2013-04-14 22:56:03
Φωτογραφία για Δηλώσεις Γιάννη Δημαρά
Από το Γραφείο Τύπου

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει για τη διάσωση του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Είναι ανίκανη και αναξιόπιστη και είναι επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Γιάννης Δημαράς, από την Κομοτηνή και τη Δράμα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Θράκη και νομούς της Μακεδονίας, στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος.

Αναφερόμενος ενδεικτικά στο θέμα της πρόσφατης ενδεχόμενης συγχώνευσης των δύο τραπεζών Εθνικής και Eurobank , είπε πως ενώ η κυβέρνηση επιχειρούσε να μας πείσει για τον συμφέροντα για τη χώρα “γάμο”, μέσα σε 24 ώρες ανακοινώθηκε το διαζύγιο με όλες τις κερδοσκοπικές ενέργειες που αυτό συνεπάγεται.

Ο κ. Δημαράς υπογράμμισε ιδιαίτερα το θέμα τραυματισμού λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αναφέροντας το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών αλλά στηλιτεύοντας κυρίως το “έγκλημα” που διεπράχθη πριν λίγες ημέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τη χαριστική ρύθμιση χρεών περίπου 250 εκ
. ευρώ από δάνεια των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την ίδια στιγμή που περικόπτονται συντάξεις και μισθοί των Ελλήνων πολιτών. Βάσει τροπολογίας ψηφίστηκε αυτή η ρύθμιση με διάφορα επιχειρήματα από τη μειοψηφία βουλευτών της ΝΔ, παρατήρησε, την ίδια στιγμή που όλα τα άλλα κόμματα την καταψήφισαν.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών επισήμανε επιγραμματικά τα εξής: Οι μετανάστες που έχουν επίσημα χαρτιά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα διεθνή δίκαια. Όσοι όμως εισέρχονται χωρίς άδεια στη χώρα μας και δεν είναι θύματα πολιτικού διωγμού αναζητώντας άσυλο, θα πρέπει να απελαύνονται άμεσα.

Επιπλέον, καταδίκασε απερίφραστα τον τρόπο που λειτούργησε η Αστυνομία και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας εισβάλλοντας νύχτα σε σπίτια. Στο μεγάλο θέμα της εξόρυξης χρυσού διευκρίνισε σαφώς ότι προέχει η προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσια υγεία.

Όσον αφορά στο θέμα των εκλογών, ο κ. Δημαράς επισήμανε ότι οι συνεργασίες πλέον θα είναι δεδομένες, καθώς έχουμε περάσει σε πολυκομματικές κυβερνήσεις, βάσει και του εκλογικού νόμου.

Ο κ. Δημαράς, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης κ. Γαβριήλ Αβραμίδη και μέλη της γραμματείας ΚΟΕΣ,, είχε ενημερωτικές συναντήσεις με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου Δράμας, καθώς και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.

Σήμερα, το μεσημέρι, Κυριακή 14/4, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ίδρυση του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Δράμας Προσυνεδριακή εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις, την οποία τίμησαν με χαιρετισμό τους εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Σύριζα-ΕΚΜ.

Το απόγευμα ο κ. Δημαράς και τα στελέχη του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών θα βρίσκονται στην Ξάνθη, όπου θα συναντηθούν με κοινωνικούς φορείς και στις 18:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου (σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ELENA»).

Στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

Αύριο, ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών θα επισκεφθούν το Κιλκίς, όπου θα έχουν συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και στις 12:30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Τέλος, στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με φίλους του κόμματος στην καφετέρια Central. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ