2013-03-01 00:32:04
Φωτογραφία για Αλ.Τσίπρας: Δεν νοείται αριστερή ταυτότητα χωρίς φεμινιστική διάσταση
Την ανάγκη για ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών τόσο στα όργανα εντός του κόμματος όσο και στις εκλογικές διαδικασίες υπογράμμισε... ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ημερίδα του τμήματος φεμινιστικής πολιτικής/φύλου του κόμματος με θέμα: «Φύλο – Πολιτική – Αριστερά».

Μάλιστα χαρακτήρισε «άμεσα επιβεβλημένη» σε όλες τις εκδηλώσεις, οργανώσεις και πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ την αξιοποίηση του γυναικείου δυναμικού που υπάρχει στο χώρο της εργασίας, της νεολαίας, της επιστήμης, της διανόησης.

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως δεν νοείται αριστερή ταυτότητα χωρίς φεμινιστική διάσταση και συμπλήρωσε ότι το φεμινιστικό κίνημα χρειάζεται επαναδιεκδίκηση και όχι επαναπροσδιορισμό. Είναι απολύτως σαφές, παρατήρησε, ότι σήμερα είναι οι γυναίκες που υποφέρουν περισσότερο από την φτώχεια, την ανεργία, την οικονομική εξαθλίωση της κρίσης του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού ενώ τόνισε την ανάγκη να εργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναγνώριση των προκαταλήψεων του μισογυνισμού και της ομοφοβίας, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, είναι σήμερα το κόμμα με το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικείων βουλευτών στο κοινοβούλιο, ωστόσο σημείωσε ότι αυτό δεν είναι αρκετό και πως «η Αριστερά έχει τη δική της γυάλινη οροφή και έχει δρόμο μπροστά της μέχρι να πάψει να ανακαλεί σχήματα ασυμμετρίας και ανισότητας στην πολιτική της οργάνωση. Αυτήν την οροφή όμως θα την σπάσουμε μαζί».

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας συνέδεσε τη γενικότερη διάλυση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας με τη δυναμική των γυναικείων κινημάτων. Παράλληλα σχολίασε σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε μητέρες που επέλεξαν να γεννήσουν στο σπίτι τους για να καταφέρουν να αποσπάσουν το χρηματικό βοήθημα που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ, αντί μαιευτικής περίθαλψης σε περίπτωση τοκετού εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Θεωρούμε την καθοδήγηση των νέων μαμάδων σε αυτές τις επικίνδυνες για τα ελληνικά δεδομένα επιλογές, προσβολή προς την ίδια την έννοια της ζωής», υποστήριξε.

Τέλος ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς «ούτε λίγο ούτε πολύ, μίλησε υποτιμητικά για τη φεμινιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ-EKM, με δυο λόγια μίλησε υποτιμητικά για το φεμινιστικό κίνημα» και πρόσθεσε: «Εμείς του απαντάμε ότι όχι μόνο δεν μας δημιουργεί πρόβλημα η ύπαρξή του και εντός του κόμματός μας, αλλά είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε περήφανοι για το φεμινιστικό κίνημα».

Στην τριτολογία του, στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις ιταλικές εκλογές είχε πεί πως του κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν έστω και ψήγματα ικανοποίησης στον κ. Τσίπρα για το αποτέλεσμα, για τον Μπερλουσκόνι. «Μη μου πείτε ότι ξαφνικά τον αγαπήσατε και φιλικά σας λέω, προσέξτε τι λέτε, γιατί έτσι και το πάρουν χαμπάρι οι φεμινίστριες από τις συνιστώσες σας, καήκατε», πρόσθεσε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα λάθη της Μπαρτσελόνα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα λάθη της Μπαρτσελόνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ