2012-10-26 22:50:07
Φωτογραφία για Ο Γιούρκας και το... on του 70'!
Ο Σεϊταρίδης αποτελεί έναν από τους ελάχιστους «πράσινους» που δεν έχει χάσει προπόνηση και έναν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση. Ζητούμενο η εικόνα του 70' να μεταφερθεί στην αρχή.

Η εικόνα του στα τρία πρώτα χρόνια της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό έδειχνε έναν ποδοσφαιριστή που είχε εγκαταλείψει το άθλημα αλλά και κάθε προσπάθεια να αποδείξει ως λανθασμένο αυτό που θεωρούσαν οι πολλοί. Δηλαδή, ότι είναι «τελειωμένος», ότι δεν έχει πράγματα να δώσει, ότι δεν μπορεί να θυμίσει κάτι από τον ποδοσφαιριστή που έκανε θραύση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη στα... νιάτα του.

Στο Σάλτσμπουργκ και την καλοκαιρινή προετοιμασία έδειξε έναν άλλο εαυτό. Και το κυριότερο δεν είχε προβλήματα με τους μυϊκούς τραυματισμούς, οι οποίοι έβαζαν τέλος σε κάθε καινούρια αρχή που προσπαθούσε να κάνει. Πήρε πόντους στα φιλικά και από εκεί που ήταν... φευγάτος, έμεινε και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ζεσουάλδο Φερέιρα.


Μοιάζει σαν... ψέμα αλλά ο Σεϊταρίδης είναι ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που δεν έχουν χάσει ούτε προπόνηση ενώ μέσα στη γενική μετριότητα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει! Και αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, όταν μιλάμε για τον χιλιοταλαιπωρημένο Γιούρκα που έβγαζε την μία θλάση πίσω από την άλλη. Ο διεθνής μπακ δείχνει πως επανέρχεται στο υψηλό επίπεδο που μπορεί να αποδώσει. Ακόμη και μετά την τεράστια γκάφα και το αυτογκόλ της εικοσαετίας κόντρα στη Λάτσιο, πάτησε γερά στα πόδια του και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει στην ισοφάριση.

Εξάλλου, η «συγγνώμη» του έξω από τα αποδυτήρια για το «κρέμασμα» των συμπαικτών του, είναι ενδεικτική και της νοοτροπίας του Σεϊταρίδη, ο οποίος όχι μόνο δεν κρύφτηκε αλλά ανέλαβε και την ευθύνη. Συγγνώμη ζήτησε και στα αποδυτήρια ενώ το βλέμμα του όταν αγκαλιάζει τον Τοτσέ στους πανηγυρισμούς του 1-1 τα... λέει όλα. Πρώτα λυτρώθηκε αυτός και μετά όλο το υπόλοιπο γήπεδο!

Στο ρόστερ του Παναθηναϊκού που η ποιότητα δεν ξεχειλίζει κιόλας, ο καλός Γιούρκας αποτελεί πολυτέλεια και ένα χρησιμότατο «εργαλείο».

Να φέρει το 70' στην αρχή

Από κει και πέρα, το ζητούμενο αγωνιστικά για τον Παναθηναϊκό είναι να φέρει την αντίδραση του 70' στην αρχή του παιχνιδιού. Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν. Μια ομάδα που για μία ώρα και... βάλε δεν μπορεί να απειλήσει, ούτε καν να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή, ξαφνικά δέχεται ένα... ηλεκτροσόκ, αρχίζει να πιέζει τον αντίπαλο, βγάζει φάσεις και βρίσκει δίχτυα.

Το ζήτημα δεν είναι τόσο τακτικής ή αγωνιστικού πλάνου αλλά ψυχολογίας, νοοτροπίας και αυτοπεποίθησης. Διότι μιλάμε για τους ίδιους ακριβώς ποδοσφαιριστές , την ίδια αγωνιστική διάταξη σε παρόμοιες συνθήκες. Οι «πράσινοι» σπαταλούν ημίχρονα, δεν... ξεμυτίζουν εύκολα αλλά πλέον τα παραδείγματα με Λάτσιο και Τότεναμ πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για την συνέχεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός ψάχνει την υπέρβαση για να προκριθεί.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ