2012-11-02 20:01:04
Φωτογραφία για FlashBack Greek Song!!!
Flashbback για σημερα στον Πέτρο΄Ιμβριο.

Γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Στην Ελλάδα ήρθε σε ηλικία 18 χρονών. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική έγινε στην ηλικία των 12 χρόνων. Έμαθε ακορντεόν και αργότερα έπαιζε συνθεσάϊζερ σε συγκροτήματα ερμηνεύοντας παράλληλα και όλα σχεδόν τα είδη μουσικής. Σπουδάζει στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παράλληλα σπουδάζει κλασσικό Πιάνο και μοντέρνο τραγούδι για τρία χρόνια, με τη Τζούλη Μασίνο καθώς και Κλασσική και Τζαζ Αρμονία Αντίστιξη και Φούγκα στο «Σύγχρονο Ωδείο» στη Θεσσαλονίκη.

Σε ηλικία 18 χρονών εργάζεται ήδη επαγγελματικά σε διάφορες μπουάτ και άλλες σκηνές της Θεσσαλονίκης σαν πιανίστας και τραγουδιστής. Γίνεται μέλος του συγκροτήματος «Νέοι επιβάτες» και κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος με το όνομα του συγκροτήματος. Νότης Σφακιανάκης, Αννα Βίσση, Αντώνης Βαρδής είναι μερικά μόνο από τα πολυάριθμα ονόματα του πενταγράμμου με τα οποία έχει συνεργαστεί
. Τ0 1996  κυκλοφορεί και η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με γενικό τίτλο «Ανατολικά φυσάει» από την οποία ξεχωρίζει το τραγούδι «Είδα είδα» σε στίχους και μουσική του Αργύρη Αράπη. Το 1998 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Αλλοίμονο» σε μουσική Κωνσταντίνου Παντζή και στίχους Ναταλίας Γερμανού. Το συγκεκριμένο τραγούδι σημειώνει αμέσως μεγάλη επιτυχία και ακολουθεί τον δημιουργό και ερμηνευτή, μέσα από την αγάπη που του δείχνουν οι παραγωγοί των ραδιοφώνων αλλά και ο κόσμος, διαχρονικά μέχρι και σήμερα.

Δεν ξεχνά όμως και την αγάπη του για την σύνθεση και την στιχουργική και εμπιστεύεται τραγούδια του σε πολλούς συναδέλφους του όπως για παράδειγμα στην Πέγκυ Ζήνα στην οποία γράφει και την πρώτη της διαχρονική επιτυχία «Τολμάς κι έχεις παράπονο εσύ» σε στίχους Ναταλίας Γερμανού. Τον Φεβρουάριο του 2006 κυκλοφορεί νέο CD του καλλιτέχνη με τίτλο «Σ Ευχαριστώ» από το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία το ομότιτλο τραγούδι και άλλα τραγούδια. Το καλοκαίρι του 2006 εμφανίζεται και πάλι με τον Σπ. Σπυράκο αυτή τη φορά στο κέντρο «Θάλασσα» στη Χαλκιδική.

Το Χειμώνα 2006-2007 ξαναεπιστρέφει στην Αθήνα και συνεργάζεται με τον λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη και την Ελένη Καρουσάκη στο νυχτερινό κέντρο «Can Can» επί της Πέτρου Ράλλη.

Τον Μάρτιο του 2007 πιστός στο δισκογραφικό ραντεβού με το κοινό του κυκλοφορεί ένα νέο CD με γενικό τίτλο «Ποιος θα με κρίνει» σε Στίχους Γιάννη Λιόντου και πολλών αξιόλογων συνθετών όπως οι Παντζής Φατούρος Κατσίγιαννης αλλά και του ίδιου του ερμηνευτή από όπου ξεχωρίζει σχεδόν αμέσως το τραγούδι «Χειροκροτείστε την» αλλά και το ομώνυμο του δίσκου.

Το Πάσχα του 2008 κυκλοφορεί νέο cd με τίτλο «Πέτρος Ίμβριος Live Μια βραδιά στο Εμπατή».

Πρόκειται για μία κασετίνα που περιέχει ένα cd με 3 νέα τραγούδια αλλά και μία ώρα ζωντανό πρόγραμμα από το Εμπατή με πολλές επιτυχίες του καλλιτέχνη αλλά και πολλά διαχρονικά Λαϊκά και Παραδοσιακά τραγούδια αλλά και το video clip του τραγουδιού «Ε Ναι Λοιπόν». Καλλιτέχνης: Πέτρος Ίμβριος

Δίσκος: Αλλοίμονο (1998)

Vdclp: Πρόσεχε

Από αυτή την δεκαετία δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε πίσω από τα αγαπημένα μας το... 
mygreekfm
tosokaki.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ