2012-03-25 13:34:26
Φωτογραφία για Παρέλαση με χημικά και συμπλοκές στην Πάτρα!!!
Θλιβερές σκηνές στην Πάτρα, μεσυμπλοκές και ρήψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν τουςδιαδηλωτές να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων από την οποία απουσίαζαν οιβουλευτές. Ορισμένοι από τους μαθητές, αποδοκίμασαν τους επισήμους, με μούντζες.Κάποιοι άλλοι δε, δεν έστρεψαν το κεφάλι τους προς την....... εξέδρα.

Από νωρίς το κέντρο της Πάτρας είχεμετατραπεί σε... αστακό.

Ήδη, αρκετή ώρα πριν την έναρξη της παρέλασης, είχαν πραγματοποιηθεί πολλέςπροληπτικές προσαγωγές ατόμων, ενώ πολίτες διαμαρτύρονται επειδή οι αστυνομικέςδυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να παραστούν ούτε στην καθιερωμένη δοξολογία.

Στην πλατεία Όλγας έγιναν και προσαγωγές ατόμων, που διαμαρτυρήθηκαν για τα πρωτοφανήμέτρα της αστυνομίας και επιχείρησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων.

Τα επεισόδια κορυφώθηκαν όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει τοχώρο της παρέλασης, κατεβαίνοντας την Αγίου Νικολάου, στο ύψος της Μαιζώνος καιπαρεμποδίστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Μάλιστα, όταν προχώρησαν λίγαακόμη μέτρα πιο κάτω, έκαναν την εμφάνισή τους πρόσθετοι αστυνομικοί,αποφασισμένοι να τους ανακόψουν την κάθοδο. Τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε ησυμπλοκή ανάμεσα στις δύο πλευρές, κατά την οποία η Αστυνομία έκανε χρήσηχημικών και δακρυγόνων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές συνάντησαν θερμή συμπαράσταση από τους πολίτεςπου βρίσκονταν στις παρακείμενες καφετέριες, οι οποίοι τους χειροκρότησαν, ενώξέσπασαν κατά των αστυνομικών, καταφερόμενοι εναντίον τους και εκτοξεύοντάςτους, σε κάποιες περιπτώσεις, καφέδες και ποτήρια με νερό!Στο τέλος ομάδα αγανακτισμένωνπολιτών παρέλασε κρατώντας στα χέρια εικόνες αγωνιστών του 1821 και της ΕθνικήςΑντίστασης και φωνάζοντας συνθήματα. Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ