2013-01-16 22:03:14
Φωτογραφία για Σοβαρεύτηκε και... πέρασε!
Ο κόσμος γιούχαρε την τραγική εικόνα του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός άλλαξε πρόσωπο στην επανάληψη και με τα γκολ των Φέισα, Παπάζογλου νίκησε 2-0 την Καβάλα.

Έτσι ξεκίνησε

Για τον Ολυμπιακό ο Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, Ντιακιτέ δεξιά στην άμυνα και οι Μανωλάς με Παπάζογλου τα στόπερ. Αριστερό μπακ ήταν ο Ζαραδούκας, στον άξονα οι Φέισα και Γκρέκο, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Πίνο και Φετφατζίδης και μπροστά οι Μήτρογλου και Τζιμπούρ.

Αρκετές φάσεις χωρίς γκολ και προβλήματα

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν δυναμικά στον αγώνα και έκαναν φάσεις για γκολ κυρίως όμως από ατομικές ενέργειες. Στο 8' ο Πίνο έκανε μία πολύ ωραία ατομική ενέργεια με το σουτ του να περνάει έξω.

Στο 12' υπήρχε ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Γκρέκο και στο 31' ένα καλό σουτ από τον Φέισα. Κλασική φάση όμως δεν έβγαλε ο Ολυμπιακός ενώ δεν μπόρεσε ξανά να παίξει οργανωμένα και να κυκλοφορήσει όπως έπρεπε την μπάλα.


Του έλλειψαν οι αυτοματισμοί και οι σωστές συνεργασίες. Ακόμα και έτσι βέβαια ήταν σαφώς ανώτερος της Καβάλας και θα μπορούσε να είχε σκοράρει από το πρώτο μέρος.

Γιούχα από τον κόσμο

Με την λήξη του πρώτου 45λεπτου ο κόσμος του Ολυμπιακού που δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα που έβλεπε γιούχαρε ξανά τους παίκτες. Οι αποδοκιμασίες ήταν αρκετές και προήλθαν κυρίως από τους οργανωμένους.

Γκολ ο Παπάζογλου, αποβολή η Καβάλα

Στο 59ο λεπτό ο μόνος εκ των παικτών από τους "αναπληρωματικούς" ή εάν θέλετε εκείνους με τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής που ξεχώριζε,

ο Παπάζογλου έμελλε να σκοράρει με κεφαλιά μετά από πολύ καλό φάουλ του Γκρέκο και αδράνεια της άμυνας της Καβάλας.

Ήταν ένα γκολ που πανηγύρισε στον πάγκο μαζί με τον Μανιάτη και άλλους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού. Στο 62' ο Πλιάγκας θα δει την 2η κίτρινη (που φάνηκε να είναι αυστηρή) για φάουλ στον Ντιακιτέ και έτσι οι Αργοναύτες έμειναν με 10 παίκτες. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα ο Ολυμπιακός πρέσαρε πολύ για το 2ο γκολ.

Το... άχαστο και η σουτάρα Φέισα

Στο 73' ο Τζιμπούρ έχασε ένα τέρμα που πραγματικά δεν... χάνεται. Πρώτη μπαλιά από τον Πάντελιτς, δεύτερη κα πολύ καλή από τον Μήτρογλου με τον Αλγερινό να είναι σε σχεδόν κενή εστία αφού ο Σουλογάνης είχε βγει για να κλείσει τον Μήτρογλου. Και όμως έστειλε την μπάλα δοκάρι!

Η Καβάλα από την άλλη μετά από λάθος του Ζαραδούκα που νόμιζε ότι ο Ντος Σάντος είχε βγει οφσάιντ ο παίκτης των Αργοναυτών έχασε πολύ καλό τετ α τετ με τον Μέγιερι που τον... νίκησε. Στο 82' ο Φέισα μετά από ωραία μπαλιά του Αμπντούν θα σκοράρει με πολύ καλό σουτ για το τελικό 2-0. Γενικά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε πιο καλός και σοβαρός και νίκησε καθαρά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού απέναντι σε μία Καβάλα που κατέβηκε στο γήπεδο με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Οι Αργοναύτες στόχευσαν να δεχθούν όσο λιγότερα γκολ γίνεται και το πέτυχαν. Από τους ερυθρόλευκους έλλειψαν πάλι βασικά αγωνιστικά τους γνωρίσματα.

Το βασικό τους πρόβλημα ήταν η σωστή οργάνωση, η κυκλοφορία της μπάλας και η ανάπτυξη από τον άξονα. Επίσης με εξαίρεση τους Πίνο, Παπάζογλου (ίσως ο καλύτερος των γηπεδούχων) αλλά και Φέισα κυρίως για το γκολ που έβαλε οι άλλοι "αναπληρωματικοί" κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Κάποιες καλές ενέργειες είχε ο Γκρέκο ενώ ο Φετφατζίδης δεν μπόρεσε να παίξε και πάλι με βάση τις δυνατότητές του.

Γενικά οι ερυθρόλευκοι δεν βρέθηκαν σε μία τόσο καλή μέρα όμως μπόρεσαν εξαιτίας της ποιότητας και της εμπειρίας που έχουν να κερδίσουν με σκορ 2-0. Το δεύτερό τους ημίχρονο πάντως ήταν πιο καλό από το πρώτο. Ο κόσμος από την άλλη δεν έμεινε ικανοποιημένος και φρόντισε να στείλει τα μηνύματά του με... γιούχα και "σφυρίγματα". Επίσης οι Καβαλιώτες έχουν παράπονα από τον ρέφερι Σωτηρόπουλο κυρίως για την αποβολή του Πλιάγκα.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ