, γι' αυτό είπα μας ξεγελάσανε. Είναι δύσκολο να με ξεγελάσουν αλλά δεν μπορείς να μην εμπιστευτείς κάποιους ανθρώπους που έχουν θέσεις στο ελληνικό μπάσκετ. Εγώ πήρα εντολή και προχώρησα. Ενώ είπαμε ότι βάζουμε υψηλούς στόχους, ανακάμπτουμε και πρέπει να μετρήσουμε και την τελευταία λέξη που θα πούμε».

Αναφορικά με το επεισόδιο που είχε με τον Γιάννη Φούφη, ο Αλεξανδρής τόνισε: «Αυτό που μου είπε ο Φούφης δεν τον τιμά. Εμένα η δουλειά μου είναι να διαμαρτύρομαι αν κρίνω ότι αδικήθηκα πρέπει να εκφράσω το παράπονό μου».

basketplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ