2013-04-16 10:20:59
Φωτογραφία για «Πριν από λίγο έτρεχαν στον Μαραθώνιο και τώρα δεν έχουν πόδια»...
Συγκλονιστική μαρτυρία από πρώην πεζοναύτη των ΗΠΑ.

Οι σκηνές και οι μαρτυρίες από την κόλαση της Βοστώνης σοκάρουν την κοινή γνώμη. «Αυτοί οι δρομείς μόλις τερμάτισαν και ξαφνικά δεν έχουν πόδια», λέει συγκλονισμένος στην ιστοσελίδα των New York Times ο Ρούπεν Μπασταγιάν, στρατιώτης της πολιτείας του Ρόουντ Άιλαντ και πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ.

"Τόσοι πολλοί από αυτούς... Είναι τόσοι πολλοί χωρίς πόδια, παντού αίμα, ανθρώπινα μέλη, οστά. Είναι σοκαριστικό»!

Αν ο Μπασταγιάν πήγαινε λίγο πιο σιγά σε κάποιες στροφές, όπως είχε κάνει το 2011, ίσως να ήταν ανάμεσα στα δεκάδες θύματα του μακελειού που προξένησαν οι εκρήξεις. Ευτυχώς για αυτόν ήταν ανάμεσα στους δρομείς που φρόντισαν άλλους δρομείς, με πρώτες βοήθειες.

Η Ντέιρντρε Χάτφιλντ, 27 ετών, βρισκόταν κοντά στον τερματισμό. Περιγράφει την φρίκη με μεγάλη δυσκολία. «Όταν ακούστηκαν οι εκρήξεις, είδα γύρω μου ανθρώπινα σώματα στον αέρα. Σκέφτηκα μήπως η ίδια καίγομαι και δεν το νιώθω. Αν είναι να εκραγώψ, καλύτερα να μην το νιώσω», λέει. Η ίδια κοίταξε γρήγορα προς ένα Starbucks που ήταν δίπλα της. Θα υπήρχαν πιο πριν πάνω από 100 ανθρώπους στο καφέ και, ξαφνικά, δεν υπήρχε εκεί καμία κίνηση...

Στον φετινό Μαραθώνιο της Βοστώνης έτρεξαν πάνω από 23.000 δρομείς. Τερμάτισαν 17.580. Κάποιοι δεν θα ξανατρέξουν ποτέ. Όλοι όσοι ήταν εκεί, θέλουν σίγουρα να ξεχάσουν.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ