2013-04-01 13:07:04
Φωτογραφία για 8 κίνητρα για να ξεκινήσετε καθάρισμα
Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι από τις δραστηριότητες που θα αναλάβουνε με προθυμία τα μέλη ενός νοικοκυριού. Τα συχνότερα συναισθήματα που γεννά το άκουσμα του «καθαρίσματος» στο σπίτι είναι νωθρότητα και αγωνία για να βρεθεί μια καλή δικαιολογία να το αποφύγουμε! Πώς όμως μπορείτε να παρακινήσετε τον εαυτό σας να ξεκινήσει το καθάρισμα του σπιτιού; Ας δούμε 8 κίνητρα για να ξεκινήσετε καθάρισμα.

Καλέστε κάποιον στο σπίτι

Οι καλεσμένοι προσφέροντάς μας την παρέα τους περιμένουν ανάλογη φιλοξενία. Νιώθουμε εσωτερικά «υποχρεωμένοι» να τους υποδεχθούμε σε έναν χώρο περιποιημένο και καθαρό. Καλώντας λοιπόν φίλους ουσιαστικά αναγκάζεστε να μαζέψετε και να καθαρίσετε το σπίτι σας. Το σημαντικό είναι να προσέξετε όταν τους πείτε να έρθουν, να προλάβετε να κάνετε τις δουλειές. Για το λόγο αυτό δώστε προσοχή στην ώρα κου θα κλείσετε το ραντεβού.

Βάλτε μουσική

Δοκιμάστε να ακούσετε ανεβαστικά κομμάτια την ώρα που κάνετε δουλειές όπως σκούπισμα και σφουγγάρισμα. Θα λειτουργήσει όπως στο γυμναστήριο. Θα εντείνει τις κινήσεις σας και θα δώσει ρυθμό στην ενέργειά σας.

Βοήθεια

Εάν ζητήσετε βοήθεια και υπάρχει προθυμία θα έχετε πετύχει κάτι πολύ θετικό. Από τη μία οι δουλειές του σπιτιού θα τελειώσουν αρκετά γρήγορα και από την άλλη, θα μιλάτε με κάποιον όσο καθαρίζετε, με συνέπεια ο χρόνος σας να περνάει πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα.

Ξεκαθάρισμα

Η αρχή για να αποκτήσετε διάθεση για καθάρισμα πρέπει να γίνει με ένα ξεκαθάρισμα των άχρηστων αντικειμένων. Έχετε κοντά σας έναν κάδο για να πετάτε τα σκουπίδια που θα δημιουργηθούν από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Χρονομετρηθείτε

Εάν βάλετε χρονόμετρο για τον χρόνο που θα καθαρίζετε, μπορεί να δράσει ως σπίθα για να εντείνετε την προσπάθειά σας. Τοποθετήστε έναν υποτιθέμενο χρόνο που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε ένα δωμάτιο και δείτε αν τα καταφέρνετε. Αν όχι είναι βέβαιο πως θα συνεχίσετε να προσπαθείτε και κατ επέκταση να καθαρίζετε.

Αρχίστε σταδιακά

Αρχίζοντας από τις μικρές και πιο εύκολες δουλειές (π.χ. πλύσιμο πιάτων) μπορεί να αποκτήσετε κίνητρο να καθαρίσετε περισσότερο. Ο λόγος είναι πως θα τις ολοκληρώσετε σε σύντομο χρόνο και αφού θα έχετε κάνει την αρχή θα μπορείτε να κάνετε αρκετό καθάρισμα περισσοτερο.

Δοκιμάστε καινούργια προϊόντα

Εάν έχετε αγοράσει πρόσφατα καινούργια ηλεκτρική σκούπα ή πλυντήριο, μη διστάσετε να τα χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά. Αφού συνηθίσετε τη χρήση τους, το καθάρισμα θα έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας σας.

Ανταμείψτε τον εαυτό σας

Φροντίστε να έχετε στη διάθεσή σας κάποιο έδεσμα, κάποιο βιβλίο ή περιοδικό, το οποίο να μπορείτε να απολαύσετε με το που τελειώσετε τις δουλειές σας. Τι καλύτερο από το να κάθεστε στο τακτοποιημένο σας σαλόνι και να μπορείτε να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο; Είναι βέβαιο πως π χώρος επηρεάζει την ψυχολογία των παρευρισκομένων και κατά συνέπεια θα αποκτήσετε μεγαλύτερη διάθεση για διάβασμα, φαγητό ή ότι άλλο καλύπτει η «ανταμοιβή» σας.

flowmagazine.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ