2012-03-31 02:37:12
Φωτογραφία για Αναγνώστης καταγγέλλει την εταιρεία ΦΩΚΑΣ πως απειλεί το προσωπικό της
Εδώ και λίγες ημέρες εκτυλίσσεται ένα θρίλερ στην γνωστή κυρίως στη Β. Ελλάδα εμπορική εταιρεία FOKAS ή ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ όπως τη θυμούνται οι παλαιότεροι. Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα έδωσε η διοίκηση της εταιρείας ατομικές συμβάσεις να υπογράψει το προσωπικό, με τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζητούν να εργάζονται 6 ώρες αντί 8, γίνονται ωρομίσθιοι με ότι συνεπάγεται νομικά αυτό, αλλά το πιο σημαντικό, τους μεταφέρει στην ΕΓΣΣΕ από την Κλαδική σύμβαση, αυτό σημαίνει ότι από 971 ευρώ βασικό μισθό μεικτά, θα κατέβει 576 μεικτά. Ακόμη, άν κάποιος απολυθεί βάσει της ΕΓΣΣΕ αναγνωρίζονται μόνο τρείς 3ετίες και η αποζημίωση που θα έπαιρνε μειώνεται κατά 60%.

Το προσωπικό σε άμεση συνεργασία με το σωματείο εμπορουπαλλήλων Θεσσαλονίκης αρνήθηκε σύσσωμο να υπογράψει τις συμβάσεις "θανατική καταδίκη" και καλεί το  προσωπικό σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας ανά την Ελλάδα να πράξουν το ίδιο. Ο Αγώνας είναι σκληρός αλλά το πλήγμα που δέχτηκε η εταιρεία στη Θεσσαλονίκη ισοδυναμεί με ένα δυνατό χτύπημα στο μάγουλο των Καπιταλιστών που μοίαζουν να έχασαν τη γή κάτω από τα πόδια τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ανεξαρτήτως σε ποια επιχείρηση εργάζεστε, πρέπει να οργανωθούμε και να ξεσηκωθούμε ώστε να προστατέψουμε όση από την αξιοπρέπεια μας έμεινε πια. Συμβουλευτείτε τα σωματεία σας όπου υπάρχουν και ιδρύστε νέα ώστε ενωμένοι σαν γροθιά να σπάσουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα που δεν μας αξίζει!

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O αρχηγός του ΓΕΝ στο Enterprise
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O αρχηγός του ΓΕΝ στο Enterprise
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ