2013-01-03 22:44:31
Φωτογραφία για Πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ και έκπληξη στις Βρυξέλλες...!!!
Παρ' ότι η σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής είναι προ των πυλών και στο στόχαστρο βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 

ο οποίος σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι είναι θύμα “σκευωρίας”, τα διεθνή μέσα συνδέουν την εμπλοκή του με την πολιτική που άσκησε όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός.

Τα γερμανικά μέσα είναι αυτά που περισσότερο απ' όλα τροφοδοτούν σχόλια που σχετίζονται με φαινόμενα διαφθοράς και φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Έτσι, η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» σημείωσε ότι η εμπλοκή Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ «αποτελεί πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ και προκαλεί έκπληξη στις Βρυξέλλες, καθώς είχε καλή φήμη ανάμεσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους του».

Επίσης, η γερμανική εφημερίδα «Tageblatt» τόνισε ότι η «λίστα έχει γίνει σύμβολο της ελλιπούς ετοιμότητας της κυβέρνησης στην Αθήνα» και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA μίλησε για «φορολογικά σκάνδαλα δίχως τέλος στην Ελλάδα».


Σε γενικόλογο σχολιασμό περιορίστηκε το ελβετικό δίκτυο RTS Info, που στην ιστοσελίδα του σημείωσε:«Η επιστροφή της λίστας Λαγκάρντ ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα». Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) έκανε λόγο για φορολογικό σκάνδαλο. Ενώ ηπιότερη στάση κράτησε το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press, που σχολίασε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας «βρίσκεται πλέον στο κέντρο ενός κλιμακούμενου πολιτικού σκανδάλου» και υπενθύμισε πως ο Γ. Πακωνσταντίνου υπήρξε ο βασικός αρχιτέκτονας του πρώτου προγράμματος λιτότητας της ρημαγμένης από τα χρέη Ελλάδας. Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» χαρακτήρισε “εξαιρετικά σοβαρές” τις κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην υπουργό.

Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters αναφέρθηκε στην εμπλοκή συγγενικών προσώπων του Παπακωνσταντίνου στην λίστα Λαγκάρντ σημειώνοντας ότι η αποκάλυψη «δίνει νέα τροπή σε μια υπόθεση που εξόργισε τους χτυπημένους από τα λιτότητα Έλληνες, που είναι ούτως ή άλλως θυμωμένοι με την κυβέρνηση που αδυνατεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή η οποία έχει συμβάλει στην οικονομική κρίση της χώρας». Σε αυτό το πλαίσιο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα φαινόμενα φοροδιαφυγής επωνύμων προσωπικοτήτων.

Πηγή / Η ΑΥΓΗ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ