2012-03-22 08:24:08
Φωτογραφία για Κολομβία: Αιματηρές μάχες ανταρτών-στρατού
Τριάντα ένας αντάρτες της ένοπλης αριστερής οργάνωσης FARC βρήκαν τον θάνατο στα ανατολικά της Κολομβία, στην επαρχία Αράουκα... κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

«Πραγματοποιήσαμε μία κοινή επιχείρηση με την πολεμική αεροπορία και μία αερομεταφορά δυνάμεων, η οποία κατέληξε σε 31 νεκρούς και τρεις τραυματίες», τόνισε ο στρατηγός Ερνέστο Μαλδονάδο, διοικητή της 8ης μεραρχίας, που εδρεύει στην περιοχή.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος σε μήνυμά του μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο Twitter, είχε δηλώσει πως «υπήρξαν 24 νεκροί και 10 αιχμάλωτοι. Συγχαρητήρια στις ένοπλες δυνάμεις μας».

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες της ένοπλης οργάνωσης και τον στρατό ξεκίνησαν πριν τρεις μέρες , όταν κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν πέσει σε ενέδρα της FARC, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 11 οπλίτες. Η επίθεση αυτή ήταν η φονικότερη κατά του στρατού από την αρχή του έτους.

Ο Σάντος έχει επικρίνει την «έλλειψη πυγμής εκ μέρους του στρατού» απέναντι στους FARC, οργάνωση που αριθμεί 9.000 ένοπλα μέλη και πλέον δραστηριοποιείται σε ορεινές περιοχές και στη ζούγκλα της χώρας.

Στην Αράουκα, όπου επιχειρεί επίσης και οργάνωση Εθνικός Στρατός Απελευθέρωσης (ELN), οι αρχηγοί των FARC έχουν επικηρυχθεί με 2 εκατ. δολάρια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ