2012-03-27 08:59:47
Φωτογραφία για Αγωγή κατά της Γαλλίας για τη δολοφονία του γιου του, θα κάνει ο πατέρας του φονιά της Τουλούζ
Στο Al Jazeera έστειλε ο Μοχάμεντ Μεράχ τα video με τους φόνους Στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας βρίσκεται ήδη το μονταρισμένο υλικό από τους φόνους που διέπραξε ο «δολοφόνος της Τουλούζ».

Από τις πρώτες μέρες μετά το μακελειό στο εβραϊκό σχολείο της πόλης είχε γίνει γνωστό ότι ο Μεράχ είχε κρεμασμένη στο λαιμό του κάμερα, με την οποία βιντεοσκοπούσε λεπτό προς λεπτό τις δολοφονίες του ραβίνου, των γιων του, της μικρής Μιριαμ.

Φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει και τις εκτελέσεις των τριών αλεξιπτωτιστών που είχαν προηγηθεί.

Αντίγραφο των βίντεο εστάλη στα γραφεία του Al Jazeera στο Παρίσι, αναφέρει η Parisien. Μαζί, μέσα στο φάκελο υπήρχε και ένα γράμμα, που ακόμη κανείς δεν ξέρει αν το έστειλε ο Μεράχ ή κάποιος συνεργός του.

Κατά τη Figaro, το υλικό είναι διάρκεια 25 λεπτών και στο γράμμα υπάρχει ανάληψη ευθύνης των φόνων από την αλ Κάιντα. Μόνο που το γεγονός πως το κείμενο δεν είναι γραμμένο στα αραβικά και δε μοιάζει με άλλα της οργάνωσης, βάζει σε σκέψεις τους αστυνομικούς όσον αφορά στην αυθεντικότητά του.


Τα video έφτασαν στα γραφεία του καναλιού στον πύργο του Μονπαρνάς με τη σφραγίδα του ταχυδρομείου να έχει ημερομηνία της προηγούμενης Τετάρτης, όταν δηλαδή βρισκόταν σε εξέλιξη η πολιορκία του Μεράχ από τη RAID. Το έστειλε ο Μεράχ το βράδυ της Τρίτης ή συνεργός του την επομένη το πρωί;

Πριν πεθάνει από τους άνδρες της επίλεκτης ομάδας της γαλλικής αστυνομίας, ο 24χρονος είχε φροντίσει να μοντάρει το περιεχόμενο της κάμερας, να βάλει το υλικό σε μια κάρτα μνήμης και να το στείλει στο Al Jazeera.

«Είναι ένα μοντάζ με στιγμιότυπα από τους διάφορους φόνους με συνοδεία μουσικής ή στίχων του Κορανίου», δήλωσε πηγή της γαλλικής αστυνομίας.

Όλα αυτά ενώ ο πατέρας του Μοχάμεντ Μέραχ, ανακοίνωσε πως πρόκειται να ασκήσει αγωγή κατά του Γαλλικού κράτους για «τη δολοφονία του γιου» του!

Ο πατέρας του κατά συρροή δολοφόνου Μοχάμεντ Μέραχ, τον οποίο σκότωσε η γαλλική αστυνομία την περασμένη Πέμπτη, ανακοίνωσε πως πρόκειται να ασκήσει αγωγή κατά του Γαλλικού Κράτους για «τη δολοφονία του γιου» του, ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πρόκειται να προσλάβω τους πιο τρανούς δικηγόρους και θα δουλέψω όλη την υπόλοιπη ζωή μου για να ξεπληρώσω τα έξοδα. Θέλω να ασκήσω αγωγή κατά της Γαλλίας για τη δολοφονία του γιου μου», τόνισε ο Μοχάμεντ Μπενάλελ Μέραχ.

«Η Γαλλία είναι μία μεγάλη χώρα που είχε τα μέσα να συλλάβει ζωντανό τον γιο μου. Θα μπορούσαν να τον αποκοιμίσουν με αέριο και να τον συλλάβουν, εκείνοι όμως προτίμησαν να τον σκοτώσουν», τόνισε ο ίδιος. Ο πατέρας του Μέραχ τόνισε πως η ταφή του γιου του θα γίνει στην Αλγερία
 onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ