2013-01-06 12:28:04
Φωτογραφία για Του αρέσεις… όμως σε βλέπει σοβαρά ή περνάει την ώρα του;
Γνωριστήκατε σχεδόν τυχαία, σου ζήτησε το τηλέφωνό σου, βγήκατε, φιληθήκατε… Μέσα στο μυαλό σου όλα οδήγησαν τέλεια και με μαθηματική σειρά στην αρχή μιας σχέσης… Κατά πόσο όμως ο σύντροφος σου (;) το βλέπει από την ίδια οπτική γωνία;; Φαντάζεται κι εκείνος τους δυο σας μαζί και μετά από έξι και βάλε μήνες ή περνάει απλώς όμορφα τους καλοκαιρινούς (και λιγότερο) μήνες του;;; Ιδού δέκα σημάδια που δείχνουν πως δε σε βλέπει και τόσο σοβαρά 1. Στέλνει μόνο μηνύματα.

ΌΧΙ δεν είναι 15 και δεν βρίσκεστε στο Γυμνάσιο. Το τηλέφωνό σου κουδουνίζει συχνά από τα μηνύματά του, σπάνια όμως ή και ποτέ από τηλεφώνημά του! Απλώς ο καλός σου αποφεύγει την πιο άμεση επαφή και προτιμάει την ασφάλεια –και απόσταση- που του προσφέρει ένα απρόσωπο μήνυμα. Όσο κι αν θέλεις να το δεις ως… ρομαντικό ραβασάκι, απλώς δεν νιώθει την ανάγκη να ακούσει τη φωνή σου και να σου δώσει πολύ… αέρα.

2. Δε σε πάει ποτέ σε πολυσύχναστα μέρη.

Συγγνώμη που σου χαλάω το όνειρο, όμως το ότι δεν έχει αφήσει βουνό για βουνό που να μη σε ανεβάσει, λίμνη για λίμνη που να μη σου έχει δείξει και πλαγιά για πλαγιά που να μη σε έχει πάει να δείτε το ηλιοβασίλεμα, δε σημαίνει ότι θέλει να είστε μόνοι σας στον κόσμο σαν τους πρωτόπλαστους, αλλά ότι θέλει να είστε κάπου όπου θα συναντήσετε όσο το δυνατόν λιγότερους γνωστούς. Στόχος; Να αποφεύγονται οι… συστάσεις, ξέρεις, η φάση από εδώ η κοπέλα μου, από εδώ ο φίλος μου ο Γιώργος, τον κάνει να ανατριχιάζει..

3. Δε σου λέει πολλά γλυκόλογα.

Όσο κι αν περιμένεις πώς και πώς ότι στο επόμενο μήνυμα θα είναι πιο γλυκός, πιο ζεστός, πιο οικείος βρε αδερφέ, αυτός επιμένει να στέλνει προτασούλες με υποκείμενο, ρήμα, αντικείμενο σαν να μαθαίνει τώρα ελληνικά. Στην αρχή είπες να παραβλέψεις το στυλάκι του άντρα του πολλά βαρύ, αλλά όσο περνάνε οι μέρες το να μην ακούς ένα «μου λείπεις», «σε σκέφτομαι», «σε θέλω», αρχίζει να σε χαλάει πολύ… Ένας ερωτευμένος άντρας ειδικά τον πρώτο καιρό είναι «τρελαμένος» και δεν μπορεί να κρατηθεί και να μη στο πει! Οπότε η δική του συμπεριφορά κάτι δείχνει...και δεν είναι αυτό που θέλαμε!

4. Σε προσαρμόζει στο δικό του πρόγραμμα.

Τα επαγγελματικά ραντεβού του, η δουλειά στην εταιρία, το γυμναστήριό του, ο καφές με τους φίλους του. Και κάπου ανάμεσα, άντε τυχερούλα, χωράς κι εσύ! Ποτέ δεν έχει προσφερθεί να αλλάξει κάτι από το πρόγραμμά του για να σε δει. Αν μπορείς κάπου ενδιάμεσα έχει καλώς, αλλιώς κι αύριο μέρα είναι! Εσύ ακύρωσες το καθιερωμένο baute με τις κολλητές σου για να πάτε να πάρει δώρο στο συνάδελφό του που γιορτάζει, εκείνος ήταν αδύνατον να μην πάει για μπάσκετ με τους φίλους του για να σε συνοδεύσει στο πάρτι της φίλης σου. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων κι εσύ δε μοιάζεις να είσαι μέσα στις δικές του…

5. Μοιράζεστε πάντα το λογαριασμό.

Ένας άντρας που δε σε βλέπει σαν ένα ακόμη… κολλητό του, δε σ’ αφήνει ποτέ να αγγίξεις το πορτοφόλι σου, ειδικά στα πρώτα ραντεβού. Εννοείται πως πάντα προσφέρεσαι να πληρώσεις, αλλά εκείνος που σέβεται τον εαυτό του και σε βλέπει σοβαρά δεν δέχεται ποτέ να το κάνεις. Αν η σχέση αναπτυχθεί φυσικά και θα κεράσεις κι εσύ όμως αν έχει μακροπρόθεσμα σχέδια για εσάς το πρώτο διάστημα δε θα στο επιτρέψει.

6. Δεν θυμάται όσα του λες

Ακόμη κι αν του έχεις πει δεκάδες φορές ότι την Τετάρτη έχεις σημαντικά επαγγελματικά ραντεβού ως αργά το βράδυ και είσαι αγχωμένη, εκείνη τη μέρα θα σε πάρει τηλέφωνο όχι να σε δει πως πήγες, αλλά για να σου πει ότι τελείωσε νωρίς τη δουλειά του και μήπως θες να πάτε για κανένα καφεδάκι το απόγευμα. Κάποιος που ενδιαφέρεται για σένα θεωρεί σημαντικό ό,τι θεωρείς και εσύ σημαντικό και μοιράζεται τις αγωνίες και τα άγχη σου.

7. Δεν κάνει σχέδια για εσάς

Μην τρομάζεις -όπως θα τρόμαζε κι εκείνος- δεν μιλάμε για… γάμο! Αλλά για απλά καθημερινά πράγματα όπως το να πάτε για ποδήλατο την άλλη Παρασκευή, να σε ρωτήσει πού θα σου άρεσε να πάτε διήμερο τον άλλο μήνα που είναι αργία και έχετε άδεια ή για το αν θα πάτε μαζί διακοπές το Πάσχα. Πρόγραμμα για μετά από τρεις μέρες είναι πολυυύ μακροπρόθεσμο για αυτόν, εκείνος δεν ξέρει καλά καλά αν ο Θεός θα δώσει να είστε μαζί και μεθαύριο…

8. Αποφεύγει να γνωρίσει δικούς σου ανθρώπους

Δεν είπαμε να τον πας απ΄ τον πρώτο μήνα στη μαμά και τον μπαμπά σου, αλλά το να βγείτε για ποτό να γνωρίσει τους κολλητούς σου ή να πάτε στο πάρτι της κοπέλας του αδερφού σου -τον οποίο θα συναντήσει πρώτη φορά- το θεωρείς κάτι απόλυτα φυσικό… Έλα όμως που κι αυτό του φαίνεται βαρύ κι ασήκωτο! Όχι μόνο επειδή δεν θέλει να εμπλακεί με ανθρώπους που είσαι δεμένη γιατί είναι σαν να γίνεται ένας από αυτούς -πράγμα που τον πνίγει και στη σκέψη- αλλά κυρίως επειδή μετά θεωρεί πως κι εσύ θα έχεις τις ίδιες απαιτήσεις… Και ποιός του εγγυάται πως αφού γνωρίσεις τον αδερφό, τη θεία τους παιδικούς του φίλους σιγά-σιγά δεν θα του… «κατσικωθείς» και στο σπίτι;; Α πα πα, είμαστε για τέτοια;;;

9. Δεν σε αγγίζει σε δημόσιο χώρο

Αν τύχει τελικά να αφήσει την… άγρια φύση και αναγκαστεί να βρεθεί μαζί σου σε στο κέντρο της πόλης σε ώρα αιχμής, δεν υπάρχει περίπτωση να σου πιάσει το χέρι, να βάλει το χέρι του γύρω απ’ τη μέση σου και φυσικά να σε φιλήσει…;;; ούτε κατά διάνοια! Ό,τι «εκπέμπει σήμα» ότι είστε ζευγάρι, απαγορεύεται δια ροπάλου! Τί, να τον βλέπουν οι άλλες γυναίκες δεσμευμένο και να του κόψεις και την τύχη;;;

10. Εξαφανίζεται με το πρώτο σου… ΟΧΙ

Και το δέκα το καλό σας το άφησα για το τέλος!!! Έχετε βγει δυο-τρία ραντεβού, γνωρίζεστε ελάχιστα, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να σε καλέσει σπίτι του για… ταινιούλα! (ξέρεις τώρα...!) Εσύ όμως δεν νιώθεις ακόμη άνετα, το θεωρείς νωρίς, έχεις όντως δουλειά ή θέλεις να τον «ψήσεις» λιγάκι βρε παιδάκι μου, να ΄χει και νοστιμάδα! Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αρνείσαι ευγενικά και του προτείνεις να το κανονίσετε μετά από μερικές μέρες που θα είσαι εύκαιρη… Μια χαρά δηλαδή… Χωρίς να τον προσβάλλεις, χωρίς να είσαι απότομη ή ψυχρή απλώς λες όχι για την ώρα. Κι εκεί που περιμένεις την απάντηση στο μήνυμά σου (γιατί με μήνυμα σε κάλεσε), όχι μόνο δεν σου στέλνει, αλλά τί κάνει ο άντρας ο σωστός;;; Δεν σε ξαναπαίρνει ΠΟΤΕ!! Και μην τον είδατε! Όπως κατάλαβες, ο τύπος ήθελε… εδώ και τώρα!!! Δεν είσαι διαθέσιμη; Δεν πειράζει κουκλίτσα μου θα πάει παρακάτω! Άλλωστε αυτό ήταν μόνο που ήθελε από σένα.

Ελπίζω να μη σε πλήγωσα αν αναγνώρισες τον -λέμε τώρα- καλό σου μέσα σ’ αυτές τις γραμμές, αλλά αν σε παρηγορεί, όλες έχουμε συναντήσει έναν τέτοιο, τουλάχιστον μία φορά (στην καλύτερη περίπτωση!) στη ζωή μας! Γι’ αυτό, κοίτα τα σημάδια από νωρίς και πράξε αναλόγως… και προς Θεού…! Όταν ξαναχτυπήσει -γιατί πάντα γυρίζει και σε προσεγγίζει ξανά, ακόμη και αν είναι το νούμερο 10 της λίστας μας- μην σκεφτείς στιγμή να ασχοληθείς πάλι μαζί του… Εκτός αν αυτή τη φορά, είσαι εσύ αυτή που δεν πρόκειται να τον πάρει με τίποτα στα σοβαρά!

Χαρά Βλαμάκη

http://www.mylady.gr/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ