2013-01-29 11:35:04
Φωτογραφία για Ουραγός η Ελλάδα μεταξύ 38 χωρών στην ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας
Την τελευταία θέση μεταξύ 38 χωρών κατέχει η Ελλάδα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα του βιομηχανικού κλάδου, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte και του Αμερικανικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, στην οποία συμμετείχαν κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων .

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, βάσει του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας Βιομηχανικού Κλάδου 2013, βρίσκεται η Κίνα και ακολουθούν η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία.

Όπως επισημαίνεi ο κ. Βασίλης Καφάτος, Partner and Manufacturing Industry Leader της Deloitte, στην Ελλάδα είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του βιομηχανικού κλάδου, με έμφαση σε εστιασμένα προϊόντα υψηλής τεχνογνωσίας και προστιθέμενης αξίας. Με αυτόν τον τρόπο θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα ενισχυθεί η ανθεκτικότητά της.

Σύμφωνα με τα 550 διευθυντικά στελέχη από διάφορες εταιρίες που κλήθηκαν να συμμετέχουν στην έρευνα, τα προσεχή πέντε χρόνια η εικόνα θα αλλάξει θεαματικά. Χώρες με αναδυόμενες οικονομίες αναμένεται να καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις, με την Κίνα να διατηρεί την πρώτη θέση και τις Ινδία και Βραζιλία να ανέρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Το άλμα της Βραζιλίας από την 8η στην 3η θέση είναι το μεγαλύτερο αναμενόμενο για την επόμενη πενταετία.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ