2013-03-08 13:47:03
Φωτογραφία για Με 13 offshore ο οδηγός του Γκρίλο!
Ο κωμικός ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο κατέβηκε στις εκλογές στην Ιταλία, με έμβλημα τη "διαφάνεια" και τη "μάχη κατά της διαφθοράς".

Πρόσφατες αποκαλύψεις ωστόσο δείχνουν ότι ο οδηγός του, ο άνθρωπος που τον ακολουθεί σαν σκιά, κατέχει τουλάχιστον 13 offshore εταιρείες στον φορολογικό παράδεισο της Κόστα Ρίκα Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό L'Espresso, ο 43χρονος Βάλτερ Βετζόλι, μέσω των εταιρειών αυτών, δραστηριοποιείται στο real estate και σκοπεύει να ανοίξει πολυτελές resort σε μια περιοχή-φιλέτο στον κόλπο Παπαγκάγιο.

Ο Βετζόλι είναι ο πιστός ακόλουθος του Γκρίλο.

"Είναι μαζί μου, με προστατεύει, ελέγχει τα πάντα. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος": με αυτά τα λόγια τον περιέγραψε ο ηθοποιός και ιδρυτής του κινήματος των Πέντε Αστέρων, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας.

Το βιογραφικό του ωστόσο δεν είναι και τόσο αθώο...

Σύμφωνα με το περιοδικό, από τις 13 offshore εταιρείες -για τις οποίες το ιταλικό κράτος δεν έχει καμία δυνατότητα να μάθει όλες τις λεπτομέρειες-, οι τέσσερις καλύπτονται από τους όρους της "sociedad anonima", μια ρύθμιση που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των μετόχων.


Παράλληλα, βρέθηκε ότι στην εταιρεία "Armonia Parvin sa" -της οποίας το δεύτερο όνομα ταυτίζεται με αυτό της συζύγου του Γκρίλο, Παρβίν-, πρόεδρος είναι η κουνιάδα του Γκρίλο, Ναντερέχ Τατζίκ, γραμματέας ο Βετζόλι, ενώ εμπλέκεται και ο παλιός γνώριμος των ιταλικών Αρχών για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, Ενρίκο Κούντζι.

Ο Κούντζι, ο οποίος είναι κάτοικος της Κόστα Ρίκα, είχε συλληφθεί το 1996 στον τόπο διαμονής του και είχε εκδοθεί στην Ιταλία, όπου παρέμεινε για τρεις μήνες στις φυλακές της Ρεμπίμπια στη Ρώμη.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ