2013-05-02 13:39:03
Φωτογραφία για Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων για τις προσλήψεις 14 γιατρών στο ΚΕΠΑ Βόλου
Μέχρι τις 15 Μαΐου παρατείνεται η διαδικασία για την πρόσληψη γιατρών με τους οποίους θα ενισχυθεί το Κέντρο Πιστοποίησης (ΚΕΠΑ) στο Βόλο προκειμένου να εξυπηρετηθούν περιστατικά συγκεκριμένων ειδικοτήτων όπου οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται σε αναμονή για να εξεταστούν ένα χρόνο και πλέον με ότι αυτό συνεπάγεται για την «ομηρία» που βιώνουν.

Ειδικότερα η Διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε να παρατείνει τη διαδικασία που «τρέχει» ήδη η για την προκήρυξη στο Βόλο για την πρόσληψη 4 καρδιολόγων, 5 νευρολόγων και 5 ψυχιάτρων που θα απασχοληθούν με σύμβαση στο ΚΕΠΑ Βόλου το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ οι ιδιώτες ιατροί που θα προσληφθούν, θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο στο ΚΕ.Π.Α. του Βόλου.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην προσπάθειά του να ενισχύσει το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. με νευρολόγους, ψυχιάτρους και καρδιολόγους προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο όγκο εκκρεμών αιτημάτων προς εξέταση σε αυτές τις ειδικότητες, προχωρά σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ιδιωτών ιατρών.


Οι ενδιαφερόμενοι στο Βόλο μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους στον 3ο όροφο του ΙΚΑ στο Βόλο μέχρι τις 15-5-2013. Οι ιατροί αυτοί θα συνάψουν συμβάσεις μίσθωσης έργου που έχουν εγκριθεί από τον Α.Σ.Ε.Π., δωδεκάμηνης διάρκειας, χωρίς δυνατότητα επιπλέον παράτασης.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει η αξιολόγηση των αιτήσεων βάσει των κριτηρίων μοριοδότησης που έχουν καθοριστεί και θα προκύψει η λίστα των ιδιωτών ιατρών που θα ενσωματωθούν στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. Μέχρι σήμερα στις ειδικότητες νευρολόγου και ψυχιάτρου ο μέσος όρος αναμονής ήταν από 10 με 12 μήνες και περίπου 5 μήνες στα καρδιολογικά περιστατικά.

Η πρόσληψη των 14 γιατρών στο ΚΕΠΑ Βόλου αναμένεται να ξεμπλοκάρει τα δεκάδες περιστατικά που περιμένουν προς εξέταση από το ΚΕΠΑ ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά προκειμένου να διεκδικήσουν επίδομα πρόνοιας ή ποσοστό αναπηρίας, μειώσεις στην εφορία ή και ακόμη κάρτα με μειωμένο κόστος στα ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ.

almyrosinfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ