2012-10-26 22:52:02
Φωτογραφία για Στα μέτρα της ΕΛΑΣ οι παρελάσεις στην Κρήτη - Εξαφανισμένοι οι επίσημοι
της Κατερίνας Μηναδάκη

Στη βάση της θα επιστρέψει η μαθητική παρέλαση του Ηρακλείου και η εξέδρα των επισήμων θα στηθεί και πάλι μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου που ήταν όλα τα χρόνια. Η πρόχειρη λύση της... λεωφόρου Δικαιοσύνης που εφαρμόστηκε σε κάποιες παρελάσεις, αυτή τη φορά εγκαταλείφθηκε αφού όλοι κατάλαβαν πως ούτε εξυπηρετεί, ούτε μπορεί να αλλάζει κάθε φορά όλος ο σχεδιασμός ετών Έτσι το μεσημέρι της Κυριακής οι επίσημοι – όσοι από αυτούς πάνε τελικά στην παρέλαση – θα στηθούν στην εξέδρα μπροστά από τον Εθνάρχη, απέναντι από τους ανάπηρους πολέμου ενώ σε μία απόσταση 50 και πλέον μέτρων θα εκκενωθεί ο χώρος και δε θα επιτρέπεται στους πολίτες να πλησιάζουν.

Οι επίσημοι που έχουν δεχτεί προσκλήσεις από την ... οικοδέσποινα Περιφέρεια Κρήτης, έχουν κληθεί να δώσουν τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις τους με βάσει τις οδηγίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Στα πλαίσια των μέτρων εκείνη την ημέρα στην εξέδρα των επισήμων δε θα επιτρέπεται να πλησιάσουν οργανωμένες ομάδες πολιτών ενώ στην παρέλαση αυτή δεν απαιτούνται διαπιστεύσεις δημοσιογράφων, κάτι που έγινε στην προηγούμενη παρέλαση της 25ης Μαρτίου.


Δεν απαντούν

Ωστόσο παρά τα μέτρα που λαμβάνονται για την εξέδρα των επισήμων, κανείς από τους αιρετούς μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντήσει θετικά στην πρόσκληση της Περιφέρειας για τη μεγάλη παρέλαση του Ηρακλείου. Οι βουλευτές του νομού, λένε οι πληροφορίες, έχουν αποφύγει διακριτικά να δώσουν θετική απάντηση για την παρουσία τους στην εξέδρα της παρέλασης και όλα δείχνουν ότι κανείς τους δε θα είναι εκεί, εκτός από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που είναι και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις στο νομό.

Τα σχέδια της ΕΛΑΣ

Την ίδια στιγμή η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη φροντίσει και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει όλες τις δυνάμεις στο δρόμο. Το σύνολο των ένστολων θα βρίσκεται επί ποδός και τα μέτρα θα είναι εξαιρετικά αυστηρά για εκείνους που θα θελήσουν να προκαλέσουν εντάσεις ή να δημιουργήσουν επεισόδια. Μάλιστα αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις των αξιωματικών του Επιτελείου προκειμένου να είναι αυστηρά τα πράγματα και μέσα στις τάξεις των αστυνομικών. Στόχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου φαίνεται να είναι να γίνει η παρέλαση με ασφάλεια για τα παιδιά και για τον κόσμο που θα βρεθεί στο κέντρο του Ηρακλείου αλλά και για εκείνους που θα βρεθούν στην εξέδρα των επισήμων.

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πλατείας Δασκαλογιάννη από τα σχολεία που βρίσκονται εντός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου. Εκπρόσωποι του δήμου και της Περιφέρειας έδωσαν το παρόν υπό το άγρυπνο μάτι της αστυνομίας ωστόσο δεν υπήρξαν ούτε φωνές, ούτε εντάσεις και όλα κύλησαν ομαλά.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Γιούρκας και το... on του 70'!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Γιούρκας και το... on του 70'!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ