2013-04-14 22:15:16
Φωτογραφία για Και επίσημα Ευρωπαίος ο ΠΑΣ Γιάννινα!
Με το χρυσό γκολ του Ίλιτς στο 74', ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 την Κέρκυρα, σφράγισε την 5η θέση και εξασφάλισε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά κύπελλα για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχτηκε... Άγγλος στο ραντεβού που είχε με την ιστορία το απόγευμα της Κυριακής, καθώς με λυτρωτή τον Ίλιτς στο 74ο λεπτό έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Κέρκυρας και "καπάρωσε" την 5η θέση, γεγονός που τον στέλνει στα ευρωπαϊκά σαλόνια τη νέα σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και είχαν πολλές ευκαιρίες για γκολ, το οποίο όμως άργησε να έρθει είτε λόγω της αστοχίας τους είτε της καλής εμφάνισης του γκολκίπερ Στρατηλάτη.

Τελικά, το γκολ που λαχταρούσαν τόσο πολύ οι φίλοι του "Άγιαξ της Ηπείρου" (πολύ μεγάλη η προσέλευσή τους στο γήπεδο των Ζωσιμάδων) ήρθε στο 74', όταν μετά από γύρισμα του Πάντου ο Ίλιτς έστρωσε όμορφα τη μπάλα στα πόδια του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.


Στον αντίποδα, η ουραγός και υποβιβασμένη από την περασμένη αγωνιστική, Κέρκυρα, ήταν αξιόμαχη, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο και έτσι παραμένει με μόλις 4 νίκες στο πρωτάθλημα μετά από 29 αγωνιστικές.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ο ΠΑΣ μετράει 4 νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει τους Φαίακες στα μεγάλα σαλόνια, ενώ και σε επίπεδο Β' Εθνικής είναι αήττητος απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, με τον απολογισμό να είναι 2 νίκες για τους Ηπειρώτες και 4 ισοπαλίες.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες''

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Γιάννης Σίπκας (Πέλλας), Δημήτρης Βέρρης (Λέσβου)

4ος: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)

Παρατηρητής: Αντώνης Σίπκας (Φλώρινας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (89' Κεϊτά), Γεωργίου (72' Γιάκος), Ίλιτς (79' Βίλα), Τζημόπουλος

Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Πετρούσης, Βενέτης, Σταμόγιαννος (86' Γκούμας), Ηλιάδης, Αγρίτης (84' Ντινιωτάκης), Λεόν, Κρητικός, Τσουμάνης, Κυβελίδης (55' Γκέσιος), Αθανασίου

Γκολ: Ίλιτς (74')

Κίτρινες: Μιχαήλ (59'), Λίλα (81'), Βίλα (90+4') / Τσουμάνης (50'), Αθανασίου (59'), Σταμόγιαννος (62'), Λεόν (66')

Ο αγώνας

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε πιο επιθετικά το ματς με στόχο το γρήγορο γκολ και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο "φλέρταρε" έντονα, με το 1-0.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 6', με τον Ντε Βινσέντι να εκτελεί αριστοτεχνικά φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και τη μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Στρατηλάτη πριν απομακρυνθεί από τους αμυντικούς.

Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, όμως το πλασέ του Γεωργίου μέσα από την περιοχή κόπηκε στο ύψος της μικρής περιοχής από τους αμυντικούς.

Η συνέχεια βρήκε τον ΠΑΣ να διατηρεί την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του ρυθμού, με την Κέρκυρα να φαίνεται για πρώτη φορά επιθετικά στο 23', με το φιλόδοξο σουτ του Αγρίτη να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι αύξησαν και πάλι την πίεσή τους και έφτασαν κοντά στο γκολ μέσα από οργανωμένες προσπάθειες.

Στο 27' ο Ίλιτς ελίχτηκε εξαιρετικά έξω από την περιοχή και μετά από ωραίες ντρίμπλες τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Κοροβέση, με το σουτ του τελευταίου όμως μέσα από την περιοχή να φεύγει άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα (33') οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ίλιτς, όμως το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούστηκε από τον Στρατηλάτη.

Η τελευταία μεγάλη φάση στο πρώτο 45λεπτο είχε και πάλι "κυανόλευκο" χρώμα, με τον γκολκίπερ της Κέρκυρας να αντιδράει εξαιρετικά στις προσπάθειες των Γεωργίου και Πάντου και να κρατάει το "μηδέν".

O ΠΑΣ μπήκε επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μιχαήλ να έχει ένα καλό σουτ στο 50' που έφυγε άουτ ενώ έξι λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε κάποιος παίκτης των γηπεδούχων να επωφεληθεί από την ασταθή επέμβαση του Στρατηλάτη στο γύρισμα του Ντε Βινσέντι.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία αλλά να δυσκολεύονται να απειλήσουν ουσιαστικά βρίσκοντάς απέναντί τους μία Κέρκυρα με όλο και πιο ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς.

Το πολυπόθητο όμως γκολ για τους Ηπειρώτες ήρθε στο 75': ο Τζημόπουλος έκανε το γύρισμα και ο Ίλιτς αφού σταμάτησε όμορφα τη μπάλα νίκησε με σουτ τον Στρατηλάτη για το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου υπερασπίστηκε ως "κόρη οφθαλμού" το υπέρ της αποτέλεσμα, με το τελικό σφύριγμα να τη βρίσκει να πανηγυρίζει την 5η θέση, την είσοδο στα πλέι οφ και την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

MVP της αναμέτρησης

Δεν μπορεί να υπάρχει άλλος από τον Μπράνα Ίλιτς, ο οποίος με το γκολ που σημείωσε ένα τέταρτο πριν το φινάλε έσπασε τον αμυντικό γρίφο που είχε βάλει η άμυνα της Κέρκυρας στους παίκτες του ΠΑΣ και σφράγισε την είσοδο της ομάδας του στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και εντός πλέι οφ.

Αδύναμος κρίκος

Η Κέρκυρα, η οποία δεν μπόρεσε στο φετινό πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστική, με τους Φαίακες να έχουν να επιδείξουν μόνο 4 νίκες στις πρώτες 29 αγωνιστικές. Σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να χτιστεί γερά η ομάδα τη νέα σεζόν στη Football League και να διεκδικήσει την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ