2012-03-22 04:08:04
Φωτογραφία για Έρευνα: «Παγώνουν» τους μισθούς 6 στις 10 επιχειρήσεις
Στον «πάγο» μπαίνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που δεν πρόκειται να προχωρήσουν φέτος σε αυξήσεις... στους μισθούς των εργαζομένων τους. Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας μισθολογικών αυξήσεων της Aon Hewit, σύμφωνα με τα οποία 6 στις 10 επιχειρήσεις θα «παγώσουν» τους μισθούς των υπαλλήλων τους το 2012.

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος Αμοιβών και Παροχών της Αon Hewitt Γιάννη Τσιλιγιάννη, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και όπως υπογραμμίζει «το 27% των ερωτηθέντων προχώρησε σε μειώσεις αποδοχών για ορισμένα επίπεδα εργαζομένων το 2ο εξάμηνο του 2011».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ στην Ευρωζώνη 9 στις 10 επιχειρήσεις θα προβούν σε αυξήσεις το 2012, στην Ελλάδα η αναλογία είναι μόνο 3 στις 10, με το ποσοστό αύξησης να μην ξεπερνά το 2,3%, ποσοστό 25% χαμηλότερο από αυτό που είχε προβλεφθεί το φθινόπωρο του 2011.


Στην έρευνα αναφέρεται, επίσης ότι η Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε αυτήν την ποσοστιαία αύξηση, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, με «πρωταθλητές» το Βέλγιο και την Αυστρία με αυξήσεις της τάξης του 3,3%, ενώ ακολουθεί η Γερμανία με 3%, η Ιταλία με 2,9%, η Ισπανία με 2,7% και η Ιρλανδία με 2,6%. Η έρευνα επιβεβαιώνει, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτό που μέχρι σήμερα ακούγεται έντονα και αφορά στις μορφές απασχόλησης, όπου τα στοιχεία δείχνουν πως αρκετές επιχειρήσεις στρέφονται πράγματι στην εκ περιτροπής εργασία και στη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής, ιδιαίτερα σε κλάδους που πλήττονται έντονα.

«Αυτό», υπογραμμίζει ο Γ. Τσιλιγιάννης, «δημιουργεί επιπρόσθετη ανασφάλεια στα στελέχη των εταιρειών, τα οποία φοβούνται το ντόμινο των ανακατατάξεων που θα προκληθεί. Συγκεκριμένα εκφράζονται έντονοι φόβοι μήπως οι αναμενόμενες μειώσεις των κατώτατων μισθών συμπαρασύρουν και εκείνους των υψηλότερων βαθμίδων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξαμηνιαίο «ραντεβού» της Aon Hewitt με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να καταγραφούν οι τάσεις στο πλαίσιο της Έρευνας Μισθολογικών Αυξήσεων ολοκληρώθηκε, με τη συμμετοχή 100 ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών με περισσότερους από 50.000 εργαζομένους στη χώρα μας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ