2013-04-27 07:59:03
Φωτογραφία για «Οι Γερμανοί εντυπωσιάζονται από τους ναζί»
Το ενδιαφέρον των Γερμανών για το σκοτεινότερο κεφάλαιο της ιστορίας της χώρας τους φαίνεται να είναι πιο ισχυρό από ποτέ, καθώς πλησιάζουν οι «μαύρες» επέτειοι που συνδέονται με την περίοδο του ναζισμού, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Στα τηλεοπτικά σόου, στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο, οι Γερμανοί κάνουν ατελείωτες συζητήσεις για τη ναζιστική εποχή: Από το τι έκαναν και τι είδαν οι πρόγονοί τους μέχρι την κληρονομιά που άφησε η Γερμανία, ή τις αιτίες που οι άνεργοι Έλληνες και Ισπανοί διαδηλωτές χαρακτηρίζουν την Άνγκελα Μέρκελ ως «Νέο Χίτλερ».

Τον Ιανουάριο συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία, το Μάιο συμπληρώνονται οκτώ δεκαετίες από την πρώτη μαζική καύση «αντιγερμανικών» βιβλίων και το Νοέμβριο τα 75 χρόνια από την Νύχτα των Κρυστάλλων, του μαζικού πογκρόμ κατά των Εβραίων.

«Οι δαίμονες ξαναζωντανεύουν από τα σκοτάδια της αφηρημένης Ιστορίας», έγραφε πρόσφατα το Spiegel. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung's είχε τίτλο «Δεν τελειώνει ποτέ» στη συνέντευξη του Νίκο Χόφμαν, του παραγωγού που δημιούργησε την τηλεταινία «Οι μητέρες μας, οι πατέρες μας», με θέμα το πώς έβλεπαν τους γονείς τους τα παιδιά της ναζιστικής περιόδου.


Από την αρχή του έτους το Βερολίνο είναι γεμάτο εκθέσεις, θεατρικά, ταινίες και κάθε είδους εκδήλωση, υπό την σκέπη του προγράμματος «Κατεστραμμένη Ποικιλότητα». Στόχος του είναι να θυμίσει ότι η Γερμανία πριν την άνοδο των ναζί διέθετε μία εξαιρετικά πλούσια καλλιτεχνική και πνευματική ζωή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ