2013-03-17 09:20:04
Φωτογραφία για Οργανωμένη λεηλασία σε τρία εργοτάξια στη Ρόδο
Σε οργανωμένη σπείρα «κυνηγών» χαλκού που είχαν μελετήσει προσεκτικά τους χώρους και είχαν προσχεδιάσει τη δράση τους αποδίδει η Ασφάλεια τη λεηλασία που έγινε σε τρία εργοτάξια της εταιρείας που έχει αναλάβει το φράγμα Γαδουρά στη νότια Ρόδο.

Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν ταυτόχρονα στα εργοτάξια που βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές περιοχές, μια στο φράγμα, άλλη μια στο διυλιστήριο στο Χαράκι και μια ακόμη στην περιοχή Αγία Ειρήνη του Χαρακίου. Στόχος τους ήταν ο χαλκός από τα καλώδια και τους αγωγούς γείωσης, τα οποία άρπαξαν και έγιναν άφαντοι. Σύμφωνα με την εταιρεία ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε. στην οποία ανήκουν τα εργοτάξια, η αξία των κλεμμένων καλωδίων φτάνει τα 26.000 ευρώ.

Απότιστα θα μείνουν τα χωράφια στο δήμο Γόρτυνας του Ηρακλείου λίγο πριν από την έναρξη της νέας αρδευτικής περιόδου, εξ αιτίας της δράσης των συμμοριών «κυνηγών» χαλκού που έχουν ρημάξει τις δημοτικές γεωτρήσεις! Οι δράστες χτύπησαν στις περιοχές Χουστουλιανά και Παναγιά, όπου δεκάδες μέτρα καλωδίων με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι γεωτρήσεις και οι αγρότες να πέσουν σε απόγνωση.


Ακόμη και το φυλάκιο του Δασαρχείου Έδεσσας έγινε στόχος «κυνηγών» χαλκού! Οι άγνωστοι δράστες πήδησαν την περίφραξη του φυλακίου που βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της Άρνισσας και άρπαξαν από το προαύλιο μπαταρίες και ηλιακά πάνελ τα οποία χρησίμευαν στην λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού της περιοχής.

Το ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου στο χωριό Δαφνώνα της Ξάνθης άδειαζε σε πλαστικά δοχεία «ρουφώντας» τα καύσιμα με ένα λάστιχο ένας 33χρονος από το Νεοχώρι, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν δύο πλαστικά δοχεία γεμάτα με πετρέλαιο και άλλα τέσσερα κενά και ερευνάται αν πρόκειται για τον «κυνηγό» καυσίμων που έχει χτυπήσει άλλες επτά φορές στην περιοχή, αδειάζοντας τα ντεπόζιτα από δημοτικά οχήματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ