2012-12-28 17:51:03
Φωτογραφία για Ενημέρωση σχετικά με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων
Με αφορμή τα δημοσιεύματα σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μετά από ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Κ.Μ., σας γνωρίζουμε τα εξής Από τους έξι σταθμούς που διαθέτει η ΠΚΜ για την μέτρηση αιωρουμένων σωματιδίων, οι συγκεκριμένοι σταθμοί: Αγ. Σοφίας, Καλαμαριάς και Ελευθέριου-Κορδελιού παρουσιάζουν αυξημένες τιμές στα αιωρούμενα σωματίδια κατά τις τελευταίες τρεις (3) μέρες. Συγκεκριμένα, το τελευταίο πενθήμερο, οι τρεις αυτοί σταθμοί μετρούν μέσες ημερήσιες τιμές ως εξής:

ΑΓ.. ΣΟΦΙΑ      ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ                  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ

Κυρ. 23-12                 47                                  39                                            45

Δευτ. 24-12                87                                 101                                           86

Τριτ. 25-12               100                       146                                          114


Τετ . 26-12                122                    128                                          110

Πεμ. 27-12                 91                                 110                                          100

¨Όπως φαίνεται οι υπερβάσεις στο όριο ενημέρωσης των 90 μg/m3 και στο όριο συναγερμού των 110 μg/m3, δεν ξεπέρασαν τις επτά (7) ή τις πέντε (5) μέρες αντίστοιχα και επομένως δεν απαιτούνται οι κινήσεις ενημέρωσης του κοινού ή λήψης μέτρων που προβλέπονται από την Απόφαση Γ.Γ.Π.Κ.Μ. 9452/08 – ΦΕΚ 1652Β/14-08-2008 – «Λήψη έκτακτων μέτρων σε επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης».

Όπως φαίνεται από τον πίνακα τιμών, οι συγκεντρώσεις έχουν αρχίσει να μειώνονται. Εξάλλου κατόπιν επικοινωνίας με την ΕΜΥ, υπάρχει η ενημέρωση ότι αύριο θα πνέουν άνεμοι ΒΑ και δεν αναμένεται συσσώρευση ρύπων, επομένως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των συγκεντρώσεων των αιωρουμένων σωματιδίων.

Παρόλα αυτά και επειδή το φαινόμενο μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον, καλό είναι προληπτικά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις με αυτοκίνητα τις ώρες των αυξημένων συγκεντρώσεων (βραδινές) και κυρίως να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα υλικά που χρησιμοποιούμε ως καύσιμες ύλες για θέρμανση. Εκτός από την ποιότητα των ξύλων, pellets κλπ που επηρεάζει την παραγωγή ρύπων, είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε ως καύσιμη ύλη ξυλεία επεξεργασμένη με κόλλες, βερνίκια, χρώματα, συντηρητικά και ακόμη πλαστικά, χρησιμοποιημένα λάδια ή άλλα απορρίμματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ