2013-03-10 14:30:04
Φωτογραφία για Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 6 ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ 4 ΑΣΤΕΡΙΑ!!! *ΡΗΟΤΟ*
Ο Ολυμπιακός με νίκη επί της ΑΕΚ φτάνει τα 40 πρωταθλήματα και όπως παρουσιάζει το "gazzetta.gr" μόλις 6 ομάδες παγκοσμίως έχουν ράψει 4 αστέρια!

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζουν φιέστα στο σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, καθώς αν πάρουν το τρίποντο εξασφαλίζουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα στα γενέθλια τους. Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 88 χρόνια ιστορίας και θέλει να τα συνδυάσει με την κατάκτηση του τίτλου μόλις στην 25η αγωνιστική.

Λιγότερα χρόνια ιστορίας

Οι ερυθρόλευκοι με νίκη στο «Καραϊσκάκης» θα ράψουν το τέταρτο αστέρι στη ποδοσφαιρική τους φανέλα και αυτό το έχουν καταφέρει μόλις άλλες έξι ομάδες, αλλά με πολλά περισσότερα χρόνια ιστορίας.

Στην κορυφή η Ρέιντζερς

Την πρωτιά κατέχει η Ρέιντζερς με 54 κατακτήσεις πρωταθλήματος, όμως, διανύει τα 141 χρόνια ζωής της, αλλά θα αργήσει πολύ να ξανά πάρει πρωτάθλημα αφού πλέον αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Σκωτίας μετά τον περσινό της υποβιβασμό λόγω χρεών.


Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η άσημη, Λίνφιλντ από τη Βόρειο Ιρλανδία που έχει στην τροπαιοθήκη της 51 πρωταθλήματα σε 127 χρόνια ιστορίας, όμως, δεν έχει και κάποιον σοβαρό αντίπαλο στη λίγκα της.

Πάνω από 40 πρωταθλήματα έχουν και δύο ομάδες στην Ουρουγουάη. Ο λόγος για την Πενιαρόλ που μετράει 48 μετά από 122 χρόνια από την ίδρυση της και τέσσερα λιγότερα έχει η Νασιονάλ με 114 έτη ζωής.

Τους 44 τίτλους στην Πρέμιερ Σκωτίας θα φτάσει φέτος και η Σέλτικ που έχει σιγουρέψει το τρόπαιο απόντος και της μεγάλης της αντιπάλου Ρέιντζερς. Οι «Κέλτες» συμπληρώνουν 125 χρόνια ιστορίας, αλλά δεν έχουν αντίπαλο στο πρωτάθλημα.

Από κάτω οι Ρεάλ, Μπενφίκα και Άγιαξ

Ο Ολυμπιακός ισοφαρίσει μια ομάδα άγνωστη παγκοσμίως την Μουχαράγκ από το Μπαχρέιν, η οποία μετά από 85 χρόνια από την ίδρυση της μετράει ήδη 40 τίτλους. Δηλαδή, σχεδόν τους μισούς από τα χρόνια ζωής της.

Από εκεί και κάτω, στο όριο του τέταρτου αστεριού είναι η Ολίμπια από την Παραγουάη με 39 τίτλους, η Αλ Αχλί από την Αίγυπτο με 36, η Ρίβερ Πλέιτ από την Αργεντινή με 34 και ακολουθούν οι Ευρωπαϊκές ομάδες.

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα και Ραπίντ Βιέννης έχουν κατακτήσει 32 πρωταθλήματα, ενώ ο Άγιαξ και η Αντερλεχτ από ένα λιγότερο. Την 15άδα της λίστας με τα πρωταθλήματα 100 χωρών ολοκληρώνει η Κόλο – Κόλο από τη Χιλή που έχει στο παλμαρέ της 29 τρόπαια!

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ