2012-12-04 19:00:18
Φωτογραφία για To Lancia Ypsilon 1.3 MultiJet II 95PS Euro5 από 13.228€
To νέο Lancia Ypsilon είναι μια από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία supermini.

Η entry έκδοση βενζίνης 1.2 69 ίππων Silver με το όφελος της απόσυρσης κοστίζει 10.488 ευρώ. Η δημοφιλής έκδοση ντίζελ 1.3 MultiJet II 95 ίππων Euro5 ξεκινάει από τις 13.228 ευρώ.

Επίσης το ιταλικό supermini είναι οικονομικό στην χρήση με σύμμαχο τα μηδενικά τέλη κυκλοφοριας, η ελεύθερη είσοδος στον δακτύλιο και η χαμηλή κατανάλωση μόλις 3.8 λίτρα ντίζελ ανά 100χλμ.

Εξάλλου στη γκάμα των κινητήρων του νέου Ypsilon περιλαμβάνεται και ο 1.3 MultiJet II Euro5. Με το στάνταρτ σύστημα Start&Stop που διαθέτει, αποδίδει 95 ίππους στις 4.000 σ.α.λ., και 200 Nm ροπής διαθέσιμης μόλις από τις 1500 σ.α.λ.

Με τον υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, την αντλία λαδιού μεταβλητής παροχής και alternator "έξυπνης φόρτισης", ο κινητήρας 1.3 MultiJet II εκπέμπει μόλις 99 γραμ./χλμ. CO2 σε μικτές συνθήκες κυκλοφορίας και ανήκει στους κινητήρες MultiJet 2ης γενιάς.


Έτσι, λοιπόν, οι κινητήρες MultiJet II εξασφαλίζουν οικονομία, φιλικότητα προς το περιβάλλον και επιδόσεις. Σε σύγκριση με τους κινητήρες MultiJet 1ης γενιάς, διαθέτουν νέο σύστημα παροχής καυσίμου με ταχύτερα μπεκ ψεκασμού, που είναι σε θέση να εκτελέσουν μεγαλύτερο αριθμό ψεκασμών σε συντομότερο χρόνο. Το σύστημα MultiJet II, λειτουργεί με τη βοήθεια σερβομηχανισμού ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μέχρι και 8 ψεκασμούς ανά κύκλο, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ταχύτερη απόκριση, ακρίβεια και ευελιξία, σε κάθε φάση λειτουργίας.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται βελτίωση της διαδικασίας της καύσης, μείωση του επιπέδου θορύβου, καθώς και περιορισμός των εκπομπών των μικροσωματιδίων και των οξειδίων του αζώτου (NOx). Οι σημερινοί κινητήρες MultiJet II πληρούν όλες τις προδιαγραφές Euro 5 και κάνουν ήδη ένα αποφασιστικό βήμα προς τις μελλοντικές οδηγίες περιορισμού των ρύπων.

Όλα τα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου είναι εφοδιασμένοι με το σύστημα Start&Stop, που διαθέτουν ήδη τα μοντέλα της Lancia, Musa και Delta. To Start&Stop σβήνει προσωρινά τον κινητήρα και τον ξαναθέτει σε λειτουργία ώστε να μειώσει την κατανάλωση και τις εκπομπές του CO2.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για την οδήγηση στην πόλη που σταματά τη λειτουργία του κινητήρα ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες (κόκκινος σηματοδότης, μποτιλιάρισμα) διατηρώντας ταυτόχρονα σε λειτουργία όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας (φώτα, κλιματισμός, ηχοσύστημα, και καθαριστήρες). Η απενεργοποίηση του κινητήρα όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο αποτρέπει την άσκοπη κατανάλωση καυσίμων (έως και -15% σε συνθήκες αστικής κυκλοφορίας), μειώνει τις εκπομπές των ρύπων, και περιορίζει το θόρυβο.

Το εν λόγω σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί / απενεργοποιηθεί από ένα πλήκτρο στο ταμπλό. Όσοι κινητήρες διαθέτουν σύστημα Start&Stop, είναι επίσης εφοδιασμένοι και με το σύστημα οπτικής ειδοποίησης για την αλλαγή ταχύτητας (Gear Shift Indicator/GSI), έναν αληθινό ‘συνοδηγό’ που συμβουλεύει διακριτικά τον οδηγό πότε είναι η ιδανική χρονική στιγμή για την αλλαγή ταχύτητας, βοηθώντας τον στην βέλτιστη χρήση του κινητήρα σε ότι αφορά την εξοικονόμηση καυσίμου.

Το σύστημα GSI μπορεί για παράδειγμα να προτείνει το πέρασμα σε μεγαλύτερη ταχύτητα, μέσω οπτικής ένδειξης στον πίνακα οργάνων, ώστε να δώσει στον κινητήρα τη δυνατότητα να λειτουργήσει σε χαμηλότερο αριθμό στροφών, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο κατέβασμα μιας ταχύτητας ώστε να γίνει καλύτερη εκμετάλλευση της διαθέσιμης ροπής. 
[LANCIA]
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ