2012-11-22 13:17:04
Φωτογραφία για Γιάννης Βουράκης: Η ζωή του κοσμηματοπώλη - φυγά γίνεται σενάριο στο Χόλιγουντ
Της Μαριας Λεμονια από το People του Πρώτου Θέματος.

Η ζωή ενός από τους διασημότερους Έλληνες κοσμηματοπώλες που το έσκασε για την Αϊτή, πριν από δεκαέξι χρόνια , προκειμένου να γλιτώσει από τα νύχια τοκογλύφων και δανειστών, γίνεται ταινία... Ηθοποιοί όπως ο Σον Πεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για το σενάριο που διαθέτει όλα τα συστατικά της επιτυχίας: γκλάμουρ, υψηλές διασυνδέσεις, φανταχτερά μπριγιάν και… φυγή!

Ήταν Μάρτιος του 1996 όταν οι πελάτες του κομψού καταστήματος Selections Vourakis της οδού Βουκουρεστίου είδαν τις χοντρές πόρτες ασφαλείας ερμητικά κλειστές. Μάταια ακόμη και οι υπάλληλοι περίμεναν υπομονετικά να εμφανιστεί κάποιος από τους ιδιοκτήτες, για να τους ανοίξει. Ο Γιάννης Βουράκης μη μπορώντας να αντέξει την πίεση από τα δάνεια, τις ακάλυπτες επιταγές και τους τοκογλύφους, το έσκασε μαζί με την σύζυγό του, τη Ζενεβιέβ Μπαλτάζαρ, για την Αϊτή.

Τα νούμερα ήταν εξωπραγματικά για την εποχή. Λέγεται ότι και μόνο για τον αέρα της εξαιρετικά καλόγουστης μπουτίκ είχαν δοθεί πάνω από 70 εκατ. δραχμές, ότι το ενοίκιο άγγιζε τα δύο εκατομμύρια δραχμές τον μήνα ενώ η διακόσμηση του μίνιμαλ καταστήματος στα πρότυπα των μεγάλων οίκων του εξωτερικού, που φιλοξενούσε κομμάτια από brands όπως οι “Tiffany& Co» και “Cartier”- στοίχισε στην οικογένεια Βουράκη περίπου 90 εκατομμύρια δραχμές.

Διαβάστε εδώ το ενδιαφέρον άρθρο...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ