2012-12-16 13:01:43
Φωτογραφία για Homo Enstolus (Η ορολογία αυτή ανταποκρίνεται στον στρατιωτικό γενικά)
Tου Ευάγγελου Κιούση

Απόστρατος Π.Α

Συνδυάζοντας θεωρητικά δεδομένα, προσωπικές ιδέες, λίγη ιστορία καθώς και πολύ φαντασία, θα προσπαθήσω να αναλύσω την εμφάνιση του  Homo Enstolus (η ορολογία αυτή ανταποκρίνεται στον στρατιωτικό γενικά), μέσα στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και της ιστορίας του.

Ο Homo Enstolus εμφανίζεται ακριβώς την  ιστορική εκείνη στιγμή που οι ασυμφιλίωτες αντιθέσεις μεταξύ των κοινωνικών τάξεων οδηγούν στην εμφάνιση του κράτους.

 

Η ίδρυση μιας οργανωμένης εξουσίας, από μερίδα πολιτών, σε ένοπλα τμήματα γίνεται έτσι αναγκαιότητα για το κράτος και ο Homo Enstolus - Militar ιστορική πραγματικότητα.

O Homo Enstolus, ένοπλος πια, επιβάλλεται στην κοινωνία και ξεχωρίζεται απ’ αυτή.

Πέρα ακόμα και από την ανακάλυψη της ύπαρξης του αφανισμένου είδους του Homo Erectus, η ανακάλυψη του Homo Enstolus είναι ίσως πιο σημαντική, γιατί σε αντίθεση με τον Homo Erectus δεν αφανίστηκε, αλλά έμελε να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας.


Γεωγραφικά το είδος εξαπλώθηκε όπου σχηματίστηκαν κράτη. Ο αριθμός του μεγάλωσε όσο εντείνονταν οι ανταγωνισμοί των τάξεων μέσα στο κράτος και όσο μεγάλωναν σε έκταση και πληθυσμό τα γειτονικά κράτη.

Έτσι, όντως απαραίτητος για την επίτευξη των σκοπών του κράτους, το τελευταίο  τον αντάμειβε αναλόγως, φροντίζοντας βέβαια πάντα να είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από την εξαθλίωση.

Στην αρχή της εμφάνισης του δεν μοιράζονταν σπηλιά με τον υπόλοιπο πληθυσμό,  αλλά είχε δικό του κατάλυμα.

Είχε καλλίτερη ιατρική περίθαλψη, όπως φαίνεται και από τα τελευταία ευρήματα  φυλαγμένα σήμερα στο μουσείο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς εκκλησιαζόταν τακτικά, φορούσε φανταχτερά ρούχα, συμμετείχε σε κοινωνικές εκδηλώσεις, είχε δικές του εθνικές εορτές και γενικά, όπως φαίνεται και από ανασκαφές  που έφεραν στο φώς οικήματα στρατωνισμού, η διαβίωση του χωρίς να ήταν πολυτελής ήταν ανεκτή.

Η αποστολή του Homo Enstolus συνεπεία των ταξικών αντιθέσεων δεν άργησε να ξεκινήσει.

Έτσι, για παράδειγμα, οστά του Homo Enstolus συναντώνται στην Ισπανία λόγω του ισπανικού εμφυλίου, όπου έπεσε πιθανότατα μαχόμενος για την επικράτηση της ισπανικής parta ola τάξης, ενάντια στους ισπανούς αντικαθεστωτικούς και τους αλληλέγγυους ομοϊδεάτες  τους.

Ακόμα οστά γερμανών Homo Enstolus έχουν βρεθεί στην Αμιένη, Σομμ, Βερντέν και αλλού, μαζί με οστά Άγγλων, επίσης Homo Enstolus, στους πολέμους για την επικράτηση της γερμανικής parta ola τάξης επί της αντίστοιχης αγγλικής.

Ο διαχωρισμός των οστών μεταξύ Γερμανών και Άγγλων Homo Enstolus, κατέστη εφικτός μετά από επισταμένες αναλύσεις στο DNA των πρώτων και στα υψηλά ποσοστά βύνης που βρέθηκαν σ' αυτά.

Ο Homo Enstolus, λοιπόν, πότε Αμερικανός, πότε Γερμανός, πότε Άγγλος και πότε Έλληνας, αναδείχτηκε σε  ήρωα στα πεδία των μαχών, απέκτησε φήμη, παράσημα που βρίσκονται ακόμα και σήμερα στο Μοναστηράκι και Σχιστό, ξύλινα χέρια ή πόδια και όταν άφηνε την τελευταία του πνοή στις μάχες, τον έθαβαν σε διακριτά σημεία των νεκροταφείων. Τέτοια νεκροταφεία υπάρχουν και σήμερα διεσπαρμένα σε αρκετά σημεία του πλανήτη.

Το κράτος, στο τέλος, του παρείχε σύνταξη για τις προσφερθείσες υπηρεσίες του και τον τιμητικό τίτλο του Homo Apostratus.

Τα πρώτα σημάδια κλονισμού των σχέσεων του Homo Enstolus και του κράτους, εμφανίστηκαν την εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 2009 μ.χ.

Συγκεκριμένα ο Homo Enstolus, ένα σκαλί όντας πάνω από την εξαθλίωση, τη χρονική εκείνη περίοδο το κατέβηκε. Ευρήματα που ενισχύουν αυτή την άποψη βρίσκονται ακόμα και σήμερα στο Γ.Λ.Κ.

Όπως όλα τα έμβια είδη που αγωνίζονται για επιβίωση, έτσι κι αυτός τη δεδομένη ιστορική στιγμή κατάλαβε, αργά πια, ότι ποτέ δεν συμπεριλαμβανόταν στα σχέδια της parta ola τάξης παρά μόνον σαν αναλώσιμο είδος, θα έπρεπε να αγωνιστεί για να επιβιώσει.

Ο πενιχρός του μισθός δεν έφτανε ούτε για το σιδέρωμα της φανταχτερής στολής.

Μέλη της οικογένειας του πέρασαν στην ανεργία και τα παιδιά του διαδήλωναν καθημερινά στους δρόμους, ζητώντας ψωμί και δουλειά. Το δίλλημα μεγάλο.

Το βιοτικό του επίπεδο γύρισε δεκαετίες πίσω. Αναγκάστηκε να κόβει ξύλα λάθρα, για να ζεσταθεί από το πολικό ψύχος. Περιόρισε το κρέας στην διατροφή του και οι μετακινήσεις του σχεδόν μηδενίστηκαν. Μειονέκτημα, επίσης, ήταν ότι δεν ήξερε να καλλιεργεί τη γη και ούτε είχε τα εργαλεία.

Φοβόταν μην αρρωστήσει γιατί η περίθαλψη που είχε καταργήθηκε κι αυτή.

Δεν μπορούσε να σηκώσει πια τη βαριά φορολογία που του επιβλήθηκε, γιατί εκτός των άλλων, λόγω αρχών, δημιουργούσε μεγάλη οικογένεια.

Η δουλειά που έκανε κινδυνεύει πια κι εκείνη με τον ερχομό της καινούργιας εποχής της παγκοσμιοποίησης, που ακολούθησε την εποχή του ΘΑsok, από τα ρομπότ και τις ιπτάμενες μη επανδρωμένες μηχανές.

Σιγά – σιγά άρχισε να βλέπει το μέλλον του, να συμπορεύεται, με το μέλλον εκείνων που πριν στεκόταν απέναντι αδιάφορα και σαστισμένος ακόμη, ψάχνει να βρει απαντήσεις για τον ρόλο που έπαιξε στην ιστορία.

Βλέπει το παρόν του, να συναντά τα συνθήματά τους!

Ο Homo Apostratus στην Ελλάδα, γυρνάει τη ζωή του πίσω και την βλέπει σαν νεαρός ανθυπολοχαγός να σκαρφαλώνει στα βουνά της Ηπείρου φωνάζοντας ΑΕΡΑ, σαν υπαξιωματικός του ναυτικού να φορτώνει τορπίλες στα αμπάρια του Παπανικολή, σαν πιλότος μαχητικού να χάνει την ζωή του υπερασπιζόμενος το Αιγαίο, σαν φρουρός της τάξης να φυλάει τα ανάκτορα, που μέσα τους, ο ωραίος Άκης και η πολιτική συμμορία του γλεντούσαν  τις θυσίες του.

Στις μέρες μας όταν δεν βλέπει τούρκικα σίριαλ, ονειρεύεται.. Υ.Γ

Με το παρόν δεν έχω καμιά πρόθεση να προσβάλω κανένα συνάδελφο, ούτε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπίζοντας την πατρίδα μας, ούτε κι αυτούς που αγωνίζονται σήμερα για καλλίτερες συνθήκες ζωής.

Εμείς οι  στρατιωτικοί εκφράζουμε τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας και τα αιτήματα μας είναι κοινά με εκείνα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Ο χαρακτήρας και τα κύρια χαρακτηριστικά των κινητοποιήσεων μας, σαν στρατιωτικοί, εκφράζουν με ακρίβεια την ουσία των θεμελιωδών μορφών της πάλης, για την κοινωνική χειραφέτηση μέσα στις παρούσες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της Κ.ΕΘ.Α (Κίνηση για την Εθνική Άμυνα)

http://ketha.gr/allwn.html 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ