2013-04-06 17:47:10
Φωτογραφία για Δηλώσεις ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου και ΥΠΕΞ Ρουμανίας, Τ. Corlatean
T. CORLATEAN: Πρώτα από όλα, θα ήθελα να καλωσορίσω με βαθιά αισθήματα φιλίας τον συνάδελφό και φίλο μου από την Ελληνική Δημοκρατία, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στο Βουκουρέστι. Η επίσκεψη αυτή περιλάμβανε και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Victor Ponta, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εξαιρετικά θετικές σχέσεις που διατηρούν η Ρουμανία και η Ελλάδα στον πολιτικό καθώς και τον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα.

Είχαμε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις σήμερα σχετικά με διμερή ζητήματα πολιτικής φύσης και αποδείξαμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι θα συνεχίσουμε με γρήγορο ρυθμό τις πολιτικές επαφές σε υψηλό επίπεδο μεταξύ των χωρών μας και βέβαια σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Είχαμε επίσης εις βάθος συζητήσεις σχετικά με το εμπόριο. Πρέπει να πω ότι η Ελλάδα είναι ο έκτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος και ξένος επενδυτής στη Ρουμανία. Και αναφέρομαι στις εμπορικές μας συναλλαγές το 2012 οι οποίες ανήλθαν σε 1.116 δις ευρώ
. Συζητήσαμε επίσης εκτενώς για την παρουσία των Ελλήνων επενδυτών στη Ρουμανία και για το κοινό ενδιαφέρον και των δύο πλευρών για επενδύσεις. Υπάρχουν 5.520 κεφαλαιουχικές εταιρίες εγγεγραμμένες στη Ρουμανία. Η παρουσία των Ελλήνων επενδυτών στη Ρουμανία αποτελεί μήνυμα της εξωστρέφειας μας και της επιθυμίας να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας.

Συζητήσαμε επίσης για την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αναλάβει η Ελλάδα κατά το πρώτο μισό του 2014. Έτσι, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα η Ελληνική Προεδρία θα συμπέσει με την προεδρία της Ρουμανίας στη Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Ρουμανία θα αναλάβει την προεδρία την 1η Ιουλίου του 2013 η οποία θα διαρκέσει μέχρι το επόμενο έτος. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι η Ρουμανία θα είναι σε θέση να παρέχει στήριξη στην Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Θα μας επιτρέψει επίσης να συνεργαστούμε και να συντονίσουμε τις εργασίες μας σε περιφερειακό επίπεδο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη προκειμένου να στηρίξουμε τις ευρωπαϊκές διαδικασίες, τις ευρωατλαντικές διαδικασίες και τις συνεχιζόμενες ενταξιακές διαδικασίες σε αυτή την περιοχή, επί τη βάση βέβαια της συμμόρφωσης με τα σχετικά κριτήρια.

Επίσης ο Υπουργός εμφανίστηκε πολύ ανοικτός στο ζήτημα υιοθέτησης μιας ισορροπημένης προσέγγισης σχετικά με την ανατολική εταιρική σχέση για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίσαμε τη στήριξη του ευρωπαϊκού έργου.

Πέρα από τα άλλα ευρωπαϊκά ζητήματα, τις συζητήσεις που είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε μετά από αυτή τη συνέντευξη τύπου σχετικά με διεθνή ζητήματα, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία κ.λπ., θα ήθελα να επισημάνω και ένα άλλο ζήτημα.

Εκ μέρους της ρουμανικής κυβέρνησης εξέφρασα τη μεγάλη εκτίμηση της Ρουμανίας προς την Ελλάδα για τη σταθερή στήριξη που επέδειξε η τελευταία στην ένταξη της Ρουμανίας στον χώρο Σένγκεν. Αυτή η στήριξη εκφράστηκε επίσης κατά το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και υπολογίζουμε στη βοήθεια της Ελλάδας για τη λήψη σωστής και θεμιτής απόφασης για την ένταξη της Ρουμανίας αλλά και της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν, απόφαση που πιθανόν θα βασίζεται σε λύση που έχει ήδη προταθεί, δηλαδή στη σταδιακή ένταξη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι ευχαρίστησα τον Υπουργό για την επιβεβαίωση σήμερα της συμφωνίας σχετικά με τον διορισμό του νέου πρεσβευτή της Ρουμανίας στην Αθήνα, κ. Lucian Fătu. Και θα ήθελα επίσης να καλωσορίσω και τον νέο Έλληνα πρεσβευτή στο Βουκουρέστι, τον κ. Γρηγόρη Βασιλοκωνσταντάκη. Βλέπουμε ότι υπάρχει ταυτόχρονη ανανέωση της διπλωματικής μας εκπροσώπησης στις δύο χώρες, κάτι που επίσης αποτελεί ένα άλλο θετικό στοιχείο.

Κλείνοντας, θα ήθελα για ακόμη φορά να πω ότι είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το περιεχόμενο και την ποιότητα των συζητήσεων μας και ότι θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις μας και μετά τη συνέντευξη τύπου.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ : Αρχικά επίτρεψε μου να σου πω, όπως είπα και πρωτύτερα, ότι στο Βουκουρέστι αισθάνομαι πραγματικά σαν στο σπίτι μου. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι ξανά στην όμορφη πόλη του Βουκουρεστίου. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή η σύντομη επίσκεψη είναι χρήσιμη και ουσιαστική.

Ο φίλος μου Titus και εγώ, όπως ανέφερα και πριν, συνεργαζόμαστε πολύ στενά στο πλαίσιο της ΕΕ καθώς σε άλλα διεθνή φόρα. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα και η Ρουμανία συνδέονται με γερούς δεσμούς φιλίας.

Οι εξαιρετικές μας σχέσεις και οι ισχυροί δεσμοί αμοιβαίου θαυμασμού και σεβασμού μεταξύ των λαών μας είναι αποτέλεσμα της κοινής μας ιστορικής πορείας σε αυτή την περιοχή.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την τεταμένη ατμόσφαιρα προσμονής που βίωσα εδώ το 1989, κατά τη διάρκεια της επανάστασης. Ούτε θα ξεχάσω ποτέ τις τακτικές μου επισκέψεις στο Βουκουρέστι υπό την τότε ιδιότητα μου ως Δημάρχου της Αθήνας. Καθ’όλη τη διάρκεια αυτών των ετών, η Ελλάδα ήταν στο πλευρό της Ρουμανίας στην πορεία της προς την ευρωατλαντική ενσωμάτωση. Όπως θα θυμόσαστε, η Ελλάδα διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην ενταξιακή διαδικασία της Ρουμανίας στην ΕΕ. Και, βέβαια, ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί την Ευρώπη χωρίς τη Ρουμανία. Τώρα είμαστε υπερήφανοι που είμαστε σύμμαχοί σας στο ΝΑΤΟ, εταίροι σας στην ΕΕ αλλά και στη γειτονιά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κατά τη σημερινή μας συνάντηση, συζητήσαμε ζητήματα σχετικά με τη διμερή συνεργασία μας και τους τρόπους περαιτέρω προώθησης των ήδη εξαιρετικών σχέσεών μας στον πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με περιφερειακά και ευρωπαϊκά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων.

Μια ευρωπαϊκή προοπτική αποτελεί τον σίγουρο καταλύτη για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Και για αυτό τον λόγο η σταθερή ευρωπαϊκή προοπτική όλων των γειτόνων μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδας και της Ρουμανίας.

Αυτό σημαίνει φυσικά ότι όλοι στην περιοχή πρέπει να σεβαστούν την ευρωπαϊκή αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας και να εργαστούν για την επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούν.

Επίσης σημαίνει ότι θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο στις ηγεσίες της περιοχής, και συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε πρωτύτερα ο ομόλογός μου, ότι ο εξτρεμισμός, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν έχουν καμία θέση εδώ. Αυτό είναι αδιανόητο στη σημερινή μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μιλήσαμε για το ζήτημα της ένταξης της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν, κάτι που η Ελλάδα φυσικά στηρίζει σταθερά εδώ και πολύ καιρό.

Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήσαμε επίσης για τη συνεργασία μας στο πλαίσιο περιφερειακών πρωτοβουλιών και οργανισμών – Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) και Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (BSEC) – καθώς και για τη στενή μας συνεργασία κατά την τριμερή συνάντηση με την Βουλγαρία, μια πρωτοβουλία στην οποία η ελληνική πλευρά αποδίδει μεγάλη σημασία.

Μιλήσαμε επίσης και για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και για τους τρόπους με τους οποίους η ΕΕ και η ευρωζώνη αντιμετωπίζουν την κρίση. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στη δημοσιονομική προσαρμογή. Είναι αλήθεια ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι επώδυνα. Ο ελληνικός λαός κάνει τεράστιες θυσίες. Οι προσπάθειες του όμως φέρνουν αποτελέσματα, που πλέον αναγνωρίζουν όλοι.

Όπως είπε και ο Υπουργός πριν, η Ελλάδα θα ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 και τον ενημέρωσα για τις προετοιμασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις προτεραιότητες της Προεδρίας. Εξετάσαμε επίσης την κοινή μας προσέγγιση σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2014-2020 καθώς και οι δύο χώρες μας είναι μέλη της ομάδας των «Φίλων της Συνοχής».

Ανταλλάξαμε επίσης απόψεις επί μιας σειράς σημαντικών διεθνών ζητημάτων, όπως για την κατάσταση στη Συρία, τις προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Κατά τις σημερινές μας συζητήσεις επιβεβαιώθηκε ότι οι χώρες μας – εταίροι και σύμμαχοι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ – έχουν κοινές απόψεις επί σημαντικών διεθνών, ευρωπαϊκών και περιφερειακών ζητημάτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη στενή και πολυσχιδή συνεργασία στα fora όπου και οι δύο χώρες μας είναι μέλη.

Η σημερινή μου επίσκεψη και συνάντηση με τον συνάδελφό και φίλο μου αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη των εξαιρετικών μας σχέσεων. Θα ήθελα πραγματικά να τον ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για τη θερμή φιλοξενία που μου επιφύλαξε σήμερα και αναμένω με ενδιαφέρον την μεταξύ μας συνεργασία καθώς οι χώρες μας επεκτείνουν τη συνεργασία τους προς το κοινό συμφέρον των δύο χωρών μας και των λαών μας που συνδέονται με δεσμούς φιλίας. Titus, σε ευχαριστώ και πάλι και ανυπομονώ να σε συναντήσω το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα. Ευχαριστώ και πάλι.

Βασικά σημεία απαντήσεων

Ερώτηση: για πώληση Πρεσβειών και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μιλάμε για τις πρεσβείες, μιλάμε για τα κτήρια. Υπάρχουν ορισμένα ακίνητα που δεν χρειαζόμαστε και κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει αυξηθεί ο αριθμός τους. Αυτή τη στιγμή η αξία αυτής της ακίνητης περιουσίας μπορεί να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, παρά την κρίση, ξέρουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον. Οδηγούμε την Ελλάδα σε ένα νέο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον με ένα καλύτερα οργανωμένο σύστημα.

Η κρίση μας δίδαξε πολλά και είμαστε αποφασισμένοι να αρχίσουμε να χτίζουμε τη νέα Ελλάδα. Αυτή η μεταβατική περίοδος, θα είναι πολύ δύσκολη. Ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή διέρχεται μια επίπονη περίοδο. Αλλά γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση και να εξέλθουμε από την κρίση το συντομότερο δυνατό.

Όσον αφορά την εκποίηση κάποιων ακινήτων, αυτό ήταν κάτι, που έπρεπε να είχαμε κάνει νωρίτερα. Τώρα προχωράμε μπροστά, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προβαίνουμε σε εκ βάθρων διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και προχωρούμε σε ριζικές αλλαγές.

Κατά την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, όταν θα έρθει η στιγμή, θα δρομολογηθούν συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα αποτελέσει τη βάση για την οικοδόμηση μιας νέας αρχιτεκτονικής για την Ελλάδα.

Εκτός από αυτό και πέρα από την κρίση, η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο σταθερούς και σταθεροποιητικούς παράγοντες στην περιοχή. Σήμερα, στο πλαίσιο των συζητήσεων μας, συμφωνήσαμε σχετικά με τους τρόπους εφαρμογής και υιοθέτησης κοινών πολιτικών προκειμένου να καταστήσουμε τη γειτονιά μας ένα υπόδειγμα σταθερότητας, φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας.

T. CORLATEAN: Κατά τις σημερινές μας συζητήσεις, και παρουσία του Πρωθυπουργού Victor Ponta, αναφερθήκαμε στους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση της Ελλάδας διαχειρίστηκε την κατάσταση στις δύσκολες συνθήκες τις οικονομικής κρίσης. Κατάφερε να διατηρήσει τη σταθερότητα της χώρας.

Εκφράσαμε την εκτίμησή μας και τον σεβασμό μας για την ευρεία μεταρρυθμιστική διαδικασία, που είναι όντως επώδυνη, και το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση μπόρεσε να διατηρήσει τη σταθερότητα. Ήταν κάτι εξαιρετικά επωφελές για ολόκληρη την περιοχή και για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.

Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά και αυτό αποτελεί το καλύτερο δυνατό παράδειγμα.

Ερώτηση: Ποιες είναι κατά την άποψή σας οι προτεραιότητες στο πλαίσιο της διμερούς στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ρουμανίας και Ελλάδας, σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πρόκειται πράγματι για μια στρατηγική συνεργασία, καθώς και οι δύο χώρες μας εργάζονται για τη δημιουργία, όπως είπα και πριν, ενός περιβάλλοντος σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή μας.

Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα και η Ρουμανία δεν είχαν ποτέ έρθει σε αντιπαράθεση στο παρελθόν. Είμαστε οι μόνες χώρες στην περιοχή που δεν είχαν ποτέ διμερή προβλήματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα και αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή. Η ημερήσια διάταξη των επαφών μας σήμερα περιλάμβανε ευρύ φάσμα ουσιαστικών ζητημάτων σχετικά με τον πολιτισμό, την οικονομία, τον τουρισμό, τις πολιτικές σχέσεις, την ανάληψη πρωτοβουλιών στην περιοχή μας προκειμένου να την καταστήσουμε, όπως είπα και πριν, μια όαση σταθερότητας και φιλίας.

Οι οικονομικές μας σχέσεις αναπτύσσονται. Είμαστε μεταξύ του πέμπτου και του έκτου μεγαλύτερου επενδυτή στη Ρουμανία. Θα ήθελα όμως να προσθέσω και κάτι άλλο: οι Ρουμάνοι έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Εάν επισκεφθείτε την Ελλάδα την καλοκαιρινή περίοδο, θα αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας απολαμβάνοντας τη φιλοξενία μας και τη φιλική ατμόσφαιρα. Όπως ακριβώς αισθάνομαι εγώ σήμερα εδώ έτσι θα αισθανθούν και εκείνοι όταν θα έρθουν στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα διαβιοί επίσης μια σημαντική ρουμανική κοινότητα που απαρτίζεται από πολίτες της Ρουμανίας που επέλεξαν την Ελλάδα για να ζήσουν και αποτελούν γέφυρα φιλίας μεταξύ των χωρών μας.

Ερώτηση: για το θέμα της Συμφωνίας Schengen και τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα, βρισκόμενη στην πρώτη γραμμή των συνόρων της Ευρώπης, και διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη, έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με την παράνομη μετανάστευση. Για αυτό έχουμε ζητήσει τη βοήθεια και την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει υιοθετήσει τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορά της, που είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά σύνορα. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν.

Η παράνομη μετανάστευση είναι ένα από τα πιο περίπλοκα προβλήματα, που πρέπει να επιλύσουμε εντός της Ευρώπης, γιατί δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά όλη την Ευρώπη: οι παράνομοι μετανάστες ταξιδεύουν παντού από τη στιγμή που εισέρχονται στην Ευρώπη, δεν γνωρίζουν σύνορα και το όνειρό τους είναι να φθάσουν σε έναν άλλον προορισμό.

Τέλος, η πολιτική αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης δεν πρέπει ποτέ να μετατραπεί σε ξενοφοβική ή ρατσιστική πολιτική. Ζούμε σε μία δημοκρατική Ευρώπη. Είμαστε δημοκρατικές χώρες και υπάρχουν βασικές αρχές που οφείλουμε να σεβόμαστε.

T. CORLATEAN: Πρόκειται για σημαντικό ζήτημα. Συμφωνώ πλήρως ότι το ζήτημα της μετανάστευσης απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία. Δεν είναι φορτίο μίας μόνο χώρας, αφορά τη διαδικασία συνεργασίας. Αυτός είναι ο λόγος που η Ρουμανία ήδη εδώ και μερικά χρόνια έχει συμμετάσχει ενεργά στις διάφορες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις υποστήριξης της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Συμβάλαμε στις διάφορες επιχειρήσεις της Frontex, συμβάλλουμε στις διάφορες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην περιοχή, επειδή αντιλαμβανόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μία διαδικασία συνεργασίας και όχι ως διαχωριστικές γραμμές και διπλά μέτρα και σταθμά, τα οποία απορρίπτουμε κατηγορηματικά, και αυτό είναι μία κοινή προσέγγιση.

Επομένως, πρόκειται να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές δομές αναφορικά με την αντιμετώπιση αυτής της διαδικασίας. Και αυτός είναι ο λόγος, μεταξύ άλλων, που έχουμε καθιερώσει εδώ και αρκετά χρόνια ένα τριμερές φόρουμ συνεργασίας στην περιοχή, μεταξύ της Ρουμανίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Το φόρουμ αυτό δεν λειτουργεί μόνο σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών – είχαμε την τελευταία μας συνάντηση στη Σόφια πριν λίγους μήνες – αλλά και σε επίπεδο Υπουργών Εσωτερικών, για την συνεργασία, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, της εγκληματικότητας κλπ.

Είναι σημαντικό για την περιοχή, είναι σημαντικό για το θέμα που θέσατε, και μπορώ να το ανακοινώσω, κατόπιν συνομιλίας που είχα με τον Ρουμάνο Υπουργό Εσωτερικών πριν τη σημερινή μας συνάντηση, ότι η Ρουμανία θα φιλοξενήσει και θα απευθύνει προσκλήσεις τον Σεπτέμβριο – πιθανότατα μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Βουλγαρία σε μερικές εβδομάδες – μία τριμερή συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εσωτερικών της Ρουμανίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, ώστε να συνεχίσουμε τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παράνομης κυκλοφορίας προσώπων και της μετανάστευσης.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ