2012-12-22 18:00:10
Φωτογραφία για Οι στρατιωτικοί είναι Δημόσιοι υπάλληλοι, ναι ή όχι;;;
Γράφει ο Αλέξανδρος Ψαριανός

Τελικά σε αυτόν τον τόπο το «ότι γουστάρουμε κάνουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε σε κανένα», έχει γίνει μόδα. Με αφορμή την επερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Νικολοπούλου για καταστρατήγηση ωραρίου στο ΚΕΠΒ και την απάντηση του αξιότιμου κ Υπουργού Π. Παναγιωτόπουλου και τα νέα σχέδια για εφεδρείες και απολύσεις μέσω συνοπτικών διαδικασιών μας γεννιούνται τα πολλά ερωτήματα!

Ας δούμε όμως πρώτα τι προβλέπει για τους ένστολους η εφεδρεία και το μεσοπρόθεσμο με μια ματιά:

Στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Κατά των οποίων εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτησή τους ή αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους.

Παραπέμφθηκαν αμετακλήτως ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα ή για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.


1)Υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα όπως: Της παράβασης καθήκοντος, κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους

2)Της απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή εξ αφορμής αυτών.

3)Της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας συμπεριφοράς εντός ή εκτός της υπηρεσίας.

4)Της απείθειας.

5)Της φθοράς λόγω ασυνήθιστης χρήσης, ή εγκατάλειψης ή παράνομης χρήσης πράγματος το οποίο ανήκει στην υπηρεσία, της παράλειψης δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος.

Σημείωση όλα τα παραπάνω προϋπήρχαν.. 6)Της μη τήρησης ωραρίου και της παράλειψης του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι τίθεται για πρώτη φορά ο στρατιωτικός σε κατάσταση δυνητικής αργίας ή αναστολής άσκησης καθηκόντων, από το αρμόδιο όργανο (ήτοι: τον ΥΕΘΑ ή το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης) εάν: Συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή υπηρεσιακοί λόγοι και έχει ασκηθεί σε βάρος του στρατιωτικού πειθαρχική δίωξη για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα ή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για άτακτη διαχείριση.

Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και εφόσον διακυβεύεται το συμφέρον την υπηρεσίας, από τον άμεσο πειθαρχικός

Έτσι γεννιούνται μετά από 2 χρόνια υπηρέτησης και γνώστης του τι ακριβώς γίνετε εντός και εκτός του συρματοπλέγματος και της απάντησης του κ..Υπουργού στην επερώτηση του κ.Νικολόπουλου είναι τα εξής..:

α) Αν οι στρατιωτικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί δεν είναι αμετάθετοι όπως όλοι οι άλλοι ;

β) Γιατί δεν πληρώνονται υπερωρίες όπως όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι;

γ) Ο Στρατός και το Ναυτικό το ωράριο τους είναι 00:7-14:30 στην Αεροπορία γιατί εξακολουθεί να υφίσταται το 007-15:00 είναι άλλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων;

δ) Στην παράγραφο 6 αναφέρετε ότι για πρώτη φορά μπορεί εκτός από ΥΕΘΑ και το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης δηλαδή τον διοικητή της μονάδας;;; να θέσει κάποιον σε αργία η αναστολή καθηκόντων (διαθεσιμότητα) θα είναι και άνευ αποδοχών ;

ε) Με λίγα λόγια όποιος έχει προσωπικές διαφορές με κάποιον και έχει 2 γνωστούς στο ΥΠΕΘΑ τον στέλνει σπίτι του , μέχρι τώρα ξέραμε για μεταθέσεις που γινόντουσαν κάτω από το τραπέζι και μέσω ασφάλειας τώρα βρήκαμε και νέο κόλπο;;;

ζ) Ο απλός ένστολος πως μπορεί να προστατευτεί που δεν έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» ;που δεν είναι κολλητός Βουλευτή .....που δεν γλύφει το διοικητή ;;

 http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=58830&type=5&kata=0
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ