2013-04-09 01:34:04
Φωτογραφία για Πεδίον του Άρεως & Let’s do it …Greece
Από το Γραφείο Τύπου

Η Ομάδα κατοίκων Κυψέλης « Η Κυψέλη μας » ανταποκρίνεται στην... πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής για εθελοντική συμμετοχή στην εκστρατεία καθαρισμού του Πεδίου του Άρεως, εντάσσοντας τη δράση αυτή στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Ομάδα μας για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας στην Κυψέλη.

Το Πάρκο είναι η γειτονιά μας, είναι ο πνεύμονας μέσα στον οποίο μεγαλώσαμε, τρέξανε και παίξανε τα παιδιά μας, είναι μια ανάσα δροσιάς στη γειτονιά μας, που είναι η πολυπληθέστερη και πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή όχι μόνο της Αθήνας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Θεωρούμε χρέος μας , συμμετέχοντας σ αυτή την εθελοντική καμπάνια και με όλο το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής για όσα έχουν συμβεί, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια μας για την εγκατάλειψη του πάρκου αλλά και να διεκδικήσουμε να δοθούν στους πολίτες όλα όσα έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα, χρεώνοντας όλους εμάς μέσα από φόρους , δημοτικά τέλη και ποικίλες εισφορές, τόσο για την ανάπλαση του όσο και για την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε.


Γι αυτό το Πάρκο :

Δόθηκαν από το κράτος 9.150.000 € για την ανάπλασή του, μέσα από μια μελέτη που προέβλεπε υδάτινες διαδρομές με ποτάμι, συντριβάνια, βοτανικό κήπο με ποικιλία από ανθόφυτα, χτίσιμο και λειτουργία τουαλετών, παιδικές χαρές και πολλά άλλα νέα έργα, αλλά και βελτίωση των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων, με στόχο το πάρκο να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους για ψυχαγωγία, αθλητισμό και ποικίλα προγράμματα για εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντικούς περιπάτους.

Το Πάρκο παραδόθηκε το 2011 ημιτελές. Δεν ολοκληρώθηκαν :

η ανακατασκευή του πρώην Άλσους Οικονομίδη

η λειτουργία των 2 κτιρίων με τις τουαλέτες αλλά αντ’ αυτών τοποθετήθηκαν 4 χημικές τουαλέτες

η κατασκευή του Μινωϊκού λαβύρινθου με τον βοτανικό κήπο

η λειτουργία του αυτόματου ποτίσματος

η κατασκευή του κατάλληλου φωτισμού

ο μηχανισμός για την υδροδότηση της υδάτινης πλατείας και του συντριβανιού

Σήμερα, διανύοντας το 2013 όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αυτά αλλά και όσα λειτουργούσαν τότε έχουν εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα το στολίδι της γειτονιάς μας να είναι πλέον παραμελημένο, ενώ συγχρόνως καταστρέφεται όλος ο φυσικός πλούτος αλλά και ό,τι είχε επενδυθεί.

Διεκδικούμε :

Να παραδοθούν ολοκληρωμένα και άμεσα, όλα τα έργα που οφείλονται

Να καθαριστεί το Πάρκο από μπάζα, να γίνει ξεβοτάνισμα και στη συνέχεια :

Ø Να φροντίσει η Πολιτεία για την υποστήριξη του έργου, δίνοντας τη διαχείριση του ζωντανού αυτού οργανισμού σ’ έναν φορέα που να μπορεί να φροντίζει :

1. Την ασφάλεια του Πάρκου μέσα από συστηματική φύλαξη και φωτισμό, προς αποφυγή ενεργειών παραβατικότητας αλλά και βίας.

2. Τη συντήρηση όλων των έργων που έχουν γίνει (τεχνική υποστήριξη και φροντίδα των δέντρων και ανθέων – φυτών)

3. Τον συστηματικό καθαρισμό του, προς όφελος της δημόσιας υγείας

4. Την υδροδότηση του με τον οικονομικότερο τρόπο, χρησιμοποιώντας και τις υπάρχουσες γεωτρήσεις

Είναι κρίμα να πετάμε τους πόρους που έχουμε στα σκουπίδια, είναι ντροπή να αναγκάζουμε τα παιδιά μας να ζούνε μέσα στην εγκατάλειψη, είναι ανεπίτρεπτο για όλους να το ανεχόμαστε.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν εμείς : Συμμετέχουμε ...διεκδικώντας, όλα όσα μας ανήκουν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ