2013-01-23 10:45:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Βγάλατε χρήματα στο εξωτερικό; Περάστε από την Α΄ ΔΟΥ
Μετ' εμποδίων, αρχίζει να υλοποιείται η προσπάθεια εξακρίβωσης των περιστάσεων και των συνθηκών υπό τις οποίες ένας σεβαστός αριθμός ευκατάστατων Πατρινών έβγαλε αρκετά χρήματα στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης.

Σε εφαρμογή σχετικών αυστηρών εντολών, που έχουν δοθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έχει συσταθεί στην Α΄ ΔΟΥ Πατρών ειδικό γραφείο, στο οποίο καλούνται εγγράφως όσοι προχώρησαν σε εξαγωγή μεγάλων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό, τα οποία οφείλουν να δικαιολογήσουν ενώπιον των ελεγκτικών αρχών, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες για φοροδιαφυγή.

Ήδη, την Τρίτη είχε σχηματιστεί ουρά στο εν λόγω γραφείο, μόνο που, για μια ακόμη φορά, αποδείχτηκε ότι, ακόμη κι όταν υπάρχουν πολιτική βούληση και σαφείς εντολές για αυστηρούς ελέγχους, συχνά αυτά προσκρούουν στην εμφανή αδυναμία της δημόσιας διοίκησης να διαχειριστεί τις ανάγκες που προκύπτουν. Στην προκειμένη περίπτωση, η αδυναμία αυτή φάνηκε με την απουσία, λόγω ασθενείας, του υπαλλήλου που υπηρετούσε στο συγκεκριμένο πόστο και η οποία είχε ως συνέπεια να "παραλύσει" ο έλεγχος και να μείνουν άπρακτοι οι πολίτες εκείνοι που προσήλθαν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ελεγκτικού μηχανισμού.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ