2013-03-10 20:26:28
Φωτογραφία για Πάτρα: Αυλαία για τις ποδηλατοδράσεις - Δείτε φωτο
Σε ένα ολοζώντανο πρωινό Κυριακής εξελίχτηκε η κορύφωση των Ποδηλατοδράσεων, που διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Μαρτίου σε συνεργασία με την εκπομπή Ποδηλατοδράσεις-OTE COSMOTE και με την υποστήριξη της πατρινής ποδηλατικής ομάδας «Πιάνω τη ζωή από το τιμόνι», στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών.

Στο ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό παιδικά χαμόγελα έλαμψαν στην πόλη σε μια αξέχαστη γιορτή ανεμελιάς, χαράς, χρωμάτων και φαντασίας με το ποδήλατο να έρχεται στο επίκεντρο του Καρναβαλιού προσδίδοντας τη φρεσκάδα του στη διοργάνωση. Στιγμές που έφεραν στο νου τις μοναδικές σελίδες του χθες όταν το Baby Rally αποτελούσε κυρίαρχο και ζωτικό κομμάτι του Πατρινού Καρναβαλιού. Από τις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου άρχισαν οι παράλληλες δράσεις-μικρά εργαστήρια – συνεργεία ποδηλάτου (Παιχνίδι memory με τα μέρη ποδηλάτου-Συναρμολόγηση ποδηλάτου-Μπάλωμα και φούσκωμα λάστιχου-Τοποθέτηση αλυσίδας-Φτιάξιμο φρένων-Ζωγραφική-Μάθε παιδί μου ποδήλατο), όπου συμμετείχαν ελεύθερα παιδιά όλων των ηλικιών.


Στις 12 το μεσημέρι με αφετηρία την Τριών Ναυάρχων στο πάνω μέρος (στα σκαλάκια) ξεκίνησε η εντυπωσιακή Ποδηλατοβόλτα που είχε στην κορυφή της τον εμψυχωμένο Τζίτζικα-ποδηλάτη, μέλη της ομάδας θεάτρου δρόμου X_Saltibagos, το Μουσικό Άρμα του Δήμου και τις τέσσερις ομάδες που είχαν προκριθεί από τη διαδικασία του Σαββάτου στις Ποδηλατοδράσεις. Στη συνέχεια στην χαρούμενη αυτή ποδηλατική παρέλαση ακολουθούσαν οι υπόλοιπες ομάδες συμμετοχής και μεμονωμένες συμμετοχές παιδιών με την απαραίτητη μεταμφίεση και την αχώριστη… ποδηλατική τους εξάρτηση.

Με το άγρυπνο βλέμμα και τη διακριτική-ποδηλατική παρουσία των υπεύθυνων της εκπομπής, του Καρναβαλιού των Μικρών και της πατρινής ποδηλατικής ομάδας «Πιάνω τη ζωή από το τιμόνι». Κατέληξαν στην πλατεία Γεωργίου, όπου και πραγματοποιήθηκαν σε ένα γιορτινό κλίμα με μουσικές από dj, τις κατασκευές του Καρναβαλιού των Μικρών και την απαραίτητη χοροθέτηση των παιχνιδιών-διαγωνισμών οι τελικοί των Ποδηλατοδράσεων.

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν δυναμικά «παρών» και χάρηκαν τις ποδηλατικές επιδόσεις των μικρών. Τελικά το τρικ της τηλεοπτικής εκπομπής «Ποδηλατοδράσεις» του ΣΚΑΙ δεν άφησε κανένα παιδί παραπονεμένο. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να θέσει σε διαγωνιστικό χαρακτήρα αυτή τη μεγάλη γιορτή των παιδιών; Αντιθέτως τόνισε το συμμετοχικό χαρακτήρα, χωρίς να χωρίσει τις ομάδες σε πρώτες και δεύτερες. Έτσι οι νικητές, ανεξαρτήτως βαθμολογίας ήταν και οι τέσσερις ομάδες που είχαν προκριθεί από το Σάββατο και συγκεκριμένα τα Δημοτικά Σχολεία 67ο , 26ο , 7ο και 62ο. Σαν βραβείο τους δόθηκαν θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων για τα σχολεία τους.

Αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις δράσεις έφυγαν με αναμνηστικά (χαρταετό, μπλουζάκι και παγουρίνο νερού) για τη συμμετοχή τους. Κλείνοντας ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Χάρης Καρκούλιας ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές του επιτυχημένου διημέρου και ειδικά την τηλεοπτική εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις», την ομάδα «Πιάνω τη ζωή από το τιμόνι» αλλά και την Ομάδα Ε των Εθελοντών του Δήμου Πατρέων, που έβαλαν τις προϋποθέσεις για την άρτια πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Τόνισε ότι στόχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι το ποδήλατο να μπει και να βρει τη θέση που του αρμόζει στο Πατρινό Καρναβάλι, ενώ τέλος υπογράμμισε ότι, μετά τη φετινή τους επιτυχία, οι Ποδηλατοδράσεις θα καθιερωθούν στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών αποτελώντας ένα δυναμικό κομμάτι στο πρόγραμμά του. Το επεισόδιο, που είναι αφιερωμένο στο Καρναβάλι των Μικρών και στις Ποδηλατοδράσεις του διημέρου, θα μεταδοθεί στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις» του ΣΚΑΙ με παρουσιάστρια την Αφροδίτη Σημίτη, την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 13.30.

Παρουσιαστής των Ποδηλατοδράσεων στην Πάτρα ήταν ο Γιώργος Πετρόπουλος, που υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη διεύθυνση παραγωγής της τηλεοπτικής εκπομπής.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ