2012-03-25 14:45:10
Φωτογραφία για Αρχική Ελλάδα Κεντρική Πολιτικά Εσωτερικά Τοπικά Νέα Κύπρος Θέσεις Κόσμος Οικονομία Πολιτισμός Αθλητισμός Υγεία Επιστήμη LifeStyle AutoMoto Οικολογία Διάφορα   σε   Παπαδήμος: Είναι χρέος μας να αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις
"Οι αξίες των προγόνων, η ιστορία μας και οι δυναμικές κοινότητες του απανταχού Ελληνισμού είναι και πάλι. πηγή έμπνευσης και παράγοντας στήριξης της Ελλάδας"

τονίζει σε γραπτό μήνυμά του προς την Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, υπογραμμίζοντας ότι "στην προσπάθεια αυτή, η συμβολή σας (των ομογενών) θα είναι, όπως πάντα, καθοριστική.

Είναι χρέος μας να αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ξανακερδίσει η Ελλάδα το κύρος και την αξιοπιστία που της αξίζουν".Το μήνυμα του πρωθυπουργού δημοσιεύεται στο εορταστικό λεύκωμα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία διοργάνωσε εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Πλάζα" του Μανχάταν για να τιμήσει τον τελετάρχη της σημερινής παρέλασης στην 5η λεωφόρο, τον δημοκρατικό γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

 Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι "η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, αντιμέτωπη με τη δεινότερη οικονομική κρίση ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου.


Στόχος μας είναι η πατρίδα να βγει από αυτή την κρίση όρθια και ενωμένη, περισώζοντας μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών, τη συμμετοχή μας στο ευρώ και στον πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ενωμένης Ευρώπης".

 Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδήμος σημειώνει ότι "η επίτευξη αυτού του στόχου διασφαλίζει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία της χώρας, και δικαιολογεί τις μεγάλες θυσίες που υφίσταται σήμερα ο Ελληνικός λαό.

Γιατί αυτός είναι σήμερα ο σύγχρονος εθνικός αγώνας της χώρας μας: να εξυγιάνει και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της, να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό κράτος, να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να διασφαλίσει και να περιφρουρήσει τη θέση της στην Ευρώπη και τον σύγχρονο κόσμο. Είναι πεποίθησή μου ότι θα κερδίσουμε και αυτή την εθνική μάχη.

Αρκεί να καταβάλουμε σκληρή προσπάθεια, αρκεί να δείξουμε εγκαρτέρηση, ενότητα δυνάμεων και προσήλωση στον εθνικό στόχο".Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι "εμείς οι Έλληνες, στο βάθος της ιστορίας μας, προωθήσαμε επιτυχώς τα εθνικά μας συμφέροντα όποτε κατορθώσαμε να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα για τις θέσεις και για το δίκιο μας, όποτε καλλιεργήσαμε συγκλίσεις και συμμαχίες, οδηγώντας φίλους και εταίρους να μας στηρίξουν.

 Χρέος μας λοιπόν να στοχασθούμε την υψηλή παρακαταθήκη των ηρώων του 1821, που καταξίωσαν έννοιες όπως: η φιλοπατρία, η γενναιότητα, η αυτοθυσία, και να εμπνευσθούμε από την αγώνα τους".

 Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Πετσάλνικος, στο δικό του μήνυμα αναφέρει ότι "σήμερα έχουμε ανάγκη όσο ποτέ αυτή την πίστη, την εθνική αισιοδοξία, το όραμα και την προσήλωση στους στόχους μας. Έχουμε ακόμη ανάγκη από την ενότητα και την ομοψυχία. Ο Ελληνισμός της διασποράς έχοντας συμβάλει στην απελευθέρωση του Έθνους και έχοντας αποδείξει διαχρονικά το ενδιαφέρον του για την προώθηση των συμφερόντων του Ελληνισμού, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα της δυναμικής της ομοψυχίας μας".

Καταλήγοντας, ο κ. Πετσάλνικος υπογραμμίζει ότι "προτάσσοντας την κοινή προσπάθεια απέναντι στις προκλήσεις και τους κινδύνους της εποχής μας, μπορούμε να ελπίζουμε στην υπέρβαση των δυσκολιών και να προσδοκούμε την πρόοδο και ευημερία του τόπου μας".

 Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, τονίζει ότι "στους δύσκολους καιρούς που διατρέχει η πατρίδα μας, ο απανταχού Ελληνισμός είναι δύναμη στήριξης και ελπίδας για όλους.

Τιμάτε την ιστορία μας και αποδεικνύετε ότι είστε διαρκώς παρόντες στις μάχες για τις εθνικές μας υποθέσεις". Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι "η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα και τη δική σας συμπαράταξη στον τιτάνιο αγώνα της για οικονομική ανάταξη και εθνική ανάταξη. Πιστεύω ότι οι απανταχού Έλληνες, ενωμένοι και αποφασιστικοί, με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μπορούμε -όπως πολλές φορές το αποδείξαμε στο παρελθόν- να αντιμετωπίζουμε ακόμη και τις πιο ανυπέρβλητες αντιξοότητες. Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε στις 25 Μαρτίου, εκπέμπει διδάγματα αγώνα για μια Ελλάδα με ανάπτυξη και Έλληνες με αξιοπρέπεια".

 Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης και της παρέλασης για τη "μεγάλη τιμή" που του κάνουν να είναι ο φετινός και μοναδικός τελετάρχης.

 Ο κουβανικής καταγωγής γερουσιαστής, ο οποίος χαρακτηρίστηκε απ' όλους τους ομιλητές ως η "πιο ισχυρή φωνή" για τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού στην Ουάσιγκτον, μιλώντας για την Ελλάδα εξέφρασε αισιοδοξία ότι "η κρίση θα ξεπεραστεί" , τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "στέκονται στο πλευρό" της χώρας μας σ' αυτή την "σκληρή δοκιμασία". Ο κ. Μενέντεζ ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί άμεσα τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, και να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματά της από την Κύπρο.

 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος αποκάλεσε τον κ. Μενέντεζ "Έλληνα" και "Όχι Φιλέλληνα", ενώ άλλοι ομιλητές αναφέρθηκαν στον "σκληρό αγώνα" που δίνει ο τιμώμενος για τα εθνικά ζητήματα του Ελληνισμού.Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Ηλίας Καρανίκας (ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας) και Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (Νέας Δημοκρατίας Καβάλας), οι οποίοι εκπροσωπούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο στους γιορτασμούς της Ομογένειας, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Λουκάς Λουκά, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Βασίλης Κασκαρέλης, ο οποίος τιμήθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Ιωάννης Τσαβαρής, ο περσινός τελετάρχης, καρδιολόγος Βασίλειος Τένετ, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης και ο υπεύθυνος της παρέλασης γιατρός Φρίξος Γούσης.Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμούς ο πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Μιχάλης Γιάνναρης και η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά. Μεταξύ των πολλών παραβρισκόμενων ήταν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου στον ΟΗΕ, Αναστάσης Μητσιάλης και Μηνάς Χατζημιχαήλ, καθώς και ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Παύλος Αναστασιάδης. Τους εθνικούς ύμνους τραγούδησε η σοπράνο Αναστασία Ζαννή και πιάνο έπαιξε η Αθηνά Αδαμοπούλου. Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
25η Μαρτίου του 1821
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
25η Μαρτίου του 1821
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ