2012-03-22 00:15:03
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Και η κοροϊδία με την ανάπτυξη συνεχίζεται. Πραγματικά συγχύζομαι να ακούω συνέχεια δηλώσεις πολιτικών με θέμα την ανάπτυξη, λόγια άνευ ουσίας, λες και η λέξη ανάπτυξη είναι μια αόριστη λέξη, ένα αντικείμενο που ίπταται στον αέρα και περιμένει κάποιος να το. πιάσει για να τον σηκώσει ψηλά.
«Δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη. Εμείς τα λέγαμε από την αρχή και μας λοιδορούσαν, τώρα την ανάπτυξη την προβάλλουν όλοι» είπε ο κ. Σαμαράς σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων της χώρας. (08/03/12).
«Ο νους μας πρέπει να είναι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δοκιμάζονται σήμερα, στους ανέργους και στους συνταξιούχους, γιατί είμαστε η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα (10/03/12).
Ο κ. Βορίδης στην ίδια εκδήλωση ανέφερε ότι, υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να φύγει η χώρα από τη δύσκολη συγκυρία και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, που σημαίνει ότι «πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία μας και για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε έργα υποδομών που επιτρέπουν στην Ελλάδα να διαμορφώσει ένα άλλο περιβάλλον!!!!!, να διασυνδεθεί με την Ευρώπη».
«Από την πλευρά μας, ο στόχος τώρα είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και φυσικά η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη», κατέληξε κ. Βενιζελος. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup (12/03/12)
Ενώ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά το Eurogroup, o κ. Βενιζέλος είπε ότι,«Αν εμείς έχουμε πάει καλά, αν το PSI έχει πάει καλά, αν τα φορολογικά έσοδα έχουν επιτευχθεί, όπως έχουν προϋπολογισθεί, αν οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν έχουν πάει χειρότερα από τις τελευταίες προβλέψεις, γιατί το 2012 είναι δυστυχώς έτος ύφεσης, το 2013 είναι έτος ισορροπίας και από το 2014 αρχίζει μια!!!! (μόνο μια;) ανάπτυξη η οποία υπολογίζεται να διαρκέσει επί πάρα πολλά χρόνια, γιατί πάνω σε αυτή την πρόβλεψη οικοδομείται η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους».
Την υπολογίζει κιόλας την ανάπτυξη (με τέσσερα αν) ο άνθρωπος, που είχε το θράσος να μιλά για πρωτογενές πλεόνασμα το 2012. Και γι’ αυτό και για άλλα ψέματα και τις ενέργειες του που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής επιβραβεύτηκε από Έλληνες ψηφοφόρους για να αντικαταστήσει στη θέση του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, αυτόν, που δεν έχει καταλάβει ακόμα τι κακό έκανε στη χώρα και θέλει να ανοίξει μάλιστα και Σχολή μαθητείας να μάθει και σε άλλους πώς να καταστρέφουν τη χώρα τους. Πιστεύω ακράδαντα τελικά ότι, οι Έλληνες έχουμε μνήμη χρυσόψαρου (3 sec).
«Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε περάσει το μισό!!!! της διαδρομής για την οικονομική ανάκαμψη, αν και η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει περισσότερο», δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Financial Times, (19/03/12) προσθέτοντας: «Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια».
Έχετε καταλάβει κάτι; Τι είναι ρε παιδιά αυτή η ανάπτυξη; Έρχεται από μόνη της; Καθόμαστε στο καφενείο και κάποια στιγμή περνά από κοντά μας και την πιάνουμε; Ακούμε βέβαια και άλλες βαρύγδουπες προτάσεις όπως, επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Πως; Με ποιον τρόπο; Κανένας δε μας λέει, το κρατάνε μυστικό. Να μας το παρουσιάσουν κάποια στιγμή σαν έκπληξη.
Έχω ασχοληθεί πολλές φορές με το θέμα ανάπτυξη, είναι κάτι που με πληγώνει, βλέπω την πατρίδα μου και τις ζωές μας να χάνονται και οι πολιτικοί μας, αντί να κάτσουν σε μια καρέκλα και να δουλέψουν για το πώς θα έρθει αυτή η περίφημη ανάπτυξη, ψάχνουν να βρουν τρόπους πως θα μας κοροϊδέψουν για μια ακόμα φορά, για να ξαναπάρουν την ψήφο μας. Η ανάπτυξη δεν είναι μια απλή κουβέντα θέλει δουλειά για να γίνει πραγματικότητα θέλει σχέδιο, θέλει προτάσεις.
Δε θα πρέπει η Ελλάδα να καταρτίσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την υλοποίηση του; Υπάρχει κάτι τέτοιο;
Η ανάπτυξη είναι το νέο στοίχημα του ΔΝΤ, παρά το γεγονός ότι, επικρατεί απογοήτευση επειδή παρατηρείται καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις και στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Ελληνική κυβέρνηση γράφει ο Μ. Ιγνατίου στο «Έθνος της Κυριακής» (26/02/12). Ακόμα και αυτοί που μας δανείζουν το βλέπουν, βλέπουν την ανυπαρξία σχεδιασμού από την Ελληνική κυβέρνηση.
Ακούμε επίσης ότι, γίνεται προσπάθεια για να ξεκινήσουν πάλι τα μεγάλα έργα, οι δρόμοι δηλαδή, για ποιο λόγο; να ξαναπάρουν χρήματα οι εργολάβοι; τι θα εξυπηρετήσουν σ’ αυτή τη κρίση που περνάμε. Τι κίνηση θα υπάρχει σ’ αυτούς τους δρόμους με την βενζίνη στα 2 ευρώ, με τα μεροκάματα και τους μισθούς πείνας, την ανεργία και τα διόδια στα ύψη; Χρειάζονται έργα υποδομής και επενδύσεις, για να αυξήσουν μόνιμα την απασχόληση σε κάθε περιοχή (εργοστάσια, βιοτεχνίες κλπ) σύμφωνα με την παραγωγή του κάθε τόπου, ώστε να εργάζεται ο πληθυσμός στον τόπο διαμονής του.
Μιλάνε για την ύπαρξη ρευστότητας στην αγορά, πως όμως να υπάρξει όταν η ανεργία ανεβαίνει, περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και ο κόσμος δεν έχει για να αγοράσει τα βασικά; Πως μπορεί να υπάρξει ενίσχυση των επιχειρήσεων όταν ο τρομαγμένος πολίτης φοβάται να διαθέσει έστω και ένα ευρώ για αγορές, φοβούμενος το αύριο; Η αγορά έχει «παγώσει» και τίποτα δεν κινείται όσο διατηρούνται η αβεβαιότητα και η ανησυχία για την έκβαση της κρίσης.
Τομείς όπως αγροτική παραγωγή και τουρισμός δεν αξιοποιούνται και δεν αναπτύσσονται. Μπορεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μοιράζει δημόσια γη σε νέους αγρότες για καλλιέργεια (τι είδους καλλιέργειες; υπάρχει σχεδιασμός;), τη στιγμή που πρόσφατη έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το 2010, έδειξε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά προϊόντα όπως το κρέας και στα δημητριακά (αυτάρκεια 82%) ανεβάζοντας το διατροφικό έλλειμμα της χώρας στα 2 δις ευρώ (που σημαίνει παραπάνω εισαγωγές) και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη ορθής αγροτικής πολίτικης εδώ και πολλά χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, οι αγρότες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, γιατί βρίσκεται στον αέρα η νέα καλλιεργητική περίοδος, εξαιτίας των χρεών δεκάδων χιλιάδων παραγωγών που αδυνατούν να αγοράσουν λιπάσματα φυτοφάρμακα και ζωοτροφές, αφού οι τράπεζες δε χορηγούν δάνεια και οι προμηθευτές διαθέτουν λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ζωοτροφές μόνο τοις μετρητοίς. Το κράτος μόνο λόγια και κινήσεις εντυπωσιασμού, μόνο.
Να πάμε στον τουρισμό; Είναι δύσκολο να σχεδιαστεί μια υποτυπώδης τουριστική πολιτική; Φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2012, τι έχει κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού για να προσελκύσει τουρίστες; Χρόνια μιλάνε για την ανάπτυξη του τουρισμού, τίποτα όμως. Αυτό που δεν κάνει όμως η Ελλάδα το κάνει η Τουρκία με μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις 4 εκατ. Ρώσοι τουρίστες θα πάνε στην Τουρκία το 2012. Μεγάλος αριθμός από αυτούς θα επισκεφτούν τα ελληνικά θρησκευτικά μνημεία της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού. Αυτοί εκμεταλλεύονται τα ελληνικά μνημεία και εμείς εδώ με τόσους θρησκευτικούς προορισμούς και τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς, με ιαματικές πηγές τι κάνουμε; Μια από τα ίδια. Τίποτα.
Συνεχίζω, αποκοπή της ομιλίας Α. Σαμαρά στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, «Μιλάω για μια ευρύτερη στρατηγική να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας - και άλλων πόλεων - περιοχές δηλαδή που, να το πούμε καθαρά, βρίσκονται πια εκτός ελέγχου». Προσέξτε οι πολιτικοί μας παραδέχονται ότι έχουμε γίνει Αφγανιστάν και πρέπει να ανακτήσουμε το κέντρο των πόλεων. Τώρα ποιος το έχει; Δεν τολμάμε να πούμε ότι το έχουν οι λαθρομετανάστες; Αυτούς που με τόση χαρά υποδεχόμαστε στα σύνορα;
Τι να έρθει να δει ο τουρίστας στην Αθήνα, τις εξαθλιωμένες αποικίες των λαθρομεταναστών; Δεκαοκτώ ξενοδοχεία της Αθήνας έκλεισαν μέσα στο 2011, περιορίζοντας το ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης κατά 22%. Πώς να επιβιώσουν όταν υπάρχει όλη αυτή η κατάσταση και οι πολιτικοί μας τόσα χρόνια μόνο θεωρία και υποσχέσεις και επί του πρακτέου τίποτα. Αρνητικές επίσης εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό προοιωνίζουν οι προκρατήσεις από Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία που καταγράφουν πτώση 30%, ενώ και οι Βρετανοί τουρίστες εμφανίζονται μειωμένοι κατά 10% για το 2012. Άρα σε τι προσδοκούμε;
Αλλά ευτυχώς την ανικανότητα των πολιτικών μας, να διαφημίσουν την Ελλάδα και να προσελκύσουν τουρίστες την καλύπτουν ταξιδιωτικοί Γερμανοί!!!!! πράκτορες «Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για τους γερμανούς τουρίστες. Είμαστε πεπεισμένοι για την ομορφιά της και την αξία της» λέει το κείμενο που δημιούργησαν. Ντροπή μας!!!!!.
Όλος μας ο καημός είναι πως θα μπει και άλλο τσιμέντο στην Ελλάδα; «Άμεση προτεραιότητά μας, είναι η ανάκαμψη. Εδώ προτεραιότητα έχει η οικοδομή και ο κατασκευαστικός κλάδος που έχει παραλύσει», είπε ο κ. Σαμαράς. Και λέγονται αυτά όταν η κτηματαγορά περνάει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 5 χρόνων με περισσότερα από 200.000 νέα διαμερίσματα απούλητα, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσίασε το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Ειδικοί εκτιμούν ότι η κρίση θα διαρκέσει για περισσότερα από 3 χρόνια.
Και τελειώνω, αναφέροντας ένα δημοσίευμα της ΧΡΗΜΑ PLUS (17-03-12), «Πετρέλαιο υπάρχει. Το θέμα είναι αν τα όποια κοιτάσματα πετρελαίου μπορούν να φέρουν πλούτο και ανάπτυξη για όλη τη χώρα, από 80 έως 90% θα πάρουν οι ξένοι από τα κοιτάσματα που υπάρχουν στην Ελληνική επικράτεια». Άρα σε τι προσδοκούμε;
Πως θα έλθει λοιπόν η ανάπτυξη με κλειστά μαγαζιά, με απολύσεις, με μισθούς Κίνας και Βιετνάμ; Σύμφωνα με τον άτυπο πρωθυπουργό της Ελλάδας Χορστ Ραιχενμπαχ μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσουν άλλες 60.000 επιχειρήσεις και προανήγγειλε χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική, προβλέπει επιτάχυνση της μείωσης των μισθών τη διετία 2012-2013. Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι οι αποδοχές των μισθωτών θα μειωθούν φέτος κατά 9,2% με την πτώση να συνεχίζεται και το 2013 περίπου στο 7%.
Τελικά η μείωση των μισθών που έλεγαν ότι θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βοήθησε κάπου; Ενώ οι μισθοί καταβαραθρώθηκαν και θα πέσουν κι άλλο, οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών παραμένουν στο ύψος τους, ο κόσμος τρέχει στις πλατείες των πόλεων για να αγοράσει πατάτες και άλλα προϊόντα σε χαμηλές τιμές και αυτό το ανίκανο κράτος δε συγκινείται καθόλου ώστε να σπάσει επιτέλους αυτή τη γάγγραινα των μεσαζόντων, ενώ τις επενδύσεις από το εξωτερικό ακόμα τις ψάχνουν.
Χρειάζεται δουλειά κύριοι να γίνετε συγκεκριμένοι, οι αοριστολογίες έχουν πεθάνει χρειάζονται έργα, ο Ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα.
e-mail: [email protected] Twitter: @PanGEORGOPOULO1
ΑΝΑΠΤΥΞΗ 4
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Και η κοροϊδία με την ανάπτυξη συνεχίζεται. Πραγματικά συγχύζομαι να ακούω συνέχεια δηλώσεις πολιτικών με θέμα την ανάπτυξη, λόγια άνευ ουσίας, λες και η λέξη ανάπτυξη είναι μια αόριστη λέξη, ένα αντικείμενο που ίπταται στον αέρα και περιμένει κάποιος να το. πιάσει για να τον σηκώσει ψηλά.
«Δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη. Εμείς τα λέγαμε από την αρχή και μας λοιδορούσαν, τώρα την ανάπτυξη την προβάλλουν όλοι» είπε ο κ. Σαμαράς σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων της χώρας. (08/03/12).
«Ο νους μας πρέπει να είναι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δοκιμάζονται σήμερα, στους ανέργους και στους συνταξιούχους, γιατί είμαστε η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα (10/03/12).
Ο κ. Βορίδης στην ίδια εκδήλωση ανέφερε ότι, υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να φύγει η χώρα από τη δύσκολη συγκυρία και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, που σημαίνει ότι «πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία μας και για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε έργα υποδομών που επιτρέπουν στην Ελλάδα να διαμορφώσει ένα άλλο περιβάλλον!!!!!, να διασυνδεθεί με την Ευρώπη».
«Από την πλευρά μας, ο στόχος τώρα είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και φυσικά η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη», κατέληξε κ. Βενιζελος. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup (12/03/12)
Ενώ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά το Eurogroup, o κ. Βενιζέλος είπε ότι,«Αν εμείς έχουμε πάει καλά, αν το PSI έχει πάει καλά, αν τα φορολογικά έσοδα έχουν επιτευχθεί, όπως έχουν προϋπολογισθεί, αν οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν έχουν πάει χειρότερα από τις τελευταίες προβλέψεις, γιατί το 2012 είναι δυστυχώς έτος ύφεσης, το 2013 είναι έτος ισορροπίας και από το 2014 αρχίζει μια!!!! (μόνο μια;) ανάπτυξη η οποία υπολογίζεται να διαρκέσει επί πάρα πολλά χρόνια, γιατί πάνω σε αυτή την πρόβλεψη οικοδομείται η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους».
Την υπολογίζει κιόλας την ανάπτυξη (με τέσσερα αν) ο άνθρωπος, που είχε το θράσος να μιλά για πρωτογενές πλεόνασμα το 2012. Και γι’ αυτό και για άλλα ψέματα και τις ενέργειες του που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής επιβραβεύτηκε από Έλληνες ψηφοφόρους για να αντικαταστήσει στη θέση του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, αυτόν, που δεν έχει καταλάβει ακόμα τι κακό έκανε στη χώρα και θέλει να ανοίξει μάλιστα και Σχολή μαθητείας να μάθει και σε άλλους πώς να καταστρέφουν τη χώρα τους. Πιστεύω ακράδαντα τελικά ότι, οι Έλληνες έχουμε μνήμη χρυσόψαρου (3 sec).
«Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε περάσει το μισό!!!! της διαδρομής για την οικονομική ανάκαμψη, αν και η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει περισσότερο», δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Financial Times, (19/03/12) προσθέτοντας: «Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια».
Έχετε καταλάβει κάτι; Τι είναι ρε παιδιά αυτή η ανάπτυξη; Έρχεται από μόνη της; Καθόμαστε στο καφενείο και κάποια στιγμή περνά από κοντά μας και την πιάνουμε; Ακούμε βέβαια και άλλες βαρύγδουπες προτάσεις όπως, επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Πως; Με ποιον τρόπο; Κανένας δε μας λέει, το κρατάνε μυστικό. Να μας το παρουσιάσουν κάποια στιγμή σαν έκπληξη.
Έχω ασχοληθεί πολλές φορές με το θέμα ανάπτυξη, είναι κάτι που με πληγώνει, βλέπω την πατρίδα μου και τις ζωές μας να χάνονται και οι πολιτικοί μας, αντί να κάτσουν σε μια καρέκλα και να δουλέψουν για το πώς θα έρθει αυτή η περίφημη ανάπτυξη, ψάχνουν να βρουν τρόπους πως θα μας κοροϊδέψουν για μια ακόμα φορά, για να ξαναπάρουν την ψήφο μας. Η ανάπτυξη δεν είναι μια απλή κουβέντα θέλει δουλειά για να γίνει πραγματικότητα θέλει σχέδιο, θέλει προτάσεις.
Δε θα πρέπει η Ελλάδα να καταρτίσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την υλοποίηση του; Υπάρχει κάτι τέτοιο;
Η ανάπτυξη είναι το νέο στοίχημα του ΔΝΤ, παρά το γεγονός ότι, επικρατεί απογοήτευση επειδή παρατηρείται καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις και στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Ελληνική κυβέρνηση γράφει ο Μ. Ιγνατίου στο «Έθνος της Κυριακής» (26/02/12). Ακόμα και αυτοί που μας δανείζουν το βλέπουν, βλέπουν την ανυπαρξία σχεδιασμού από την Ελληνική κυβέρνηση.
Ακούμε επίσης ότι, γίνεται προσπάθεια για να ξεκινήσουν πάλι τα μεγάλα έργα, οι δρόμοι δηλαδή, για ποιο λόγο; να ξαναπάρουν χρήματα οι εργολάβοι; τι θα εξυπηρετήσουν σ’ αυτή τη κρίση που περνάμε. Τι κίνηση θα υπάρχει σ’ αυτούς τους δρόμους με την βενζίνη στα 2 ευρώ, με τα μεροκάματα και τους μισθούς πείνας, την ανεργία και τα διόδια στα ύψη; Χρειάζονται έργα υποδομής και επενδύσεις, για να αυξήσουν μόνιμα την απασχόληση σε κάθε περιοχή (εργοστάσια, βιοτεχνίες κλπ) σύμφωνα με την παραγωγή του κάθε τόπου, ώστε να εργάζεται ο πληθυσμός στον τόπο διαμονής του.
Μιλάνε για την ύπαρξη ρευστότητας στην αγορά, πως όμως να υπάρξει όταν η ανεργία ανεβαίνει, περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και ο κόσμος δεν έχει για να αγοράσει τα βασικά; Πως μπορεί να υπάρξει ενίσχυση των επιχειρήσεων όταν ο τρομαγμένος πολίτης φοβάται να διαθέσει έστω και ένα ευρώ για αγορές, φοβούμενος το αύριο; Η αγορά έχει «παγώσει» και τίποτα δεν κινείται όσο διατηρούνται η αβεβαιότητα και η ανησυχία για την έκβαση της κρίσης.
Τομείς όπως αγροτική παραγωγή και τουρισμός δεν αξιοποιούνται και δεν αναπτύσσονται. Μπορεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μοιράζει δημόσια γη σε νέους αγρότες για καλλιέργεια (τι είδους καλλιέργειες; υπάρχει σχεδιασμός;), τη στιγμή που πρόσφατη έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το 2010, έδειξε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά προϊόντα όπως το κρέας και στα δημητριακά (αυτάρκεια 82%) ανεβάζοντας το διατροφικό έλλειμμα της χώρας στα 2 δις ευρώ (που σημαίνει παραπάνω εισαγωγές) και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη ορθής αγροτικής πολίτικης εδώ και πολλά χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, οι αγρότες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, γιατί βρίσκεται στον αέρα η νέα καλλιεργητική περίοδος, εξαιτίας των χρεών δεκάδων χιλιάδων παραγωγών που αδυνατούν να αγοράσουν λιπάσματα φυτοφάρμακα και ζωοτροφές, αφού οι τράπεζες δε χορηγούν δάνεια και οι προμηθευτές διαθέτουν λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ζωοτροφές μόνο τοις μετρητοίς. Το κράτος μόνο λόγια και κινήσεις εντυπωσιασμού, μόνο.
Να πάμε στον τουρισμό; Είναι δύσκολο να σχεδιαστεί μια υποτυπώδης τουριστική πολιτική; Φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2012, τι έχει κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού για να προσελκύσει τουρίστες; Χρόνια μιλάνε για την ανάπτυξη του τουρισμού, τίποτα όμως. Αυτό που δεν κάνει όμως η Ελλάδα το κάνει η Τουρκία με μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις 4 εκατ. Ρώσοι τουρίστες θα πάνε στην Τουρκία το 2012. Μεγάλος αριθμός από αυτούς θα επισκεφτούν τα ελληνικά θρησκευτικά μνημεία της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού. Αυτοί εκμεταλλεύονται τα ελληνικά μνημεία και εμείς εδώ με τόσους θρησκευτικούς προορισμούς και τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς, με ιαματικές πηγές τι κάνουμε; Μια από τα ίδια. Τίποτα.
Συνεχίζω, αποκοπή της ομιλίας Α. Σαμαρά στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, «Μιλάω για μια ευρύτερη στρατηγική να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας - και άλλων πόλεων - περιοχές δηλαδή που, να το πούμε καθαρά, βρίσκονται πια εκτός ελέγχου». Προσέξτε οι πολιτικοί μας παραδέχονται ότι έχουμε γίνει Αφγανιστάν και πρέπει να ανακτήσουμε το κέντρο των πόλεων. Τώρα ποιος το έχει; Δεν τολμάμε να πούμε ότι το έχουν οι λαθρομετανάστες; Αυτούς που με τόση χαρά υποδεχόμαστε στα σύνορα;
Τι να έρθει να δει ο τουρίστας στην Αθήνα, τις εξαθλιωμένες αποικίες των λαθρομεταναστών; Δεκαοκτώ ξενοδοχεία της Αθήνας έκλεισαν μέσα στο 2011, περιορίζοντας το ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης κατά 22%. Πώς να επιβιώσουν όταν υπάρχει όλη αυτή η κατάσταση και οι πολιτικοί μας τόσα χρόνια μόνο θεωρία και υποσχέσεις και επί του πρακτέου τίποτα. Αρνητικές επίσης εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό προοιωνίζουν οι προκρατήσεις από Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία που καταγράφουν πτώση 30%, ενώ και οι Βρετανοί τουρίστες εμφανίζονται μειωμένοι κατά 10% για το 2012. Άρα σε τι προσδοκούμε;
Αλλά ευτυχώς την ανικανότητα των πολιτικών μας, να διαφημίσουν την Ελλάδα και να προσελκύσουν τουρίστες την καλύπτουν ταξιδιωτικοί Γερμανοί!!!!! πράκτορες «Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για τους γερμανούς τουρίστες. Είμαστε πεπεισμένοι για την ομορφιά της και την αξία της» λέει το κείμενο που δημιούργησαν. Ντροπή μας!!!!!.
Όλος μας ο καημός είναι πως θα μπει και άλλο τσιμέντο στην Ελλάδα; «Άμεση προτεραιότητά μας, είναι η ανάκαμψη. Εδώ προτεραιότητα έχει η οικοδομή και ο κατασκευαστικός κλάδος που έχει παραλύσει», είπε ο κ. Σαμαράς. Και λέγονται αυτά όταν η κτηματαγορά περνάει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 5 χρόνων με περισσότερα από 200.000 νέα διαμερίσματα απούλητα, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσίασε το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Ειδικοί εκτιμούν ότι η κρίση θα διαρκέσει για περισσότερα από 3 χρόνια.
Και τελειώνω, αναφέροντας ένα δημοσίευμα της ΧΡΗΜΑ PLUS (17-03-12), «Πετρέλαιο υπάρχει. Το θέμα είναι αν τα όποια κοιτάσματα πετρελαίου μπορούν να φέρουν πλούτο και ανάπτυξη για όλη τη χώρα, από 80 έως 90% θα πάρουν οι ξένοι από τα κοιτάσματα που υπάρχουν στην Ελληνική επικράτεια». Άρα σε τι προσδοκούμε;
Πως θα έλθει λοιπόν η ανάπτυξη με κλειστά μαγαζιά, με απολύσεις, με μισθούς Κίνας και Βιετνάμ; Σύμφωνα με τον άτυπο πρωθυπουργό της Ελλάδας Χορστ Ραιχενμπαχ μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσουν άλλες 60.000 επιχειρήσεις και προανήγγειλε χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική, προβλέπει επιτάχυνση της μείωσης των μισθών τη διετία 2012-2013. Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι οι αποδοχές των μισθωτών θα μειωθούν φέτος κατά 9,2% με την πτώση να συνεχίζεται και το 2013 περίπου στο 7%.
Τελικά η μείωση των μισθών που έλεγαν ότι θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βοήθησε κάπου; Ενώ οι μισθοί καταβαραθρώθηκαν και θα πέσουν κι άλλο, οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών παραμένουν στο ύψος τους, ο κόσμος τρέχει στις πλατείες των πόλεων για να αγοράσει πατάτες και άλλα προϊόντα σε χαμηλές τιμές και αυτό το ανίκανο κράτος δε συγκινείται καθόλου ώστε να σπάσει επιτέλους αυτή τη γάγγραινα των μεσαζόντων, ενώ τις επενδύσεις από το εξωτερικό ακόμα τις ψάχνουν.
Χρειάζεται δουλειά κύριοι να γίνετε συγκεκριμένοι, οι αοριστολογίες έχουν πεθάνει χρειάζονται έργα, ο Ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα.
e-mail: [email protected] Twitter: @PanGEORGOPOULO1
ΑΝΑΠΤΥΞΗ 4
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αυτή η γυναίκα ζυγίζει 340 κιλά! και ετοιμάζεται να παντρευτεί ένα σεφ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ