2013-04-26 06:36:04
Φωτογραφία για Πούτιν: Χρειάζεται τάξη και πειθαρχία στη Ρωσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να θυμίζει την εποχή του Στάλιν στον τρόπο με τον οποίο κυβερνάει την Ρωσία, υπογραμμίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι η χώρα του χρειάζεται τάξη και πειθαρχία.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα σταλινικό στοιχείο. Ο σταλινισμός συνδέεται με την προσωπολατρεία, με τις μαζικές παραβιάσεις της νομιμότητας, με τις καταστολές και με τα στρατόπεδα. Δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο στην Ρωσία», δήλωσε ο Πούτιν, απαντώντας στην ερώτηση φιλελεύθερου δημοσιογράφου ο οποίος εξέφραζε ανησυχία για μια επιστροφή στις σταλινικές πρακτικές στην Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής συνόδου κατά την οποία κάθε χρόνο απαντάει τηλεοπτικά σε ερωτήσεις που του γίνονται από Ρώσους πολίτες, έσπευσε αμέσως να προσθέσει: «Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται τάξη και πειθαρχία».

«Ουδείς φυλακίζεται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις», σημείωσε επίσης απαντώντας σε ερώτηση για τη φυλάκιση πέρυσι δύο γυναικών μελών του συγκροτήματος Pussy Riot και για τη δίκη του ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι με την κατηγορία της υπεξαίρεσης κεφαλαίων.


Ο Πούτιν σημείωσε ότι είναι βέβαιος πως ο Ναβάλνι, ο οποίος έχει εξαπολύσει εκστρατεία κατά της διαφθοράς, έχει οργανώσει διαδηλώσεις κατά του Πούτιν και μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών, θα έχει μια απολύτως δίκαιη δίκη.

«Ζήτησα από τον γενικό εισαγγελέα και από τα άλλα όργανα να είναι εξαιρετικά αντικειμενικά», πρόσθεσε ο Πούτιν, απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων των συμπολιτών του.

Χθες ο Ναβάλνι είχε καταγγείλει ότι η δίκη του είναι μια πράξη «εκδίκησης» που αποσκοπεί κυρίως στο να τον «απομακρύνει από την πολιτική σκηνή».

«Αυτοί που αγωνίζονται κατά της διαφθοράς (...) θα πρέπει οι ίδιοι να είναι λευκοί σαν το χιόνι», σημείωσε σήμερα όσον αφορά το θέμα αυτό ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Αν κάποιος φωνάζει στον κλέφτη δεν σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να κλέβει αυτός».

Ο Ρώσος πρόεδρος υπερασπίστηκε παράλληλα έναν αμφιλεγόμενο νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στα τέλη του 2012 και υποχρεώνει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που λαμβάνουν ξένες επιδοτήσεις και έχουν «μια πολιτική δραστηριότητα» να εγγράφονται σε ένα μητρώο «πρακτόρων του εξωτερικού» και να παρουσιάζονται ως αυτού του είδους σε κάθε δημόσια δραστηριότητα.

«Αν μη κυβερνητικές οργανώσεις προσπαθούν να έχουν κάποια επιρροή στην εσωτερική μας πολιτική και χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, οφείλουμε να το ξέρουμε. Να μας λένε αυτές οι ΜΚΟ από ποιον έλαβαν τα χρήματα και πόσα και πού χρησιμοποιήθηκαν», κατέληξε ο Πούτιν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ