2013-02-24 15:16:07
Φωτογραφία για «Δηλητηρίασαν» δέκα ελέφαντες - πυγμαίους
Νεκροί βρέθηκαν δέκα «πυγμαίοι ελέφαντες», είδος υπό εξαφάνιση, σε καταφύγιο άγριας ζωής στη Βόρνεο της Μαλαισίας, με αξιωματούχους να εκτιμούν ότι δηλητηριάστηκαν.

Τα ζώα, τα οποία όλα παρουσίασαν εσωτερική αιμορραγία, βρέθηκαν κοντά το ένα στο άλλο σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων.

Στη μία περίπτωση, ένα τριών μηνών ελεφαντάκι βρέθηκε κοντά στο άψυχο σώμα της μητέρας του, προσπαθώντας να την ξυπνήσει.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Σάμπα δήλωσε ότι πρόκειται για μία θλιβερή ημέρα για τη Σαμπά και την προστασία των ζώων».

Ο επικεφαλής κτηνίατρος στο φυτώρειο Gunung Rara της μαλαισιανής πολιτείας, τόνισε ότι οι ελέφαντες ανήκουν πιθανότατα στην ίδια οικογένεια και ήταν ηλικίας μεταξύ 4 και 20 ετών.

Τα δύο από τα τέσσερα κουφάρια των άτυχων θηλαστικών βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά δύο ημέρες αργότερα, οι αξιωματούχοι βρήκαν άλλα τέσσερα νεκρά ή ετοιμοθάνατα ζώα.

Οι ελέφαντες είχαν ακόμη τους χαυλιόδοντές τους, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν δολοφονηθεί από λαθροθήρες, ενώ δεν έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς.

Δείγματα από τα νεκρά ζώα στάλθηκαν για εξέταση, αλλά η ζημιά που είχε προκληθεί στο πεπτικό σύστημα των ελεφάντων έκανε τους ειδικούς να κλίνουν προς την οξεία δηλητηρίαση. Οι αναλύσεις θα επιβεβαιώσουν το αν έχουν δηλητηριαστεί σκόπιμα.

http://www.ethnos.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ