2013-04-01 23:26:35
Φωτογραφία για Μαγικό διήμερο στην Πλατεία!
Την Κυριακή ήταν το μπάσκετ! Την Δευτέρα πήρε σκυτάλη το ποδόσφαιρο! Ο Πανιώνιος κέρδισε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης, σώθηκε και η Νέα Σμύρνη συνεχίζει να πανηγυρίζει!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Για τον Πανιώνιο ο Γιαννακόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κούρος αριστερά στην άμυνα, ο Κούρντι δεξιά, με τους Αυλωνίτη, Παντίδο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Ρόκας, Σάμαρης και μπροστά τους οι Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Κολοβός. Στην κορυφή ο Αραβίδης.

Για τον Αστέρα ο Μπαντής κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Φορμίκα να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Κοντοέ το δεξί και τους Μπαρτολίνι, Σανκαρέ να είναι τα δυο στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Αλβάρεζ, Ναβάρο, με τους Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις να αποτελούν την τριπλέτα μπροστά τους. Μοναδικός προωθημένος ο Λέντσε.

Δυνατά ο Πανιώνιος και 1-0


Ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και απείλησε δυο φορές πριν φτάσει στην επίτευξη του γκολ στο 11'. Ο Αραβίδης έφυγε από τον Σανκαρέ από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, με τον Σάμαρη να πιάνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ. Ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Παντίδος απομάκρυνε το σουτ του Αλβάρεζ στο 13', στο οποίο η μπάλα είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα.

Καλός ρυθμός, πολλές φάσεις

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με το ματς να έχει καλό ρυθμό και τις δυο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα μεν οι γηπεδούχοι και για την ισοφάριση δε οι φιλοξενούμενοι. Στο 17' ο Μενδρινός εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, με τον Παντίδο να πιάνει την κεφαλιά και την μπαλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαντή, ενώ ένα σουτ του Ναβάρο στο 25' δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γιαννακόπουλο. Ο ίδιος παίκτης σούταρε άουτ τρία λεπτά αργότερα, με την κεφαλιά του Ουσέρο στο 30' να καταλήγει στην αγκαλιά του γκολκίπερ των «κυανέρυθρων», ενώ το σουτ του Ράγιος στο 35' πέρασε άουτ.

Στο 36' ο Πανιώνιος θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με ωραία τρόπο, όμως ο Μπαντής «έβγαλε» εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μενδρινού από πλάγια. Οι Αρκάδες βγήκαν κατευθείαν στην επίθεση και στο ίδιο λεπτό σπατάλησαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους για να ισοφαρίσουν. Ο Ναβάρο βρέθηκε απέναντι στο Γιαννακόπουλο, τον οποίο δεν μπόρεσε να νικήσει με πλασέ από πλάγια και που παραχώρησε κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού στο 37' ο Ουσέρο επιχείρησε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Φωνάζει για πέναλτι ο Πανιώνιος

Μια κεφαλιά του Μπαρτολίνι στο 39' και ένα σουτ του Ράγιος στο 45' δε βρήκαν δίχτυα, ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια φάση στην οποία ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται για πέναλτι. Ο Αραβίδης έπεσε στο έδαφος, με τον Κάκο να δείχνει να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι, όμως δίχως να δείξει κάποια κάρτα για τυχόν θέατρο.

Ίδιο ματς και... γκολ-γκολ!

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε και πάλι δυνατά, προειδοποίησε στο 57', ότν ο Γουνδουλάκης δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στο γύρισμα του Αραβίδη, και στο αμέσως επόμενο λεπτό, όπου το σουτ του Σάμαρη έφυγε άουτ. Ακολούθησαν δυο φάσεις για τον Αστέρα, καθώς στο 61' έφυγε η μπάλα από τον Γιαννακόπουλο, με τον Φορμίκα να μην είναι σε θέση να την προλάβει για να καταλήξει κόρνερ, ενώ η κεφαλιά του Περόνε δυο λεπτά αργότερα έφυγε άουτ. Τελικά, οι γηπεδούχοι σημείωσαν και δεύτερο τέρμα σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Σάμαρης άφησε δεξιά στον Κολοβό, αυτός έκανε το σουτ, με τον Μπαντή να αποκρούει και τον πρώτο να παίρνει το... ριμπάουντ για να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Αστέρας είχε την απάντηση άμεσα και μείωσε στο 66', όταν ο Ράγιος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντε Μπλάσις σκόραρε με κοντινό πλασέ.

Προσπάθησε ο Αστέρας, ευκαιρίες και για Πανιώνιο

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Ο Γιαννακόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Καλαντζή στο 72' ενώ ο Μπαντής πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση στο 76' εξ' επαφής στο κοντινό πλασέ του Οκόγιε στην κίνηση. Δυο λεπτά αργότερα ο Καλαντζής έστειλε με κεφαλια την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννακόπουλου, ενώ ο Σάμαρης θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της αγωνιστικής στο 88, όταν είδε τον Μπαντή εκτός εστίας και θέλησε να τον κρεμάσει από τη σέντρα, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Το ματς ολοκληρώθηκε με το κοντινό πλασέ του Κάφα να καταλήγει εκτός και τον Αστέρα να πιέζει ασφυκτικά για την ισοφάριση, όμως χωρίς να τα καταφέρει. Με αυτόν τον τρόπο, ο Πανιώνιος πήρε μια σημαντική νίκη και απέχει ένα βαθμό από τη εξασφάλιση και μαθηματικά της παραμονής.

Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Ανδρέας Σάμαρης. Πολύ καλό παιχνίδι από τον αμυντικό χαφ του Πανιωνίου, δυο γκολ, ενώ λίγο έλειψε να σημειώσει και το γκολ της αγωνιστικής και ένα από τα καλύτερα της σεζόν.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά κενά παρουσίασε η άμυνα του Αστέρα, με τον Σανκαρέ να έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τον Κολοβό, ο οποίος θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, όπως και ο Οκόγιε, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γιαννακόπουλος στο 61', όταν έφυγε η μπάλα από τα χέρια του, ωστόσο ο Φορμίκα δεν ήταν σε θέση να την προλάβει για να κάνει τη... ζημιά.

Το στραγάλι: Για ένα πέναλτι φωνάζει ο Πανιώνιος στο 1' των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αραβίδης φάνηκε περισσότερο να εκβιάζει το πέναλτι, με τον Κάκο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Καλή η διαιτησία σε γενικές γραμμές του Κερκυραίου ρέφερι. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ίσως το καλύτερο ματς της αγωνιστικής. Πολλές φάσεις, τρία γκολ και νικητής ο Πανιώνιος. Ο Ιστορικός εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στην κατηγορία και την επόμενη σεζόν και άφησε ισόβαθμο τον Αστέρα με τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση.

Συνθέσεις ομάδων

Πανιώνιος (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρντι, Ρόκας (78' Τόσκας), Σάμαρης, Μενδρινός, Γουνδουλάκης (87' Παναγιωτούδης), Κολοβός (67' Οκόγιε), Αραβίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ (46' Καλαντζής), Κοντοές, Αλβάρεζ (82' Κάφα), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ουσέρο, Ράγιος, Λέντσε (60' Περόνε).

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ