2013-02-24 19:39:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Μελλοντικός στόχος να πεζοδρομηθεί η Αγ. Ανδρέου
Η μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών για την χωροταξική διερεύνηση του λιμανιού της Πάτρας και τις μεγάλες αλλαγές που ενδέχεται να γίνουν στην πόλη παρουσιάστηκε και σήμερα στο πλαίσιο του 3ου σεμιναρίου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που έγινε στην Αγορά Αργύρη.

Ένας εκ των ομιλητών ήταν και ο αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Βασίλης Παππάς ο οποίος περιέγραψε την μελέτη που είχε δοθεί στον Δήμο και η οποία με δύο βασικές προϋποθέσεις θα άλλαζε την εικόνα της Πάτρας, στο τμήμα της κοντά στην θάλασσα.

Όπως είπε ο κ. Παππάς, όταν πέσουν τα σιδερόφρακτα του λιμανιού και όταν λυθεί το ζήτημα της γραμμής του τρένου (είτε με υπογειοποίηση είτε με αφαίρεσή της), τότε η Αγίου Ανδρέου θα πεζοδρομηθεί, θα υπάρξει τραμ στην παραλιακή ζώνη και η Οθωνος Αμαλίας όπως είναι φυσικό θα διαπλατυνθεί. Με την μελέτη συμφώνησε και ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Τζανάκος, αρκεί βέβαια να εξασφαλιστει η απόδοση του θαλασσίου μετώπου. "Ζητάμε μόνο το 10% της έκτασης, όταν στον Βόλο για παράδειγμα έχει παραχωρηθεί το 65%", είπε χαρακτηριστικά.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ