2012-10-26 14:58:19
Φωτογραφία για Π.Παπαγιαβής: Νέος δωσιλογισμός
Ύστερα από δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, βοηθούντος και του εκλογικού νόμου, σχηματίστηκε μία Κυβέρνηση που θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί η λεγόμενη «Μνημονιακή Πολιτική».

Την πολιτική αυτή αντιπαλεύουν και μάχονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα, οι μαζικές οργανώσεις και ο λαός.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι «υπερεπαναστάτες» που για να ξεγελάσουν το λαό ότι είναι «αντιμνημονιακοί», γίνονται «Βασιλικότεροι του Βασιλέως» και ξεσπούν σε κορώνες περί «κατοχικής Κυβέρνησης» (χαρακτηρισμό που δεν έχουν εκφράσει ο κ. Τσίπρας και η κα Παπαρρήγα, αλλά μόνον ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής).

Τα λόγια όμως δεν δείχνουν τον άνδρα, αλλά οι πράξεις.

Διότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου οι ενέργειες αναδεικνύουν το αντίθετο. Όταν δεν δέχεσαι να εργαστούν άνθρωποι που έχουν δικαιωθεί με τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις, όταν δεν αμείβεις εργαζόμενους επί σειρά ετών χρησιμοποιώντας νομότυπες δικαιολογίες κ.α
. δεν μπορείς να λέγεσαι «αντιμνημονιακός». Όταν έχεις αποφασίσει να παραχωρήσεις τα διαμάντια που βγαίνουν από την λάσπη των απορριμμάτων σε ιδιωτικά χέρια, δεν λέγεσαι «αντιμνημονιακός». Όταν συζητάς εν κρυπτώ με τον επιτετραμμένο της «κατοχικής κυβέρνησης» για την υλοποίηση του σχεδίου σου δεν λέγεσαι «αντιμνημονιακός».

Αλήθεια, όταν οι αντί-αυτού, είναι μέλη σε κεντρικό ή κλαδικό επίπεδο των κομμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης και έχουν μάλιστα τρέξει για να αναδειχθεί, πως γίνεται να είναι άμεσοι συνεργάτες σου. «Ου δύνασαι δυσί κυρίους υπηρετείς» λέει ο Χριστός, ενώ η σύγχρονη ιατρική αποκαλεί αυτά τα πρόσωπα σχιζοειδείς προσωπικότητες. Μήπως αναπαυόμενοι πάνω στην πάγια αντιμισθία που λαμβάνουν, κι όχι μόνον, έχουν γίνει πρόθυμοι «YES MEN?».

Όχι. Τίποτα από τα ανωτέρω δεν ισχύει για τους συνεργάτες. Απλώς γνωρίζουν ότι είσαι καλός υπηρέτης της «κατοχικής κυβέρνησης» και των κομμάτων που τη στηρίζουν και δεν ανησυχούν.

Το ευτύχημα όμως είναι ότι αυτό το έχουν καταλάβει και οι δημότες των Πατρών. Έτσι οι αποδοκιμασίες είναι φυσικό επακόλουθο είτε σε κατάθεση στεφάνων, είτε σε παρουσία σε μαζικούς χώρους.

Πάντως οι κατοχικές κυβερνήσεις χρειάζονται συνεργάτες και δωσίλογους. Φυσικά η σύγχρονη εποχή έχει καταργήσει τους «κουκουλοφόρους». Υπάρχουν επικοινωνιακά συστήματα πιο απλά. Όπως τα «NON- PAPER»**

Είναι γνωστό ότι οι απολύσεις και η εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα ξεκινήσουν από τους Οργανισμούς, είτε με συγχωνεύσεις είτε με κατάργηση.

Έτσι η «κατοχική κυβέρνηση» με έναν πλήρη κατάλογο και με δικά της κριτήρια (άραγε πια??) θα προβεί σε απολύσεις.

Επειδή όμως δεν έχει πλήρη στοιχεία για κάποιους οργανισμούς που δεν διοικούνται από αυτήν, συνεργάζεται με τους πολιτικούς προϊσταμένους των. Έτσι αν και, ο πολιτικός προϊστάμενος έχει απαγορευτική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Συμβουλίου να μην συνεργαστεί και να μην παραδώσει κανέναν κατάλογο των εργαζομένων, ο σύγχρονος «κουκουλοφόρος» απλοποιεί το θέμα. Δίνει ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ εντολή στον Πρόεδρο του Οργανισμού να του παραδώσει ακριβή και πλήρη κατάλογο εργαζομένων (ηλικία, χρόνια εργασίας κλπ). Ο πολιτικός προϊστάμενος τα προωθεί με NON- PAPER στην «κατοχική κυβέρνηση» και συνεχίζει την «αντιμνημονιακή» του αντίσταση.

Διάχυτες είναι οι φήμες στο Υπουργείο Εσωτερικών ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι συνεργάζονται.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Παναγιώτης Παπαγιαβής

Δημοτικός Σύμβουλος

** NON- PAPER : όρος που προέρχεται από την διπλωματία και μάλιστα την μυστική. Είναι οι έγγραφες σκέψεις και προτάσεις των συνδιαλλαγμένων μερών και είναι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για να μπορούν διαψευστούν αν χρειαστεί.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ