2012-03-22 04:19:04
Φωτογραφία για Ποινική δίωξη στον Λ.Λαυρεντιάδη για την Proton
Την άσκηση ποινικής δίωξης για πέντε κακουργήματα στην υπόθεση της Proton Bank, παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Η δίωξη ζητείται να ασκηθεί σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 27 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων τα οποία είχε χορηγήσει η τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία.

Ο εισαγγελέας περιλαμβάνει στην παραγγελία του το σύνολο του επίμαχου ποσού, που φτάνει τα 701 εκατ. ευρώ, καθώς ζητά να μην αρχειοθετηθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα 50 εκατ. ευρώ, τα οποία επέστρεψε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην τράπεζα.

Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απιστίας.

Ο κ. Πεπόνης ζητά επίσης να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ελεγκτικών και εποπτικών οργάνων, ενώ τονίζει την ανάγκη λήψης νόμιμων μέτρων για τη διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορούμενων ενώπιον των δικαστικών αρχών.


Απαγόρευση εξόδου για τους κατηγορούμενους της Proton

Την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για έξι από τους συνολικά 28 κατηγορούμενους στην υπόθεσης της Proton Bank, διατάσσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Δραγάτσης, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα,για την άσκηση δίωξης, στην οποία τονίζει την «ανάγκη διενέργειας λήψης νόμιμων μέτρων προς τη διασφάλιση δικαστικής λογοδοσίας όλων των κατηγορουμένων».

Ο κ. Δραγάτσης, που διενήργησε πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων τα οποία χορήγησε η τράπεζα, εξέδωσε διάταξη όχι για το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση, αλλά για έξι για τους οποίους ήδη έχει σταλεί σήμα σε Αστυνομία, αεροδρόμια, λιμάνια κ.α.

Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφορά τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, τα στελέχη, την επίμαχη περίοδο, της τράπεζας Αθανάσογλου, Κολίτζα, Λιαρμακοπούλου, Σαραμαντή και τον στενό συνεργάτη του επιχειρηματία, Πέτρο Κυριακίδη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι κατηγορούμενοι αφορούν στα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεσης επίσης σε συνδυασμό με το Ν. 1608/50, που αφορά το σύνολο των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ