2012-03-27 09:55:04
Φωτογραφία για Κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας αντιμετωπίζει ο Στρος Καν
Κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας και συμμετοχή σε συμμορία, αντιμετωπίζει ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροί του, η υπόθεση διερευνάται επισήμως από τις δικαστικές αρχές της Λιλ.

Οι κατηγορίες αφορούν όργια με ιερόδουλες σε ξενοδοχεία κυρίως στη.. Λιλ, αλλά και στο Παρίσι και την Ουάσιγκτον.

Ο Στρος Καν έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε σε πάρτυ, στα οποία υπήρχαν και ιερόδουλες, αλλά σημειώνει ότι δεν ήξερε ότι επρόκειτο για πόρνες.

Το σκάνδαλο έχει γίνει γνωστό ως «η υπόθεση του ξενοδοχείου Carlton», καθώς στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχαν γίνει αρκετά από τα όργια.

Οι δικαστές παράλληλα ερευνούν τις κατηγορίες ότι συνεργάτες του Στρος Καν συμμετείχαν στο κύκλωμα της πορνείας κάνοντας κατάχρηση εταιρικών κεφαλαίων.

Ήδη διεξάγονται επίσημες έρευνες για οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός.


Ο Στρος Καν κατέθεσε εκτάκτως για την υπόθεση το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να καταθέσει αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Εάν καταδικαστεί, ο 62χρονος πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 20 χρόνια φυλάκιση.

Για την ίδια υπόθεση τον Φεβρουάριο είχε τεθεί υπό κράτηση για περίπου 48 ώρες και είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, ο Στρος Καν κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού μίας καμαριέρας στη Νέα Υόρκη, αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.

Πάντως, η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό, μετά την απόσυρση των ποινικών κατηγοριών από τους εισαγγελείς, έχει καταθέσει αγωγή εις βάρος του σε αστικό δικαστήριο. Η δίκη θα ξεκινήσει την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν αναμένεται να παρουσιαστεί ο ίδιος.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ