2012-12-18 19:04:52
Φωτογραφία για Στρατηγός Φράγκος στον Θανάση Γραμματικό για την «Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία»: «Να εξασφαλίσουμε καύσιμα πυρομαχικά και ανταλλακτικά για τα οπλικά μας συστήματα»
Του Θοδωρή Ελευθεριάδη

Με την πρώτη του, εφ΄όλης της ύλης, συνέντευξη  στο αξιολογότατο περιοδικό «Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία» και τον  Θανάση Γραμματικό, ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, δίνει το στίγμα που χρειάζεται για να συνεχίσουν να διατηρούν την αποτρεπτική τους ικανότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρεται στο βιβλίο του, που σίγουρα θα γίνει  best seller  «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» ( όπως best seller  θα γίνει και η «Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία» και το τεύχος του Δεκεμβρίου 2012 που φιλοξενεί την συνέντευξη του Στρατηγού)  και φυσικά στα όσα διαδραματίστηκαν τις κρίσιμες ώρες της αποπομπής  της στρατιωτικής ηγεσίας, τον Νοέμβρη του 2011 από τον  «τότε πρωθυπουργό από το Χάρβαρντ», όπως  ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ αποκαλεί τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου,  ο Στρατηγός. Ο κ.  Φράγκος αναφέρεται επίσης στις προσπάθειες που έκανε ώστε να κατασκευαστεί με ελάχιστα χρήματα η τάφρος στον  Έβρο
. Κορωνίδα των όσων είπε ο Στρατηγός Φράγκος, τέως υπουργός  της Εθνικής μας Άμυνας ( αλήθεια ο Σαμαράς είχε καλύτερη επιλογή στο κρίσιμο αυτό υπουργείο και δεν εμπιστεύτηκε τον κ. Φράγκο, όπως τον εμπιστεύτηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου;) είναι η αναφορά του στο αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που πλήττεται βάναυσα από το Μνημόνιο, το οποίο προετοιμάζει συνθήκες νέας εθνικής τραγωδίας. 

Πρώτον να εξασφαλίσουμε τα καύσιμα, τα πυρομαχικά και τα ανταλλακτικά για όλα τα οπλικά συστήματα. Πόσα θα είναι αυτά; Όσα χρειάζονται. Γιατί εάν «καθίσουν» οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά ούτε με δισεκατομμύρια μπορούν να επανέλθουν. Το ξαναλέω για μια ακόμη φορά. Ανταλλακτικά, καύσιμα και πυρομαχικά  και αξιοπρεπή διαβίωση των στελεχών είναι τα στοιχειώδη που χρειάζονται και κάποιοι δεν εννοούν να το καταλάβουν. Κάποιοι που μιλάνε για «ένστολους» που είναι η μεγαλύτερη βρισιά για έναν αξιωματικό ή υπαξιωματικό να τον ονομάζεις «ένστολο». «Ένστολος» είναι και ο γκρουπιέρης, ένστολος είναι και ο πορτιέρης στη Μεγάλη Βρετάνια, ο αξιωματικός και ο υπαξιωματικός είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί την πατρίδα και θα πρέπει να του δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό», τονίζει χαρακτηριστικά ο Στρατηγός Φράγκος, για τον οποίο για πολλοστή φορά θα επαναλάβω ότι άξιος συνεχιστής της στρατιωτικής παράδοσης των ελλήνων πολεμιστών του 1821.

Ο Στρατηγός επίσης κάνει εκτενή αναφορά στο ελληνικό DNA  ενός μεγάλου κομματιού του πληθυσμού της Τουρκίας , ενώ τονίζει για τη χρησιμότητα του βιβλίου του «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» «Είναι ένας τρόπος να διεμβολίσουμε την Τουρκία. Γιατί οι πολιτικοί μας και γενικότερα μια τάξη ανθρώπων καλλιεργούν ένα πνεύμα ηττοπάθειας στους Έλληνες, λέγοντες ότι η Τουρκία είναι η ανίκητη χώρα, η ανυπέρβλητη χώρα, καθόμαστε σαν τις κότες και τρώμε casus belli, έρχεται εδώ ο Νταβούντογλου και μας μιλάει για Καστελόριζo και δεν του λέει κανένας…αι σιχτίρ από δω». Ιδιαίτερη σημασία για τον  εθνικό ρόλο της ιστορικής και στρατιωτικής μας κληρονομιάς δίνει, σε αποστροφή του λόγου του ο κ. Φράγκος, για την ανασυγκρότηση του Μουσείου «Τόψι» που ανήκει οργανικά στο Β΄ΣΣ, το οποίο υπηρέτησε με ιδιαίτερη επιτυχία ως διοικητής του ο ίδιος. «Ανασυγκροτήσαμε το μουσείο της Γέφυρας (Τόψι) , εκεί που υπογράφηκε η παράδοση της πόλης. Ένας χώρος εγκαταλελειμμένος αναμορφώθηκε και σήμερα είναι επισκέψιμος, γιατί η Ιστορία πρέπει να διδάσκει και όχι να χάνεται κάτω από διάτρητες σκεπές και ρημαγμένους τοίχους.» Φυσικά το… αλατοπίπερο της συνέντευξης του Στρατηγού είναι τα όσα δηλώνει στον κ. Γραμματικό για την καρατόμηση όλης της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, από το δίδυμο Παπανδρέου- Μπεγλίτη «Για τους λόγους για τους οποίους ελέχθη για την αποστρατεία μου είναι πολύ απλό. Απάντησε ο υπεύθυνος, και υπεύθυνος για μένα ήταν ο Διοικητής της ΕΥΠ κύριος Μπίκας, ο οποίος είπε «δεν είχα καμία πληροφορία ούτε από την υπη ρεσία μου ούτε από άλλες υπηρεσίες». Και ο τότε πρωθυπουργός από το Harvard όταν είπε ότι είναι γελοιότητες τα περί πραξικοπήματος. Τώρα εάντα είπε ή δεν τα είπε στη Νίκαια, αυτά ας τα πει ο ίδιος ή ας τα πει η ιστορία. Εγώ δεν θα ασχοληθώ άλλο. Ένα ξέρω μόνο, ότι την 1η Νοεμβρίου 1920τα ίδια είχαν κάνει. Διώξανε όλη την ηγεσία όταν έχασε ο Βενιζέλος. Αποτέλεσμα, αυτά που είχαμεστη μικρασιατική εκστρατεία. Τώρα ευτυχώς δεν είχαμε εκστρατεία και ευτυχώς δεν είχαμε πόλεμο. Και θα βρουν χρόνο η νέα ηγεσία να αποκτήσει εμπειρίες και να ανταποκριθεί». Περισσότερα για τους αναγνώστες μας φυσικά από τη συνέντευξη του Στρατηγού Φράγκου στο τεύχος του Δεκεμβρίου « Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία» που κυκλοφορεί.

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7644.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ