2013-02-09 11:01:19
Φωτογραφία για Αγγλική «πίτα» με χοιρινό…
Δεν είναι μία πίτα όπως την έχουμε συνηθίσει… Είναι ένα πλήρες, εύκολο, εκπληκτικό φαγητό με το οποίο θα γλείφετε και τα δάκτυλα σας Δείτε πως μπορείτε να το ετοιμάσετε

 Τι χρειάζεσαι 

Υλικά1 φύλλο σφολιάτας1 κρεμμύδι σε φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 καρότα σε κύβους, 250 γρ μανιτάρια, 1 κολοκυθάκι, 1 φινόκιο, 2-3 στικ σέλερι, 2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια1 κύβο ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό4-5 κούπες νερό1 κούπα λευκό κρασί1/2 κούπα αλεύρι250 γραμμάρια κρέμα γάλακτοςμαϊντανό ψιλοκομμένο1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξερό1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη1 φύλλο δάφνηςαλάτιπιπέρι

 Πως το φτιάχνεις

Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρέας που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε και αυτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.


Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά…

Μέσα και οι κύβοι μυρωδικών και το νερό…

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, καπακώνουμε και βράζουμε για 60-90 λεπτά μέχρι να μαλακώσει σχεδόν το κρέας. Μιας και έχει αλεύρι το φαγητό μας από καιρό σε καιρό ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα προσέχοντας να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας το φαγητό μας.

Όταν πια είναι αρκετά μαλακό το κρέας αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ. Πρέπει να έχει αρκετή σαλτσούλα που να είναι και αρκετά πηχτή. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγες βραστές πατάτες σε κομμάτια. Η σύσταση του φαγητού μας πρέπει να μοιάζει με πηχτή σούπα.

Χτυπάμε ένα αυγό. Με ένα πινέλο βάζουμε αυγό γύρω γύρω στο χείλος του πυρέξ. Απλώνουμε τη ζύμη πάνω στο πυρέξ και την κολλάμε γύρω γύρω με τη βοήθεια του αυγού που υπάρχει εκεί. Κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνειά της για να βγαίνει ο ατμός από το φαγητό, αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό όλη την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά η σφολιάτα.

oisyntagesmoy.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ