2012-12-15 12:59:03
Φωτογραφία για Τι κάνουν τα ΜΑΤ στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αιγιάλειας;
Τη Δευτέρα θα επανέλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, το επίμαχο θέμα του αιτήματος δημοτικών συμβούλων για έκδοση ψηφίσματος κατά της παρουσίας των ΜΑΤ στις Καμάρες, προς αποφυγήν τραυματισμών και συλλήψεων κατοίκων της περιοχής. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και άγνωστο είναι πότε θα ολοκληρωθεί.

Πάντως, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα επανέλθουν την Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα για να συζητήσουν 44 θέματα στην ημερήσια διάταξη, εκ των οποίων τα σημαντικότερα αφορούν στον καθορισμό των δημοτικών τελών. Σημαντικό είναι και το θέμα περί λήψης μέτρων για τα υγρά απόβλητα των ελαιοτριβείων που έχει συζητηθεί και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το αίτημα προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για επιμήκυνση διάρκειας αποπληρωμής του δανείου του Δήμου, ενώ συγκίνηση προκαλούν τα δύο θέματα περί ονοματοθεσίας δύο οδών με τα ονόματα των αειμνήστων δημάρχων Αιγίου Λεωνίδα Σιαβελή και Αλέκου Μέγαρη, στο Αίγιο και την Ελίκη αντίστοιχα.


Αναλυτικά, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Τρίτης είναι τα εξής:

1. Καθορισμός τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2013.

2. Καθορισμός Δημοτικού φόρου του Δήμου Αιγιαλείας άρθρου 10 Ν.1080/80 για το έτος 2013.

3. Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων για την χρήση πεζοδρομίων, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων, από τραπεζοκαθίσματα για το έτος 2013.

4. Καθορισμός τελών διαφήμισης του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2013.

5. Καθορισμός δικαιωμάτων χρήσης Υπηρεσίας Νεκροταφείων του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2013.

6. Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων από εμποροπανηγύρεις, παζάρια και λαϊκές αγορές του Δήμου Αιγιαλείας έτους 2013.

7. Καθορισμός τελών άρδευσης του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2013.

8. Καθορισμός δικαιώματος Εμπορίας ποσίμων υδάτων του Δήμου Αιγιαλείας ( άρθρο 2 Ν. 1080/80, Ν. 1828/89 και Ν. 2218/94), για το έτος 2013.

9. Καθορισμός τελών & δικαιωμάτων βοσκής του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2013.

10. Καθορισμός τιμής χρήσης καλαθοφόρου του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2013.

11. Παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλού και καθορισμός δικαιωμάτων, για το έτος 2013.

12. .Καθορισμός τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων του Δήμου Αιγιαλείας (άρθρο 20 του Ν. 2539/97) για το έτος 2013.

13. Καθορισμός τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων από διαμονή παρεπιδημούντων (άρθρο 6 του Ν. 1080/80 και του Ν. 2130/93) για το έτος 2013.

14. Καθορισμός του συντελεστή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας. (ΤΑΠ) του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2013.

15. Έγκριση μελέτης προϋπολογισμού, και τρόπου εκτέλεσης του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ OTTO WALTER ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ νυν ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ».

16. Έγκριση μελέτης προϋπολογισμού, και τρόπου εκτέλεσης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΚΡΑΤΑΣ¨ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ¨ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ - ΓΚΑΤΣΟΥ¨ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»

17. . Έγκριση μελέτης προϋπολογισμού, και τρόπου εκτέλεσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε. ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ» ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ».

18. Έγκριση μελέτης προϋπολογισμού, και τρόπου εκτέλεσης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

19. Έγκριση μελέτης προϋπολογισμού, και τρόπου εκτέλεσης του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΖΑΧΛΩΡΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ».

20. Έγκριση μελέτης προϋπολογισμού, και τρόπου εκτέλεσης του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΕΣΗΣ ΘΕΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ 29ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΡΟΒΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ».

21. Έγκριση μελέτης προϋπολογισμού, και τρόπου εκτέλεσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΕΤΡΙΝΗΣ ΤΟΞΩΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ».

22. Έγκριση μελέτης προϋπολογισμού, και τρόπου εκτέλεσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ».

23. Έγκριση μελέτης προϋπολογισμού και τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής του νέου Δήμου Αιγιαλείας».

24. Έγκριση παραλαβής της «ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Χ.Α.Δ.Α ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΡΗΡΑ».

25. Στην υπ' αριθ.134/2012 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αιγιαλείας, περί λήψης μέτρων για τα υγρά απόβλητα των ελαιοτριβείων.

26. Υποβολή αίτησης στο Τ.Π. & Δανείων για επιμήκυνση διάρκειας αποπληρωμής δανείων του Δήμου Αιγιαλείας.

27. Προτάσεις μεταβολών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014.

28. Στο έγγραφο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Αιγιαλείας για έκτακτη επιχορήγηση της Σχολικής Επιτροπής.

29. Στο έγγραφο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Αιγιαλείας για έκτακτη επιχορήγηση της Σχολικής Επιτροπής

30. Διαγραφή τελών ύδρευσης, άρδευσης, νεκροταφείου Δ.Ε. Ερινεού από τους βεβαιωτικούς καταλόγους οικον. έτους 2012.

31. Επιστροφή χρημάτων στην Καβίδα Ανθή από τέλη ύδρευσης στη Δ.Ε.Ερινεού, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

32. Στην αίτηση DOLLANI LINDITA , για επιστροφή παράβολου αδείας παραμονής αλλοδαπού.

33. Στην αίτηση του Λυμπέρη Βασιλείου του Παναγιώτη, για διαγραφή τελών ΤΑΠ λόγω ηλεκτροδότησης.

34. Στην αίτηση Παναγιώτη Διαμαντόπουλου ως εκπροσώπου της εταιρείας « Διαμαντόπουλος Π. & ΣΙΑ Ο.Ε.» για διαγραφή επιβληθέντος προστίμου.

35. Διαγραφή χρεών από το Βεβαιωτικό Κατάλογο Δ.Ε.Συμπολιτείας.

36. Οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών.

37. Λήψη απόφασης του Δ.Σ. για περαιτέρω μείωση του ενοικίου του Γατείου Κληροδοτήματος με μισθωτή την κα Κατσαρέλη Πηνελόπη.

38. Στην αριθ.77/12 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, περί ονοματοθεσίας ανωνύμου οδού στην περιοχή ξεροπήγαδο Βουλωμένου Αιγίου σε οδό «Παρνασσού».

39. Στην αριθ.48/12 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, περί ονοματοθεσίας ανωνύμου οδού σε οδό «Λεωνίδα Σιαβελή».

40. Στην αριθ.47/12 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, περί ονοματοθεσίας ανωνύμου οδού νοτίως του Νοσοκομείου Αιγίου σε οδό «Αγίου Νικοδήμου».

41. Στην αριθ.12/12 απόφαση του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, για ονοματοθεσία κεντρικής οδού οικισμού Άνω Ποταμιάς σε οδό «Παναγή Τηλέμαχου Σιαφλά».

42. Στην αριθ.10/12 απόφαση του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ελίκης, περί μετονομασίας τμήματος της οδού Κερύνειας σε οδό

«Αλέκου Μέγαρη».

43. Στην αριθ.5/12 απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πτέρης, άρσης της υπ' αριθ.3/17-9-2007 Δασικής απαγορευτικής διάταξης και να επιτραπεί η βόσκηση μικρών και μεγάλων ζώων .

44. Στην αριθ.9/12 απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Μελισσίων, άρσης της υπ' αριθ.3/17-9-2007 Δασικής απαγορευτικής διάταξης και να επιτραπεί η βόσκηση μικρών και μεγάλων ζώων.

Πηγή: filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ