2013-01-03 08:12:50
Φωτογραφία για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΝΔ, ΔΗΜΑΡ & ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΑΣ
Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής όχι μόνο για Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και για τον Γιώργο Παπανδρέου ζητεί η Χρυσή Αυγή κατηγορώντας τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη της διαφθοράς. «Ας είναι αυτό το πρώτο βήμα για ξεκαθάρισμα του πολιτικού σκηνικό της χώρας από τους απατεώνες και τους διεφθαρμένους», τονίζει.

Ειδικότερα για τον Γ. Παπανδρέου, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «είναι φύσει αδύνατο να μη γνώριζε ο τότε πρωθυπουργός της χώρας για την έλευση της λίστας Λαγκάρντ και για τις βρώμικες παρεμβάσεις Παπακωνσταντίνου σε αυτή».

Σαμαράς και Κουβέλης καλύπτουν απόλυτα τις ποινικές ευθύνες του συνεταίρου τους στην εξουσία Βενιζέλου, υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ενώ το μεσημέρι αναφερόταν – ορθώς - στις ποινικές ευθύνες Παπανδρέου, το βράδυ πραγματοποίησε την πλέον θεαματική κυβίστηση, εξαίρεσε τον πρωθυπουργό του μνημονίου και του ΔΝΤ από την πρότασή του για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.


«Η βρωμιά και η δυσωδία της λίστας Λαγκάρντ έχουν καλύψει ολόκληρο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, από τη συγκυβέρνηση μέχρι τη δήθεν αντιπολίτευση της αριστεράς. Οι υπόγειες διαδρομές, οι δοσοληψίες και τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα που μυρίστηκε εξουσία είναι πλέον ολοφάνερα», υπογραμμίζει.

Σε μετωπική σύγκρουση το Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ

Σε μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει αποφασίσει να προχωρήσει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την πρόταση της Κουμουνδούρου για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής τόσο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την κυβερνητική στάση στη Βουλή προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιλέγει την «πλήρη ισοπέδωση στοιχειωδών κανόνων δικαίου» και

τονίζοντας ότι «ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει τα όριά του».

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν μετέωρη την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίσει ποινικές ευθύνες στον κ. Βενιζέλο, επισημαίνοντας ότι τέτοιο ζήτημα δεν προκύπτει ούτε από το εισαγγελικό πόρισμα που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, σύμφωνα με την εφημερίδα ''Τα Νέα''.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει σκιές και να καταγγείλει τη κυβέρνηση για συγκάλυψη. Και γι’ αυτό, σκοπίμως, συγχέει τις τυχόν πολιτικές ευθύνες με τις ποινικές ευθύνες στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» σχολίαζε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, μεταφέροντας και τη βεβαιότητα ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας «δεν θα παγιδευτούν από την Κουμουνδούρου».

Αμέσως μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ με μια σκληρή ανακοίνωση κατηγορεί την Κουμουνδούρου για απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. «Οι μάσκες επιτέλους έπεσαν» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ιπποκράτους.

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατατεθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα και προεξοφλείται ότι θα

συζητηθεί σε κοινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου, η οποία μετατίθεται πλέον για τις 18 Ιανουαρίου.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ