2012-12-05 08:11:57
Φωτογραφία για Σαμαράς: Δεν υπάρχει φόρος 45% για εισόδημα πάνω από 25.000...!!!
ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤην δέσμευσή του για την κατάθεση μέσα στις επόμενες ημέρες ενός «σταθερού και απλού φορολογικού συστήματος» τόνισε ο πρωθυπουργός, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα σενάρια για φορολογικούς συντελεστές 45% στα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ. «Δεν υπάρχει αυτό που ακούστηκε, για φόρο 45%, λέει, πάνω από 25 χιλιάδες ετήσιο εισόδημα» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Είναι έξω από τις θέσεις μου. Είναι αντίθετο με τις ιδέες μου. Είμαι με τη μεσαία τάξη. Όχι εναντίον της».

Ανακοίνωσε μάλιστα πως όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ θα έχουν με το νέο σύστημα ελάφρυνση.

Τόνισε ακόμα πως στους σχεδιασμούς του είναι να υπάρξει ενίσχυση στις οικογένειες από το πρώτο παιδί, θα υπάρχουν όμως εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε η ενίσχυση να δίνεται σε όσους την έχουν ανάγκη.


Στόχος της κυβέρνησης είναι να απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα αλλά και να ενταθεί η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, με άμεσες και σκληρές ποινές σε όσους φοροδιαφεύγουν, είπε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τέσσερις στόχους σε ότι αφορά στη φορολογική μεταρρύθμιση:

Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, για να έχουν κίνητρο οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Απλούστερο φορολογικό σύστημα, για να παρακολουθείτε πιο εύκολα και να μειωθεί η σχέση εφόρου-φορολογούμενου. Εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να γίνονται αυτόματα οι επαληθεύσεις και να μειωθούν οι τρύπες και της φοροδιαφυγής και οι εστίες της διαφθοράς. Και αυστηρή τιμωρία – δηλαδή άμεσες και σκληρές ποινές - όσων επιμένουν να μην πληρώνουν, ώστε να δημιουργηθούν ισχυρά αντικίνητρα στην φοροδιαφυγή. Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στόχος του είναι οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, κάτι το οποίο θα γίνει σταδιακά καθώς θα πρέπει πρώτα η χώρα να μπορεί να βγάζει πλεονάσματα.

Οι συντελεστές του ΦΠΑ στην εστίαση δεν μπορούν να μειωθούν αυτή τη στιγμή, «αλλά θα το κάνουμε μόλις μπορέσουμε» είπε.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Ο υπέρτατος στόχος μας είναι σήμερα να βγούμε από την ύφεση. Να βάλουμε φρένο στην ανεργία. Να σώσουμε θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν και να αρχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Για να βρουν δουλειά οι άνεργοι... Το κύριο όπλο μας αυτή τη στιγμή για να το επιτύχουμε, είναι τα χρήματα που θα πέσουν στην οικονομία το αμέσως επόμενο διάστημα, από τη δόση που θα εκταμιευτεί σε λίγες μέρες. Αλλά και η ρευστότητα που θα υπάρξει από την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος. Που κι αυτή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, επίσης από τη δόση που θα εκταμιευτεί».

Το 2013 είναι το έτος καμπής, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά θα υπάρξουν σημάδια ανάκαμψης. Θα φανεί φως στην άκρη του τούνελ».

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμα για τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία μετά τη συμφωνία του Γιουρογκρούπ και σημείωσε ότι ακόμη και η νέα λιτότητα θα εξουδετερωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, επισημαίνοντας:

«Πόση είναι η νέα λιτότητα; Μέτρα για περικοπή ελλείμματος ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων. Τόσα θα βγουν από την οικονομία μας φέτος… Αλλά από την άλλη πλευρά, την ίδια στιγμή θα μπουν ακριβώς τόσα, δηλαδή 9,2 δισεκατομμύρια από την πλήρη εξόφληση των οφειλών του δημοσίου. Επιπλέον θα μπουν στην οικονομία χρήματα από το ΕΣΠΑ που τώρα μπορούν να "ξεπαγώσουν", αφού θα λειτουργεί πια το τραπεζικό σύστημα, αλλά και ξένες επενδύσεις, που τώρα μπορούν να προσελκυστούν, αφού εξουδετερώθηκε η δραχμοφοβία. Συν η νέα ρευστότητα από την επιστροφή καταθέσεων σε ένα ανακεφαλαιωμένο τραπεζικό σύστημα. Αυτά που ξέρουμε ότι θα μπουν στην ελληνική οικονομία φέτος είναι περισσότερα απ' αυτά που θα βγουν λόγω νέας λιτότητας. Κι αυτά που ελπίζουμε ότι μπορούν να μπουν στο εξής - από επενδύσεις κ.λπ. - ανεβάζουν τη διαφορά ακόμα περισσότερο».

Πηγή / ethnos.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ