2012-03-31 00:53:10
Φωτογραφία για Νέο «άδειασμα» του Μπαμπινιώτη: Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί
Ένα ακόμη μήνυμα προς τον Γιώργο Μπαμπινιώτη ότι ο νόμος για την Παιδεία πρέπει και θα εφαρμοστεί, αν και άφησε ανοιχτό το δρόμο για μικρές αλλαγές, έστειλε... ο πρωθυπουργός.

Αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής και με αφορμή ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που σημειωτέον δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, θα συντελέσει στην αποτελεσματική λειτουργία των πανεπιστημίων παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπάρχουν προβλήματα και δυσλειτουργίες. Προς αυτή την κατεύθυνση δήλωσε μάλιστα ότι αποδέχθηκε την πρόταση Μπαμπινιώτη για την οργάνωση μίας ομάδας εργασίας ώστε μέχρι μέσα Μαΐου να εξεταστεί γιατί ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί κι όπου χρειάζεται να γίνουν κάποιες βελτιώσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή του. Δίχως όμως να ανατραπεί ο ίδιος ο νόμος.

Οξύτατη επίθεση κατά της πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, εξαπέλυσε πάντως ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την για ρεβανσισμό κι εκδικητικότητα λόγω της εμμονής της να συνεχίζει να στηρίζει ένα νομοσχέδιο που κατεδάφισε ότι υπήρχε και να βάλλει κατά του νέου υπουργού Παιδείας που λέει το αυτονόητο, ότι δηλαδή αυτή η ιστορία δεν μπορεί να εφαρμοστεί. «Τέτοιες λέξεις δεν αντανακλούν την πραγματικότητα και λυπάμαι», σχολίασε ο Πρωθυπουργός δεσμευόμενος ότι οι φορείς θα στηριχθούν ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ