2012-12-04 20:27:05
Φωτογραφία για Κανείς δεν θέλει να βάλει λεφτά στις τραπεζικές αυξήσεις...
Από ελάχιστο έως ανύπαρκτο εξακολουθεί να είναι το ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών (φυσικών και νομικών προσώπων) για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία των αυξήσεων κεφαλαίου, που προβλέπεται... στο πλαίσιο των ανακεφαλαιοποιήσεων. Τα μηνύματα που έρχονται τόσο από το Λονδίνο όσο και από τη Νέα Υόρκη είναι σχεδόν απογοητευτικά.

Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή όλες οι λεγόμενες “συστημικές” τράπεζες να μην μπορούν να ξεπεράσουν το όριο του 10%, ως προς την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής στις αυξήσεις κεφαλαίου με συνέπεια να οδηγούνται, στο σύνολο τους, σε κρατικοποίηση.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι οι διοικήσεις τους χάνουν τον απόλυτο έλεγχο στην άσκηση του μάνατζμεντ και η τοποθέτηση επιτρόπου θεωρείται και είναι εκ των ων ουκ άνευ. Κάτι τέτοιο ωστόσο προκαλεί κανονική... αλλεργία στις τραπεζικές διοικήσεις, οι οποίες με τίποτα δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι χάνουν τη διοίκηση των τραπεζών τους. Ωστόσο, δεν μπορούν και να κάνουν διαφορετικά, υπό τις παρούσες συνθήκες.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ