2013-04-09 01:59:03
Φωτογραφία για Είστε ικανοί μόνο να ψηφίσετε
Γράφει ο Τσανούσης Στάμος

Υπάρχει μια έκθεση της Blackrock για τις Ελληνικές τράπεζες. Στην έκθεση αυτή παρατίθενται τα προβλήματα και οι προβλέψεις για την πορεία των Ελληνικών τραπεζών.

Η λίστα αυτή δεν έχει δημοσιοποιηθεί, παρά μόνο ο πίνακας που παρουσίαζε την βαθμολογία του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, το οποίο είχε την υψηλότερη βαθμολογία με τις μικρότερες προβλέψεις επισφαλειών.

Ναι, ναι, την υψηλότερη βαθμολογία την είχε μια τράπεζα, την οποία η κυβέρνηση θεώρησε μη βιώσιμη και την χαρακτήρισε τοξική. Το αποτέλεσμα ήταν να χωριστεί σε δυο τράπεζες και να δημιουργηθεί άλλη μια "bad bank".

Από την άλλη, υπάρχει μια έκθεση σχετικά με τις γερμανικές επανορθώσεις. Την συνέταξε το γενικό λογιστήριο του κράτους αλλά και πάλι η έκθεση είναι απόρρητη.

Κοινώς, είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε αυτές, και πολλές άλλες πληροφορίες και η κυβέρνηση θεωρεί πως είμαστε πολύ βλάκες για να γνωρίζουμε τέτοια πράγματα.


Αυτό είμαστε, είμαστε ικανοί μόνο να ψηφίζουμε. Και όχι απλώς να ψηφίζουμε, αλλά να ψηφίζουμε κόμματα σαν και αυτά που μας κυβερνούν.

Από την άλλη, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε εκπρόθεσμα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστογιάννη, Δημήτρη Τσουμάνη και Διονύση Σταμενίτη, τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών απαλλάσσονται από τυχόν ποινικές ευθύνες που απορρέουν από την χορήγηση ανεξέλεγκτων δανείων.

Άρα αν μια τράπεζα πτωχεύσει, δεν θα φταίνε αυτοί που την διοικούν αλλά οι καταθέτες, οι οποίοι με ποσοστό των καταθέσεων τους θα πρέπει να συμμετέχουν στην διάσωση των τραπεζών!

Αυτό όμως είμαστε, και για αυτό μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση.

Είμαστε ανίκανοι για τα πάντα, εκτός από το να ψηφίσουμε αυτούς.

Διαφωνείτε;

Ας το αποδείξουμε.

stsanoussis.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ